destilační přístroj



host - 184.255 (?)
8.1.2008 21:59

Na zakalenou gořalku stačí obyčejné desky S10 na filtrování vína, horská bystřina je kalná břečka.  ;-)

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   Předchozí příspěvky  |  <  11,  12,  13,  14,  15  >   
      
host - 82.68 (?), 22.1.2007 20:44

Záleží natom (jak veliký chcete tento přístroj, čím ohřívat a jak chladit) toto vše se musí zvážit.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 166.20 (?), 22.1.2007 23:10
K takovému návodu, zkusil jste si tady přečíst všechny příspěvky? Je tady vše vysvětlené, když se nad tím zamyslíte, je to jednoduché. Vše ostatní je potom jen praxe a vyčtené vědomosti z knih. Možná pro lepší představu si zajděte do nejbližší pálenice a tam si rozšíříte obzor.  Koukněte tady na téma Kde necháme vypálit.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 114.117 (?), 24.1.2007 12:07
Při ředění  vodou /balenou/ se mi kalvados malinko zakalil /zmléčněl/. Je možná nějaká náprava ? Děkuji. urota@seznam.cz
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 184.255 (?), 8.1.2008 21:59

Na zakalenou gořalku stačí obyčejné desky S10 na filtrování vína, horská bystřina je kalná břečka.  ;-)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 204.84 (?), 24.1.2007 17:57

V destilátu jsou oleje a tuky ( patří tam, jsou součástí ovoce ). Ty jsou v koncentrovaném destilátu rozpuštěné a destilát je čirý. Při ředění jste přidal příliš mnoho vody a vyloučené oleje a tuky způsobily zakalení.

Není to zdraví škodlivé jen to vypadá nehezky. Pokud máte ještě neředený destilát přidejte jej do zředěného a mělo by se to zase vyčistit.

Destilátům zdar.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 148.53 (?), 7.3.2008 9:46

Způsobují  to minerály, které se vysráží. Mám vyzkoušenou Dobrou vodu neperlivou a je to v pohodě a bez zákalu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 166.20 (?), 24.1.2007 21:48
Ano diagnoza i náprava je správně popsána. Muže se to stát po zředění na méně než 50%  a trochu i napomoct teplo. To proto, že když měříte lihoměrem, necháváte pálenku v teplotě bytu. Jinak teplotou je měření až o 10% jiné, a to už je hodně velký rozdíl. Tedy zákal muže vzniknout vysrážením uhličitanů, síranů,vápenatých solí a někdy i sloučenin železa. Napravení, dolít silnější pálenkou. Pokud nemáte, zkuste to tředas dobarvit medem a nebo jiným ovocem, citron a cukr, fantazie výběru.   VašekB
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 166.20 (?), 24.1.2007 22:03
Může někdo napsat,  zda při kvašení obilí třebas žita leží toto zrno u dna a nebo se nadnáší. Řekl bych,  že je dost těžké a tak by mohlo být udna. Je to jen doměnka a určitě má někdo zkušenost.  Děkuji.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 147.173 (?), 25.1.2007 10:02
Destilační aparáty prodávají také ve VINUM Znojmo. Mají také slušnou nabídku lihoměrů za dobrou cenu. Najdete je na www.vinumznojmo.cz
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 82.68 (?), 25.1.2007 15:29
Pokud někdo chce získat informace o destilaci a vše kolem ní.Doporučuji knihu která se mi dostala do rukou.Už léta vlastním knihu (PŘÍPRAVA KVASU NA VÝROBU SLIVOVICE OD JANA JELÍNKA), ale v této knize jsem mnohé nenašel.Proto doporučuji novou knihu ,která se mi zdá obsáhlejší.Je to (DOMÁCÍ VÝROBA LIHOVIN  OD  BETTINA  MALLEOVÁ A HELGE SCHMICLKOVÁ).Také přidám zkušenost s řezením,je prý nutností ,aby líh a voda ,kterou ředíme, měli při řezení stejnou teplotu.Přeji mnoho úspěchů při výrobě léku slivovice.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  11,  12,  13,  14,  15  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika