9 inspirativních nápadů na venkovní osvětlení

venkovní osvětlení
Zdroj: www.bhg.com

Zahajte sváteční sezónu venkovním vánočním osvětlením. Od řetězových světel pečlivě rozmístěných na střeše po stádo třpytivých sobů, kteří se pásou na vaší zahradě, ozdobte svůj domov pomocí 9 inspirativních nápadů na venkovní osvětlení, což zaručeně přinese vánočního náladu.

Proměňte svůj domov v zimní pohádku jediným stisknutím spínače – nebo pomocí automatického časovače, pokud jste technicky zdatní. Venkovní prostor je prodloužením vašeho domova, zaslouží si stejnou pozornost jako interiér. Venkovní osvětlení zvyšuje estetiku domu, zdůrazňuje půvabné architektonické nebo zahradnické prvky a přidává do vašeho domova nostalgický vánoční pocit.

Připravili jsme si pro vás 9 inspirativních nápadů na vánočního osvětlení, které vám pomohou přinést do vaší venkovní výzdoby tu pravou dávku vánočního kouzla.

Moderní žárovky

Zachovejte svůj vánoční vzhled jednoduchým zavěšením řetězu žárovek s rovnoměrně rozmístěnými žárovkami. Velké retro žárovky jsou nyní zpět v módě a dodají exteriéru vašeho domu osobitý vzhled. Buďte však připraveni na to, že zavěšení těchto světel bude trvat déle, protože každá z nich musí být připevněna k okraji střechy individuálně, aby všechny světla zůstala rovnoměrně rozmístěná a směřovala stejným směrem.

Obklopte vchodové dveře řetězem světel

Řetězová světla přidávají kouzlo do jakéhokoli venkovního prostoru po celý rok, což z nich činí hodnotnou a dostupnou investici. Experimentujte s různými styly žárovek, jako jsou klasické koule a slzy. Můžete také přizpůsobit barvu svých LED na sérii červených, zelených a bílých žárovek pro zábavný vzhled.

9 inspirativních nápadů na venkovní osvětlení
Zdroj: www.bhg.com

Rozsviťte si cestu pomocí světýlek

Proměntě svou cestu v cukrovou uličku pro sváteční sezonu s cukrovými světelnými pruty. Tento sladký vánoční klenot přidává do vašeho domova zábavné a kouzelné světlo. Umocněte tuto cukrovou tématiku tím, že vyznačíte klíčové prvky vašeho domova, jako jsou okapové trubky, vchodové dveře a okna, pomocí řetězových světel, stejným způsobem, jakým zdobíte skořicové perníky.

Použijte řetězy světelných dekorací jako McCallisterovi

Vytvořte oblíbený vánoční zážitek z Hollywoodu s vánoční výzdobou inspirovanou filmem Sám doma. Zvolte světelné řetězy, které elegantně obklopovaly střechu jejich domu. Držte se pravidelně rozmístěných teplých žlutých světel pro klasický vzhled a pokračujte zavěšením vánočních girland nebo třpytivých vánočních věnců na vchodové dveře.

9 inspirativních nápadů na venkovní osvětlení
Zdroj: www.bhg.com

Vytvořte vánoční scénu s vánočními figurkami

Přivedte kouzlo Vánoc k životu s ohromujícími třpytivými vánočními figurkami pro venkovní použití. Postavte majestátního jelena na přední chodník, aby přivítal hosty, nebo zvolte Santu s jeho soby a saněmi zaparkovanými na vašem předním dvoře. Pokud máte omezený prostor na přední zahradě, vytvořte vánoční příběh na střeše. Jakékoli samostatné vánoční figurky, které si vyberete, zajisté budou působivým a okouzlujícím středem pozornosti.

9 inspirativních nápadů na venkovní osvětlení
Zdroj: www.bhg.com

Prosvětlete svůj domov vánočním projektorovým osvětlením

Ozdobte svůj domov s LED projekčním osvětlením. Vyberte si z široké škály projekcí, od vloček a sněhuláků až po Santa Clause nebo blikající světla a efekty padajícího sněhu. Venkovní vánoční projekční osvětlení určitě přinese vánoční radost vaší čtvrti. Nejlepší věcí na tomto typu vánočního osvětlení je, že odstraňují nepříjemnosti spojené s rozplétáním světelných řetězů, pokládáním prodlužovacích kabelů a lezením po žebříku. Při nákupu projektoru je důležité hledět na režimy zobrazení, jas a plochu, kterou pokrývá. Také se ujistěte, že je odolný proti vodě a vhodný pro venkovní použití.

Obalte stromy ve vaší zahradě třpytivými vánočními světly

Obalte holé stromy ve vaší zahradě třpytivými vánočními světly. Vyberte si jeden nebo dva stromy s atraktivním tvarem a rovnoměrným rozložením větví, které vytvoří nápadný středový bod. Pro tento účel jsou nejlepší světelné řetězy, protože se dají snadno, rovnoměrně a pečlivě zabalit kolem kmene stromu a na větve. Věnujte pozornost barvě světel, protože ta bude určovat celkový vzhled. Jasně bílá nebo modrá světla vytvářejí ledový vzhled, zatímco teplé žluté světlo poskytuje klasický a útulný dojem. Pro zábavný a barevný prvek volte světla vícebarevná.

9 inspirativních nápadů na venkovní osvětlení
Zdroj: www.bhg.com

Zajistěte si Vánoce v bílém s rampouchovým LED osvětlením

Sníte o bílých Vánocích? Ozdobte svůj dům ledkovými světly ve tvaru rampouchů. Tyto světelné řetězy jsou navrženy tak, aby vypadaly jako skutečné rampouchy a obvykle se zavěšují na okapové hrany se střídavými řetězy LED diod, které visí dolů. Vypadají také velmi pěkně zavěšené nad oknem, což vám umožní těšit se z nich jak uvnitř, tak venku. Hledejte ledková světla ve tvaru rampouchů s různou jasností, barvami a režimy osvětlení, abyste je během vánoční sezóny mohli upravovat podle požadované nálady.

Přidejte trochu lesku s osvětlením ve tvaru hvězd

Přidejte vánoční náladu do svého venkovního prostoru pomocí visícího osvětlení ve tvaru hvězd. Tato osvětlení mají decentní, avšak sofistikovaný vzhled, který dodá venkovnímu prostoru jemné osvětlení a nádech jiskření. Zavěste je ve skupině ze stromu nebo na pergolu.

Osvětlení ve tvaru hvězdy
Zdroj: www.bhg.com

Celkově lze říci, že vánoční osvětlení může udělat zázraky pro atmosféru a vzhled vašeho domova během sváteční sezóny. 9 inspirativních nápadů na venkovní osvětlení může snadno přinést vánoční kouzlo do vašeho venkovního prostoru. Ať už se rozhodnete pro jednoduché moderní žárovky, řetězy světel kolem předních dveří nebo třpytivé vánoční figurky, váš domov se stane ohromujícím centrem pozornosti ve vaší čtvrti. Připravte se na bílé Vánoce s ledkovými světly ve tvaru rampouchů nebo přidejte trochu lesku s osvětlením ve tvaru hvězd. Nechte svou kreativitu rozkvétat a užijte si vánoční radost, kterou může venkovní osvětlení přinést. Tato sezóna je o sdílení vánočního kouzla s ostatními, a váš zářící domov určitě rozjasní dny a noci všem kolem vás.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno