Upřesním: na začátku mám kouhout toho "odkalovače" zavřený, po pár minutách kapání kohout otevřu, a ona hadička zpět do kotle má na sobě shybku, čili takový sifonek (v českém, nikoli moravském smyslu toho slova). naivně se domnívám, že metylalkohol vylítne nejdříve, a pak jde směs etanolu s vodou a vyššími alkoholy, a část té vody a vyšších alkoholů nakondenzuje v tom "odkalovači" a jde zpět do papiňáku, a na výstupu tedy kape směs se zesíleným etanolem, a ne "lutr" jako při klasickém dvoukotlovém strejcovském pálení.
ale jsem samozřejmě začátečník (byť proti zbytku populace s poněkud větším ponětím o termodynamice a fyzice vůbec), šalamounovo lejno jsem neochutnal, připouštím, že zkušenosti zatím získávám a můj produkt na žádnou zlatou medaili zatím neaspiruje. (byť k mému překvapení je to relativně poživatelné), a rád se nechám poučit, jak ten "odkalovač-zesilovač" udělat lépe.