Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zdravím, zajímal by mne ten „polský“ (nebo jakýžetoje) návod. Nešel by oskenovat a vložit sem?! Jen na posouzení, na co lze naše domopalírníky, v dnešní době nachytat.

Ale abych to úplně nezatracoval, i když se sestavou odkalovačů před chladičem, v žádném případě nesouhlasím. Ty tam nemají co dělat. Když už to má, udělal bych si pár pokusů, jak to „chodí“… podle toho přiloženého návodu … 8 litrů není zase tak moc na „zkažení“. Podle mne to bude jen na „přepalování“ vína, zkvašených cukrových násad, či kvasů bez drtě. Dostanou z toho „čistý“ líh (proto ten přídavek aktivního uhlí - nedefinovaný poměr předkap/metanol/etanol v odkalovačích neřeším, neznám "doporučený postup" z "návodu").

No já bych asi ty nádobky odřízl v obloučcích (před prvním a za druhým odkalovačem) a chladič spojil příslušnou „rychlospojkou na trubky“ s přestupníkem; lze tam vložit i „t-čko“ pro vložení teploměru (bylo již jednou „nabízeno“ v jiném vlákně). Potom to již funguje jako „klasická aparatura“ pro dvojnásobnou destilaci. Při pohledu na použité „potrubí“ nebude však „výkon“ aparatury nijak oslnivý.

Tož asi tak... mnoho štěstí při pokusech.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika