Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Jo, pevný podíl plave vždy při kvašení nebo dokvašování. Ale ne proto, že by byl lehčí, ale proto, že je nadnášen CO2!!!

Nadnášený je, to je pravda, ale pravda je i to, že jablka - na rozdíl třeba od hrušek - jsou lehčí než voda a na vodě plavou. To platí i o rozdrcených jablkách ještě před začátkem kvašení, než se vůbec začne CO2 tvořit. Zakládáte-li jablkový kvas - ať s vodou nebo z čistých jablek, pevný podíl plave od začátku nahoře. V průběhu kvašení dojde k cytolýze rostlinných buněk a úniku lehčích komponent - např. vzduchových vakuol. Pevný podíl se stane těžším a přestane-li být nadnášen,  může klesnout na dno. Jistou roli hraje i to, že šťáva s alkoholem má menší hustotu než s cukry.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika