Určitě zkuste zelenou renklódu, pálenka je fajn, vyrábí se i ve Francii (to neberte jako nějaký argument, spíš zajímavost, ale Frantíci alkoholu rozumí..). Argumentem, že na degustacích slivovici neporazí bych se moc nezabýval, jednak jsou čeští konzumenti dost konzervativní a přes slivovicu nejede vlak a především je to prostě jiný nápoj, má svůj osobitý charakter, jemnější chuť - dělá ji přístupnější lidem co silné švestkové aroma nesnesou (a že jich není málo v mladších generacích) a tvárnější co se týče jiného kuchyňského využití (švestka přebije vše ostatní). Bonusem je to, že mixem se slivovicí vznikají dobré pálenky, takže nevadí nedostatek úrody na jednodruhovu pálenku, slivovice s přídavkem ryngle u mně osobně sklízí úspěch a uspěla i na degustaci. Jako zpestření bych ji určitě doporučil, ale výhrady co jsou tu uvedené jsou trefné, takže bych to bral jako okrajovou záležitost. Ale rozhodně by byla škoda nezkusit.