9 nápadů na sukulentní zahrady: kreativní řešení

Sukulenty
Zdroj: www.southernliving.com

Sukulenty jsou nádherné, všestranné rostliny, o které se snadno pečuje. Sukulenty lze obecně pěstovat ve většině klimatických oblastí a jsou fantastickou náhradou za travnaté dvorky ve velmi horkých a suchých oblastech. Přidáním sukulentů do krajiny samozřejmě získáte jedinečný rozměr a strukturu mezi trvalkami a letničkami. Ať už máte velký dvůr nebo malý balkon či verandu. Představíme vám 9 nápadů, jak vytvořit a pěstovat krásnou sukulentní zahradu kolem vašeho domu.

Sukulenty se vyrábějí v nejrůznějších tvarech, velikostech a barvách, což nabízí nekonečné možnosti pro kreativní návrhy zahrad. Ať už jsou sukulenty použity jako ústřední body, půdní kryt nebo akcenty v nádobách, lze je začlenit prakticky do jakéhokoli stylu nebo tématu zahrady.

Podělíme se s vámi o 9 nápadů na sukulentní zahrady, které můžete zakomponovat do vlastního krajinářského designu.

Klidný koutek

Navrhování krajiny se sukulenty je snadný způsob, jak vytvořit krásný prostor s minimálními nároky na údržbu, jako například v této moderní zahradě, jejíž součástí je socha Buddhy a vodní prvek. Sukulenty svými elegantními tvary, texturami a odstíny bez námahy pozvednou jakýkoli prostor. Dodávají prvek sofistikovanosti a vytvářejí elegantní moderní dojem v každé krajině nebo zahradě.

9 nápadů na sukulentní zahrady: kreativní řešení
Zdroj: www.marthastewart.com

Alternativa pro přední trávník

Terénní úpravy se sukulenty nabízejí způsob, jak mít krásný přední dvůr bez starostí s neustálou údržbou a neustálým zaléváním. Nenáročným nápadem, jak zajistit větší atraktivitu obrubníku, je vybudovat těsně u obrubníku skalní obrubu a pak místo trávy vysadit rostliny odolné vůči suchu a sochařské rostliny, stejně jako kaktusy a sukulenty na slunných místech. Sukulenty jsou obecně nenáročné na péči a po založení nevyžadují mnoho pozornosti.

9 nápadů na sukulentní zahrady: kreativní řešení
Zdroj: www.marthastewart.com

Modrý květináč s živými rostlinami

Máte pestrobarevnou keramickou nádobu, kterou se chcete pochlubit? Vysaďte kvetoucí sukulenty v kontrastních odstínech a získejte výrazný zahradní kousek. Modrý květináč dodá vítanou barvu, když ho naplníte oranžovými stonky euforbie Sticks on Fire a obloukovitými stonky (Portulacaria afra).

9 nápadů na sukulentní zahrady: kreativní řešení
Zdroj: www.marthastewart.com

Přepracovaná zahrada s fontánou

Pokud máte nepoužívanou zahradní fontánu, zvažte její přetvoření na krásný květináč se sukulenty. Stará, nepoužívaná fontána je znovu použita jako květináč s Aloe nobilis a Echeveria lilacina.

9 nápadů na sukulentní zahrady: kreativní řešení
Zdroj: www.marthastewart.com

Sochařská úprava krajiny

Přizpůsobivé a všestranné sukulenty jsou snadným doplňkem stávající zahrady nebo terasy. V tomto projektu jsme sukulenty zasadili přímo do krajiny. Návrh vycházel z moderního domu jejích stylových klientů. Sukulenty dodávají divokým a košatým trvalkám sochařský prvek.

9 nápadů na sukulentní zahrady: kreativní řešení
Zdroj: www.marthastewart.com

Pozinkovaný květináč

Pozinkované květináče vyrobené z nerezové oceli jsou odolné a navržené tak, aby odolaly různým venkovním povětrnostním podmínkám. Při výsadbě sukulentů v pozinkovaném květináči využijete jejich šířku a hloubku a zároveň jim dodáte výšku, abyste vytvořili vizuální vrstvy. Sukulenty, jako je aloe Blue Elf, agáve Blue Glow, euforbie Sticks of Fire a opuncie Summer Snow, jsou v kovové pozinkované nádobě vynikající alternativou k žíznivým letničkám.

9 nápadů na sukulentní zahrady: kreativní řešení
Zdroj: www.marthastewart.com

Ozdoba holuba

Je snadné dodat vaší sukulentní zahradě ještě větší rozměr, zajímavost a charakter pomocí zábavných zahradních ozdob, jako je tento holub. Slepice a kuřátka spolu s rozchodníky tvoří texturní základ pro dekorativní kamennou holubici.

sukulenty
Zdroj: www.marthastewart.com

Truhlík na sukulenty

Oživte dřevěný plot obdélníkovým truhlíkem na květináče, který na zadním, předním nebo bočním dvorku vytvoří větší rozměr. Vysazením sukulentů různých tvarů a velikostí s kaskádovitými listy získáte živou mini zahrádku. Přidáním barevných kalanchoe rozzáříte každé sukulentní aranžmá.

Truhlík
Zdroj: www.marthastewart.com

Vintage zahradní květináč

Pokud máte rádi vintage koše a krabice, použijte jeden z nich k výsadbě svých oblíbených druhů sukulentů. Kombinujte rostliny různých tvarů a jedinečné listy, jako je šňůra perel výše, a vytvořte tak jedinečný zahradní kousek.

Vintage květináč
Zdroj: www.marthastewart.com

Sukulenty nejen obohacují estetiku zahrady svými rozmanitými tvary, velikostmi a barvami, ale jsou také mimořádně nenáročné na údržbu. Bez ohledu na velikost vašeho prostoru – ať už máte velký dvůr nebo malý balkon – sukulentní zahrady představují kreativní a praktický způsob, jak transformovat prostor kolem vašeho domu. S pomocí 9 nápadů, které jsme vám představili, máte možnost vytvořit klidný koutek, alternativu pro přední trávník, modrý květináč s živými rostlinami, přepracovanou zahradu s fontánou, sochařskou úpravu krajiny, pozinkovaný květináč, ozdobu holuba, truhlík na sukulenty a vintage zahradní květináč. S těmito inspiracemi můžete začít tvořit svou vlastní sukulentní oázu plnou krásy a originality.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno