Jablkovy kvas



host - 19.119 (?)
25.9.2018 19:53

Když jste ho tam nepřidal hned při přípravě, je zbytečné jej tam teď přidávat!! Chce to vydržet, ono se to podá!!

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
Stránky: 1,  2,  3,  4,  5  >   
host - 254.139 (?), 25.9.2018 19:38, zobrazeno: 46369x

ahojte, mam otazku. mam zalozeny jablkovy kvas 18.8.2018, bez cukru a ziadnych prisad, mam tam kvasnu zatku a dnes mi ukazal refraktomer 7-8 Bx. to vsak nie je problem, kvas je aj pekny, bez plesni, ale sa mi zda stale na vrchu dost husty. myslite ze mozem este teraz po 5 tyznoch pridat enzym na lepsi rozklad kvasu alebo uz to nechat tak?

Adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 19.119 (?), 25.9.2018 19:53

Když jste ho tam nepřidal hned při přípravě, je zbytečné jej tam teď přidávat!! Chce to vydržet, ono se to podá!!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 92.38 (?), 25.9.2018 22:29

Na povrchu bude hustý vždycky, protože pevný podíl plave. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Kamil Severa - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (109) - 234.79 (?), 26.9.2018 8:05
Po dokvaseni se mi deka i mnohdy ponori v sudech s kvasnou zatkou a hladina je čirá. Ale během kvaseni je deka vždy jak říkáte.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 237.32 (?), 26.9.2018 8:30

dakujem vsetkym za odpoved. este jedna vec by ma zaujimala, davate dole vrchny kolac pred palenim? alebo ho mozem nechat?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 61.186 (?), 26.9.2018 8:54

Jo, pevný podíl plave vždy při kvašení nebo dokvašování. Ale ne proto, že by byl lehčí, ale proto, že je nadnášen CO2!!!
A až na pár výjimek po dokvašení začíná klesat kde dnu a odshora se začíná objevovat čím dál čistější tekutina což je známkou dokončeného kvašení.
Domácí ovocní vinaři to dobře znají.


Ale zakladatelům nízkocukernatých kvasů, odpůrcům utěsněných sudů s bublátky, přikyselování.., nejde takový postup, čekání na to, doporučit.
U nich musí platit primitivní pravidlo, že jak v sudu zhasne plamínek tak co nejdřív do palírny.

Rafael.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 92.38 (?), 26.9.2018 10:28

U nich musí platit primitivní pravidlo, že jak v sudu zhasne plamínek tak co nejdřív do palírny

Opravil bych - jak v sudu nezhasne plamínek...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 236.1 (?), 27.9.2018 9:15

Jo, pevný podíl plave vždy při kvašení nebo dokvašování. Ale ne proto, že by byl lehčí, ale proto, že je nadnášen CO2!!!

Nadnášený je, to je pravda, ale pravda je i to, že jablka - na rozdíl třeba od hrušek - jsou lehčí než voda a na vodě plavou. To platí i o rozdrcených jablkách ještě před začátkem kvašení, než se vůbec začne CO2 tvořit. Zakládáte-li jablkový kvas - ať s vodou nebo z čistých jablek, pevný podíl plave od začátku nahoře. V průběhu kvašení dojde k cytolýze rostlinných buněk a úniku lehčích komponent - např. vzduchových vakuol. Pevný podíl se stane těžším a přestane-li být nadnášen,  může klesnout na dno. Jistou roli hraje i to, že šťáva s alkoholem má menší hustotu než s cukry.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 68.76 (?), 26.9.2018 17:43
Kde a jake se ty enzymy daji sehnat?
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 39.192 (?), 27.9.2018 8:19

Za ten plamínek se velmi omlouvám a děkuji za opravu protože někdo by tomu mohl asi i uvěřit.., protože...:
Kde a jake se ty enzymy daji sehnat?
Nevím jak komu, ale mi se při čtení podobných témat tady na zahradě už dlouho zobrazuje reklama - alkoholesence.cz
A tam spoustu takových věcí nabízejí. Podle mého názoru, i když je moc nesleduji, se hodně lepší a na rozdíl od jejích začátků začínají, nebo už jsou, na úrovni. A komu vadí jejich vysoké ceny může se tam aspoň poučit a pak hledat jinde.

P.S. Totéž platí i o jiném vlákně o Turbokvasinkách...

Kdyby byl dotaz a diskuze na praktické zkušenosti s nimi bylo by to určitě přínosné, ale takové tláchání...

Rafael.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika