Obnovení kvasu
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 32.149 (?), 8.1.2018 16:48
Já vím, že nemá. Ale když občas mi to fact nedá...
*
Ještě si nemůžu odpustit něco k tomu Jelínkovi. Když oni vyrábí takový sortiment, že tam si může vybrat každý. Od levných konzumních lihovin až po exkluzivní odrůdové Valašské slivovice.
Rafael.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 32.149 (?), 8.1.2018 20:08
No a mi zas bylinný likér Praděd.
*
I když i původní výrobce Geisler ho vyráběl v několika Rp. A v naší novodobé likérnické historii "skončil" u Jelínků. A myslím, že u těch jeho všech "předchůdců chutnal jinak. Ale v každém případě všichni nějak zachovali jeho charakter.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 134.156 (?), 14.1.2018 12:27
Znám recept jak využit kvalitní a drahou surovinu(např.marhule se prodávali za 20 Kč). Když meruňky dokvasí čerpadlem stáhmout tekuté a vypálit. Na zbytek dát vodu a cukr a nechat znovu vykvasit a vypálit. Většinou se palí líh z krmiva pro dobytek melasa, obilí, brambory. V tom zbytku zůstane dost aromatických a jiných látek, které se využijí. Je to pro zakladalete, né pro mudrlanty.
Zdeňa
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18311) - 236.1 (?), 14.1.2018 13:14
Většinou se palí líh z krmiva pro dobytek melasa, obilí, brambory.
Asi jsem dobytek, krmím se jak bramborami, tak obilím. A výrobek z melasy jménem Diplomatico považuji za jednu z nejlepších pálenek vůbec.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 16.218 (?), 14.1.2018 16:17
Cukrovou třtinu jsem v životě neviděl, třtinový cukr nepoužívám, ale tipnul bych si, že jeho výrobu provází podobný zápach jako při zpracování cukrovky a že i melasa z něj taky vonět nebude.
Nehledě k obsahu sacharózy.
Myslíte si, že cukrová třtina obsahuje nějakou jinou její "ušlechtilejší" formu vhodnější ke kvašení?
*
(Nejsem znalec rumů a po pravdě napsáno být to jediný alkohol, stal by se ze mě asi zapřísáhlý abstinent... A sacharozou to rozhodně není!).
Rafael.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | 1, 2, 3, 4
|
|
|