Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
 Zahradní grily Weber - plynové, elektrické a lávové grily 

Pálení > destilační přístroj

mléčně zakalený destilát


host - xxx.xxx.204.84 (?)
24.1.2007 17:57

V destilátu jsou oleje a tuky ( patří tam, jsou součástí ovoce ). Ty jsou v koncentrovaném destilátu rozpuštěné a destilát je čirý. Při ředění jste přidal příliš mnoho vody a vyloučené oleje a tuky způsobily zakalení.

Není to zdraví škodlivé jen to vypadá nehezky. Pokud máte ještě neředený destilát přidejte jej do zředěného a mělo by se to zase vyčistit.

Destilátům zdar.

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   << Předchozí příspěvky | <...11, 12, 13, 14, 15...>   
            

destilační přístroj


host - xxx.xxx.114.117 (?), 24.1.2007 12:07
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Při ředění  vodou /balenou/ se mi kalvados malinko zakalil /zmléčněl/. Je možná nějaká náprava ? Děkuji. urota@seznam.cz
Připojit reakci   
               

destilační přístroj


host - xxx.xxx.184.255 (?), 8.1.2008 21:59
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Na zakalenou gořalku stačí obyčejné desky S10 na filtrování vína, horská bystřina je kalná břečka.  ;-)

Připojit reakci
               

mléčně zakalený destilát


host - xxx.xxx.204.84 (?), 24.1.2007 17:57
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

V destilátu jsou oleje a tuky ( patří tam, jsou součástí ovoce ). Ty jsou v koncentrovaném destilátu rozpuštěné a destilát je čirý. Při ředění jste přidal příliš mnoho vody a vyloučené oleje a tuky způsobily zakalení.

Není to zdraví škodlivé jen to vypadá nehezky. Pokud máte ještě neředený destilát přidejte jej do zředěného a mělo by se to zase vyčistit.

Destilátům zdar.

Připojit reakci
               

destilační přístroj


host - xxx.xxx.148.53 (?), 7.3.2008 9:46
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Způsobují  to minerály, které se vysráží. Mám vyzkoušenou Dobrou vodu neperlivou a je to v pohodě a bez zákalu.

Připojit reakci
                  

mléčně zakalený destilát


host - xxx.xxx.166.20 (?), 24.1.2007 21:48
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Ano diagnoza i náprava je správně popsána. Muže se to stát po zředění na méně než 50%  a trochu i napomoct teplo. To proto, že když měříte lihoměrem, necháváte pálenku v teplotě bytu. Jinak teplotou je měření až o 10% jiné, a to už je hodně velký rozdíl. Tedy zákal muže vzniknout vysrážením uhličitanů, síranů,vápenatých solí a někdy i sloučenin železa. Napravení, dolít silnější pálenkou. Pokud nemáte, zkuste to tředas dobarvit medem a nebo jiným ovocem, citron a cukr, fantazie výběru.   VašekB
Připojit reakci
                     

destilační přístroj


host - xxx.xxx.166.20 (?), 24.1.2007 22:03
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Může někdo napsat,  zda při kvašení obilí třebas žita leží toto zrno u dna a nebo se nadnáší. Řekl bych,  že je dost těžké a tak by mohlo být udna. Je to jen doměnka a určitě má někdo zkušenost.  Děkuji.
Připojit reakci
                        

destilační přístroj


host - xxx.xxx.147.173 (?), 25.1.2007 10:02
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Destilační aparáty prodávají také ve VINUM Znojmo. Mají také slušnou nabídku lihoměrů za dobrou cenu. Najdete je na www.vinumznojmo.cz
Připojit reakci
                           

destilační přístroj


host - xxx.xxx.82.68 (?), 25.1.2007 15:29
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Pokud někdo chce získat informace o destilaci a vše kolem ní.Doporučuji knihu která se mi dostala do rukou.Už léta vlastním knihu (PŘÍPRAVA KVASU NA VÝROBU SLIVOVICE OD JANA JELÍNKA), ale v této knize jsem mnohé nenašel.Proto doporučuji novou knihu ,která se mi zdá obsáhlejší.Je to (DOMÁCÍ VÝROBA LIHOVIN  OD  BETTINA  MALLEOVÁ A HELGE SCHMICLKOVÁ).Také přidám zkušenost s řezením,je prý nutností ,aby líh a voda ,kterou ředíme, měli při řezení stejnou teplotu.Přeji mnoho úspěchů při výrobě léku slivovice.
Připojit reakci
                           

destilační přístroj


host - xxx.xxx.250.203 (?), 11.8.2007 10:05
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Také dobrá kniha je: "Výroba slivovice a jiných pálenek" od autorů Josef Dyr, Jan E. Dyr. Vydal to Maxdorf v r. 1997, ISBN 80-85800-53-5. Je tam vše od přípravy kvasu přes vlastní pálení, ředění a degustace vyrobené pálenky.
Připojit reakci
                           

Destilační přístroj


host - xxx.xxx.200.181 (?), 21.7.2013 19:27
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Na knihu od Malleové a Schmickleové prosím pozor, vše,co se tam píše, berte s rezervou a to pořádnou!!!Nejen, že píšou německé ženské o chlastu, ale kdo si to přečte, dojde k závěru, že obě baby viděly pálenici z ponorky a při kalné vodě..Například-výroba kvasů s vysokým obsahem alkoholu a třeba 30 kg cukru do stovky kvasu, dále tvrzení, že spojovací trubka mezi vařákem a chladičem směřuje od kotle k chladiči DOLU a těch perel tam lze najít při pozornosti více... Tady je to ověřeno stoletými zkušenostmi, proč číst knihu bab, co o tom nic neví?Ať tam raději založí klub pletení a ujímání ok při pletení hladce a obratce, ale nepletou hlavy!

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | <...11, 12, 13, 14, 15...>   
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Kaiserova elektrická udírna15.2.2020
Kaiserova elektrická udírna15.2.2020
Stavba udírny (skříně) a příslušenství12.2.2020
Pec na pizzu12.2.2020
Stavba udírny (skříně) a příslušenství11.2.2020
Stavba udírny (skříně) a příslušenství10.2.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů