destilační přístroj
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | < 11, 12, 13, 14, 15 >
|
|
|
|
|
|
host - 166.20 (?), 22.1.2007 23:10
K takovému návodu, zkusil jste si tady přečíst všechny příspěvky? Je tady vše vysvětlené, když se nad tím zamyslíte, je to jednoduché. Vše ostatní je potom jen praxe a vyčtené vědomosti z knih. Možná pro lepší představu si zajděte do nejbližší pálenice a tam si rozšíříte obzor. Koukněte tady na téma Kde necháme vypálit.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 204.84 (?), 24.1.2007 17:57
V destilátu jsou oleje a tuky ( patří tam, jsou součástí ovoce ). Ty jsou v koncentrovaném destilátu rozpuštěné a destilát je čirý. Při ředění jste přidal příliš mnoho vody a vyloučené oleje a tuky způsobily zakalení.
Není to zdraví škodlivé jen to vypadá nehezky. Pokud máte ještě neředený destilát přidejte jej do zředěného a mělo by se to zase vyčistit.
Destilátům zdar.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 166.20 (?), 24.1.2007 21:48
Ano diagnoza i náprava je správně popsána. Muže se to stát po zředění na méně než 50% a trochu i napomoct teplo. To proto, že když měříte lihoměrem, necháváte pálenku v teplotě bytu. Jinak teplotou je měření až o 10% jiné, a to už je hodně velký rozdíl. Tedy zákal muže vzniknout vysrážením uhličitanů, síranů,vápenatých solí a někdy i sloučenin železa. Napravení, dolít silnější pálenkou. Pokud nemáte, zkuste to tředas dobarvit medem a nebo jiným ovocem, citron a cukr, fantazie výběru. VašekB
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 166.20 (?), 24.1.2007 22:03
Může někdo napsat, zda při kvašení obilí třebas žita leží toto zrno u dna a nebo se nadnáší. Řekl bych, že je dost těžké a tak by mohlo být udna. Je to jen doměnka a určitě má někdo zkušenost. Děkuji.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 82.68 (?), 25.1.2007 15:29
Pokud někdo chce získat informace o destilaci a vše kolem ní.Doporučuji knihu která se mi dostala do rukou.Už léta vlastním knihu (PŘÍPRAVA KVASU NA VÝROBU SLIVOVICE OD JANA JELÍNKA), ale v této knize jsem mnohé nenašel.Proto doporučuji novou knihu ,která se mi zdá obsáhlejší.Je to (DOMÁCÍ VÝROBA LIHOVIN OD BETTINA MALLEOVÁ A HELGE SCHMICLKOVÁ).Také přidám zkušenost s řezením,je prý nutností ,aby líh a voda ,kterou ředíme, měli při řezení stejnou teplotu.Přeji mnoho úspěchů při výrobě léku slivovice.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | < 11, 12, 13, 14, 15 >
|
|
|