Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
 Zahradní grily Weber - plynové, elektrické a lávové grily 

Pálení > Redeni palenky po destilaci, nebo pred konzumaci?

Stránky: 1, 2   

Redeni palenky po destilaci, nebo pred konzumaci?


Mesány (31) - xxx.xxx.168.228 (?)
9.9.2019 12:01
Tento příspěvek (zjistit adresu)
Jak redite palenku? Respektive kdy? Mam toho letos celkem hodne a z duvodu uspory mista ve spajzu bych radeji nechal zrat tak, jak mi vytece. Pro predstavu ze 400 litru hrusek mi nateklo na rektifikacni kolone 25 litru skoro 80% palenky. Kdyz bych to naredil rovnou na pade, bude cca 40 litru, ale bojuju jaksi s mistem.. Dalsi ovoce na protazeni trubkama jeste ceka... Radeji bych nechal vetrat a zrat takto... Ale bude to mit vliv na vyslednou chut?
Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   

Redeni palenky po destilaci, nebo pred konzumaci?


Mesány (31) - xxx.xxx.168.228 (?), 9.9.2019 23:59
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Ty jo - skoro stovka shlednuti abzadna odpoved :-D
Připojit reakci
      

Redeni palenky po destilaci, nebo pred konzumaci?


host - xxx.xxx.168.103 (?), 10.9.2019 0:07
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

jestli to nebude tím, že skoro nikdo nemá co pálit. Tedy kromě vásyes. Walter

Připojit reakci
         

Redeni palenky po destilaci, nebo pred konzumaci?


Mesány (31) - xxx.xxx.168.228 (?), 10.9.2019 0:42
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Mi nerikejte, ze byla tak mizerna sezona vsude... Jinak tece to hezky... Az zbytecne moc teda.
Obrázky:

Připojit reakci
            

Redeni palenky po destilaci, nebo pred konzumaci?


host - xxx.xxx.101.46 (?), 10.9.2019 6:29
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Pane Mesány, příště tu fotku otočte, doma ve svém komunikačním zařízení, protože, velmi pravděpodobně, žádný uživatel tohoto portálu, nemá otočný fotografický monitor. To si k té mizerné fotce ještě máme lehnout na příslušný bok, abychom to řádně viděli.
Připojit reakci
               

Redeni palenky po destilaci, nebo pred konzumaci?


vyslouzil (17608) - xxx.xxx.11.32 (?), 10.9.2019 10:58
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Velký rozdíl v chuti asi nebude. Přesto platí pravidlo, že destiláty se ukládají, nechávají zrát, archivují ve výsledné koncentraci nebo jen o něco vyšší, počítáme-li s andělskou daní.
   Můžete si ponechat část destilátu vyšší koncentrace pro výrobu likérů. Pro některé receptury je vyšší koncentrace vhodnější.

Připojit reakci
                  

Redeni palenky po destilaci, nebo pred konzumaci?


host - xxx.xxx.204.170 (?), 19.12.2019 18:41
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

No, s tím pravidlem to bude možná trochu jinak. Kdysi, před staletími, byla doprava sudů s alkoholem dost obtížná. Přepravci, tj. kupř. námořníci, měli v podpalubí málo místa, takže ředit surový destilát (typicky 80% obj.) v podstatě 1:1 vodou, bylo jaksi kontraproduktivní. Jenže je tu háček. S vyšší koncentrací alkoholu v dřevěných sudech roste drsnost nápoje. Ostatně takový Navy rum - 80% se to zdá dokládat. Ukázalo se, že takových 55% EtOH je zhruba maximum pro zjemnělé evropské jazýčky. A právě ta požadovaná jemnost doušku zřejmě vede k onomu pravidlu - ukládat ředěné, nejvýše poněkud koncentrovanější.

Připojit reakci
               

Redeni palenky po destilaci, nebo pred konzumaci?


Mesány (31) - xxx.xxx.168.228 (?), 10.9.2019 12:32
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Omlouvam se hostovi 101.46, chyba ale neni u me, fotografii focenou v pomeru stran 16:9 mi server otoci o 90 stupnu. Asi ji nedokaze zobrazit na vysku a automaticky ji otaci... Mam s tim problem jen zde. Jinde mi to nedela, tak nevim, kde je chyba. Proto prikladam fotografii, respektive vyrez fotografie v pomeru stran 4:3, to by jiz melo nahrat v poradku... Bohuzel neni mozne upravit prispevek, na ktery jiz nekdo reagoval, ani ho nejde smazat, tak snad budou rypave dusicky spokojene alespon s timto resenim.
Obrázky:

Připojit reakci
                  

Redeni palenky po destilaci, nebo pred konzumaci?


Dakota.F (28) - xxx.xxx.238.190 (?), 20.12.2019 22:35
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Není lepší pálit na nižší lihovost? Někde jsem vícekrát četl reakce, že je lepší držet lihovost někde kolem 68% až 70% max. V poměru nateče sice více než při lihovosti 80 a více procent, ale poté se méně ředí a nepříjde se o tolik oromatických látek z ovoce. Alespon tak jsem to četl od více lidí co se zdálo, že mají docela bohaté zkušenosti. Jestli se nepletu dokonce jsem to vyčetl i v knihách.

Připojit reakci
                     

Redeni palenky po destilaci, nebo pred konzumaci?


host - xxx.xxx.204.170 (?), 28.1.2020 23:23
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak to bych rozhodně neradil. Destilovat se musí podle chuti odebraného a naředěného vzorku. Jinak se nabere dokap a ten mívá hanebnou chuť. Každý kvas/surovina je jiný. Někdy se dá jít do nějakých 96 stupňů Celsia, někdy se musí skončit třeba i na devadesáti, i méně.  Lutr zpravidla táhnu výš, 2D pak musím hlídat a ochutnávat a táhnout jej níž. Lutr pak má třeba kolem 75 % obj., 2D třeba 85% obj. Pokud je člověk fajnšmekr, tak si vyzkouší i ředění 2D, To nemusí být přímo 40% obj. ale i o něco méně či více. 

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2   
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Bílý ocet - dostupnost26.5.2020
Průměr komínu k udírně20.5.2020
Uzení domácích klobás19.5.2020
Generátor kouře15.5.2020
Generátor kouře13.5.2020
Generátor kouře13.5.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů