Obnovení kvasu



vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 236.1 (?)
14.1.2018 13:14

Většinou se palí líh z krmiva pro dobytek melasa, obilí, brambory.

Asi jsem dobytek, krmím se jak bramborami, tak obilím. A výrobek z melasy jménem Diplomatico považuji za jednu z nejlepších pálenek vůbec.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

                     
host - 33.3 (?), 8.1.2018 16:18

Pokud kvas ma dostatek cukru nemuze se zaseknout

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 67.66 (?), 8.1.2018 16:37

Diskuze nemá velký smysl. Je to stejné, jako když se o řezání stromů baví ovocnář, arborista a dřevorubec. Všichni se vyznají a beztak se nedomluví.

                     
host - 33.3 (?), 8.1.2018 16:43

Ano mate pravdu plne s vami souhlasim

                     
host - 32.149 (?), 8.1.2018 16:48

Já vím, že nemá. Ale když občas mi to fact nedá...

*

Ještě si nemůžu odpustit něco k tomu Jelínkovi. Když oni vyrábí takový sortiment, že tam si může vybrat každý. Od levných konzumních lihovin až po exkluzivní odrůdové Valašské slivovice.

Rafael.

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 67.66 (?), 8.1.2018 17:34

Beztak mně od nich asi nejvíc chutná celkem tuctový Wiliams v budíku. 

                     
host - 32.149 (?), 8.1.2018 20:08

No a mi zas bylinný likér Praděd.

*

I když i původní výrobce Geisler ho vyráběl v několika Rp. A v naší novodobé likérnické historii "skončil" u Jelínků. A myslím, že u těch jeho všech "předchůdců chutnal jinak. Ale v každém případě všichni nějak zachovali jeho charakter.

   
host - 134.156 (?), 14.1.2018 12:27

Znám recept jak využit kvalitní a drahou surovinu(např.marhule se prodávali za 20 Kč). Když meruňky dokvasí čerpadlem stáhmout tekuté a vypálit. Na zbytek dát vodu a cukr a nechat znovu vykvasit a vypálit. Většinou se palí  líh z krmiva pro dobytek melasa, obilí, brambory. V tom zbytku zůstane dost aromatických a jiných látek, které se využijí. Je to pro zakladalete, né pro mudrlanty. 

Zdeňa

      
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 236.1 (?), 14.1.2018 13:14

Většinou se palí líh z krmiva pro dobytek melasa, obilí, brambory.

Asi jsem dobytek, krmím se jak bramborami, tak obilím. A výrobek z melasy jménem Diplomatico považuji za jednu z nejlepších pálenek vůbec.

         
host - 16.218 (?), 14.1.2018 16:17

Cukrovou třtinu jsem v životě neviděl, třtinový cukr nepoužívám, ale tipnul bych si, že jeho výrobu provází podobný zápach jako při zpracování cukrovky a že i melasa z něj taky vonět nebude.
Nehledě k obsahu sacharózy.
Myslíte si, že cukrová třtina obsahuje nějakou jinou její "ušlechtilejší" formu vhodnější ke kvašení?
*
(Nejsem znalec rumů a po pravdě napsáno být to jediný alkohol, stal by se ze mě asi zapřísáhlý abstinent... A sacharozou to rozhodně není!).

Rafael.

            
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 236.1 (?), 14.1.2018 17:38

Nevím, nejsem znalec cukrové třtiny, ani výroby cukru a koneckonců ani rumů. Přesto musím přiznat, že   pro mě patří špičkové rumy z latinské Ameriky a karibiku k nejlahodnějším komerčním destilátům. Bez ohledu na surovinu. Co se zápachu týče, ony ty obilné kvasy a vlastně i ovocné taky voní všelijak.
   Jak se liší cukr a melasa z třtiny od té řepné, to nevím. Ale není mi známo, že by z řepy někdo uměl vyrobit něco stejně lahodného.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Koš na čidlo8.5.2025
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika