Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
 Zahradní grily Weber - plynové, elektrické a lávové grily 

Pálení > Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?

   << Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5...>   
   

Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?


Kamil Severa (107) - xxx.xxx.234.79 (?), 21.11.2018 8:50
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Odkaz asi už nefunguje, tak nemohu porovnat s tím, co.mi přinesl včera kamarád abych mu poradil jak s tímto (viz. obrazek) palit. Je to.pripojeno na asi 8mi litrovy klasický nerez papinak. Vše nerez bez kousku mědi a v návodu ještě rádi používat aktivní uhlí. Myslíte že s tím jde dosáhnout nějakého výsledku? Diky
Obrázky:
Made in Poland?
Made in Poland?
Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
      

Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?


host - xxx.xxx.19.119 (?), 21.11.2018 11:08
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím, zajímal by mne ten „polský“ (nebo jakýžetoje) návod. Nešel by oskenovat a vložit sem?! Jen na posouzení, na co lze naše domopalírníky, v dnešní době nachytat.

Ale abych to úplně nezatracoval, i když se sestavou odkalovačů před chladičem, v žádném případě nesouhlasím. Ty tam nemají co dělat. Když už to má, udělal bych si pár pokusů, jak to „chodí“… podle toho přiloženého návodu … 8 litrů není zase tak moc na „zkažení“. Podle mne to bude jen na „přepalování“ vína, zkvašených cukrových násad, či kvasů bez drtě. Dostanou z toho „čistý“ líh (proto ten přídavek aktivního uhlí - nedefinovaný poměr předkap/metanol/etanol v odkalovačích neřeším, neznám "doporučený postup" z "návodu").

No já bych asi ty nádobky odřízl v obloučcích (před prvním a za druhým odkalovačem) a chladič spojil příslušnou „rychlospojkou na trubky“ s přestupníkem; lze tam vložit i „t-čko“ pro vložení teploměru (bylo již jednou „nabízeno“ v jiném vlákně). Potom to již funguje jako „klasická aparatura“ pro dvojnásobnou destilaci. Při pohledu na použité „potrubí“ nebude však „výkon“ aparatury nijak oslnivý.

Tož asi tak... mnoho štěstí při pokusech.

Připojit reakci
         

Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?


host - xxx.xxx.253.142 (?), 3.3.2019 16:27
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

na podobnou věc jsem loni zakoupil (tedy sestavu jeden "odkalovač" a chladič, k tomu papiňák 17 litrů. první pokus s kanystrem podřadného vína byl dost žalostný, smrdělo to jak rasův pytel, a především onen "odkalovač" se ukázal jako nesmysl. po zvážení smyslu odkalovače jsem na něj napojil vodoinstalační flexi hadičku a vrátil ji do papiňáku (přes fitinku místo pojistného ventilu). další pokus již byl velmi přijatelný.

čili laický recept na použití:

1. dotunit odkalovač(e) refluxem zpět do kotle

2. vyřešit chlazení; buď napojit na vodovod a lít zteplalou pitnou vodu do kanálu, nebo nanosit v kýblu vodu od pumpy do prádelního hrnce a nainstalovat akvárkové či fontánkové čerpadlo

3. zahřívat, až začne kapat, tak první štamprle vylít, a pak kapat po deckách, a každou decku měřit hustoměrným lihoměrem, nejdřív to bude kapat okolo 70, až to klesne na 40, tak odstavit a zbytek vylít, nebo (pro spořivé) slévat z více pálení a přepálit podruhé4. výslednou kořalku (okolo 50) nechat odvětrat a nechat na pokoji pár měsíců. pak je docela poživatelná (zkušenost: 45 litrů jablečný mošt, 30 litrů ovoce (především švestky) z vytelkého mrazáku

Připojit reakci
            

Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?


host - xxx.xxx.19.119 (?), 5.3.2019 9:19
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Sice jsem se zařekl, že na tomto vlákně již nebudu přispívat, ale nedá mi to.

1. dotunit odkalovač(e) refluxem zpět do kotle – co k tomu říci, aby toto fungovalo správně, tak ten reflex musí téct přes výplň kolony, nikoliv pouze „odtéc do kotlíku“; zde by se jen s jistým spožděním dostávaly již oddestilované podíly zpět do dalších frakcí … (prostě u ten (ty) odkalovač(e) do sestavy rektifikační kolony nepatří!!).

Ke zbylým bodům nemám připomínek…

Připojit reakci
               

Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?


host - xxx.xxx.126.114 (?), 5.3.2019 9:56
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Upřesním: na začátku mám kouhout toho "odkalovače" zavřený, po pár minutách kapání kohout otevřu, a ona hadička zpět do kotle má na sobě shybku, čili takový sifonek (v českém, nikoli moravském smyslu toho slova). naivně se domnívám, že metylalkohol vylítne nejdříve, a pak jde směs etanolu s vodou a vyššími alkoholy, a část té vody a vyšších alkoholů nakondenzuje v tom "odkalovači" a jde zpět do papiňáku, a na výstupu tedy kape směs se zesíleným etanolem, a ne "lutr" jako při klasickém dvoukotlovém strejcovském pálení.

ale jsem samozřejmě začátečník (byť proti zbytku populace s poněkud větším ponětím o termodynamice a fyzice vůbec), šalamounovo lejno jsem neochutnal, připouštím, že zkušenosti zatím získávám a můj produkt na žádnou zlatou medaili zatím neaspiruje. (byť k mému překvapení je to relativně poživatelné), a rád se nechám poučit, jak ten "odkalovač-zesilovač" udělat lépe.

Připojit reakci
                  

Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?


host - xxx.xxx.252.141 (?), 18.3.2019 22:31
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím Vás a děkuji za výživnou debatu o pálení a hlavně o polských klumprech... jeden z nich jsem si chtěl koupit..., ale poradí mi někdo co a kde koupit cca do 15 000 Kč /obsah 50 litrů. Něco co je vyzkoušené a nebo zda někdo vyrobí... Děkuji za odpověď.Mirek

Připojit reakci
                     

Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?


host - xxx.xxx.252.141 (?), 19.3.2019 10:14
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dostal jsem nabídku maďarského přístroje.Najde se zde nacóru někdo, kdo mi přístroj okomentuje.Děkuji Mirek.

Obrázky:
DEST.PŘÍSTROJ MAĎARSKO 50 l.
DEST.PŘÍSTROJ MAĎARSKO 50 l.
Připojit reakci
                        

Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?


host - xxx.xxx.58.41 (?), 19.3.2019 12:59
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Ta koule k tomu je pěkná.
Obrázky:

Připojit reakci
                           

Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?


host - xxx.xxx.59.43 (?), 19.3.2019 17:55
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Ještě pěknější je ta hruška. Co na to ale říct. Bez míchání na ovocny kvas- se to připali. Cena 15tis plus 2tis deflagmator. Plus tomu vymýšlet jak to celé ohřívat. Za ty penize to nestojí.jeste nez se stym naucite to nejaky kotel pokazíte a vylejete. To rači dajte vypalit ty trochy nejakému sůsedovi co to ma osahané.
Obrázky:

Připojit reakci
                           

Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?


host - xxx.xxx.252.141 (?), 19.3.2019 18:21
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Toto já celé vím, ale láká mne vypálit si sám, možná někdo dělá doma... nevím! Jsem laik a všechno musím umět a šáhnout si na to.V okolí není soused, který by pálil pro sebe a do palenice Vás nepustí! Toš tak! Jsem z Karviné a tady se tomu nějak neholduje a když někde ano... já ho neznám. Když už nic, početl jsem si v diskuzi a klobouk dolů. Mnohým opravdu trpělivost nechybí a to oceňuji. Teprve tady na tom fóru jsem si uvědomil jaká je to náročná a zodpovědná práce vypálit si pár litrů kořaly. Sem tam se tady vrátím a budu číhat zda se něco neobjeví.Mějtd se zatím fajn a kdyby někdo něco věděl tak napište.

Mirek

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5...>   
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Nakládání a vakuování masa na uzení9.7.2020
Uzení domácích klobás30.6.2020
Strojek na uzavírání konzerv22.6.2020
Uzení domácích klobás16.6.2020
Uzení domácích klobás10.6.2020
Nakládání a vakuování masa na uzení9.6.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů