Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
 Zahradní grily Weber - plynové, elektrické a lávové grily 

Pálení > Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?

   << Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5...>   
                           

Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?


host - xxx.xxx.34.44 (?), 16.9.2018 12:46
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Je skvělé že jste s produktem z upravené kolony spokojen.

Prosil bych uvezt zkušenosti a to do jaké teploty a lihovitosti jedete pri první a druhé destilací, kolik odebirate ukapu a kdy koncite při kolika procentech a teplotě. Díky. 

Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
                           

Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?


host - xxx.xxx.19.119 (?), 16.9.2018 12:59
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ano,

a také prosím uvést zpátečníadresu, nebo alespoň rč. ať z toho mají též něco celníci... musejí být z toho celí "ztumpachovatělí",... furt někde uvádějí, jak je to pálení nebezpačně škodlivé...

Připojit reakci
                           

Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?


host - xxx.xxx.195.10 (?), 16.9.2018 21:34
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Asi to trochu přeháníte...

Připojit reakci
                           

Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?


host - xxx.xxx.32.156 (?), 16.10.2018 18:04
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

zdravím,

právě jsem si koupil tento výrobek. Nikde nebylo napsáno, že je z Polska... jinak...co z PL kdy fungovalo a funguje???:-)   Bohužel, ten zmetek nefunguje, po druhém pálení 90% svárů popraskalo a všechno mi uniklo pryč a ten prodejce mi na desítky telefonátů a emailů ani neodpověděl... asi ví proč.

po rozboru - v odkalovačích metyl... a vypálený 90%  etyl.  celkem síla...

moje doporučení... udělat zátěžový test... spustit z metru... ze dvou... nebo dodo dodělat pracně na funkční přístroj. 

A už nikdy nekupovat nic z PL

Připojit reakci
                           

Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?


host - xxx.xxx.191.180 (?), 20.10.2018 11:35
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Takže všetko uniklo alebo predsa len nie, keď bol v odkalovači metyl a z výstupu vytiekol 90% etyl... To by znamenalo aj to, že tento druh prístroja je perfektný, len spracovanie spojov a zvarov je bieda. To by stačilo kúpiť a pustiť aspoň 2x len s vodou. Čo popraská opraviť a fičí sa na ostro...

Dajte foto tých zvarov, nech sa záujemci o tento typ prístroja poučia...

Ď.

Připojit reakci
                           

Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?


host - xxx.xxx.19.119 (?), 20.10.2018 21:49
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To by znamenalo aj to, že tento druh prístroja je perfektný, len spracovanie spojov a zvarov je bieda.

No chtěl bych mít vaše nadšení... já bych ho nechtěl ani zadarmo!! Nikdy nevíte, kolik toho metylu v tom etylu nakonec máte!! No zbytečně se o tom bavit, když "provozovatelé soustavně nechtějí chápat princip a průběh destilací".

Připojit reakci
                           

Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?


sawe (85) - xxx.xxx.135.210 (?), 25.10.2018 11:09
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

a co říkáte na tento aparát? Já si myslím super hned si ho objednávám. yes

Připojit reakci
                           

Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?


host - xxx.xxx.26.23 (?), 25.10.2018 17:50
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Taková klasika která si na nic nehraje, neslibuje nesplnitelné a vyhnula se všemožným reklamním kecům což velmi oceňuji.
Na druhou stranu ta cena a jazyková úroveň toho webu může být odrazující...
*
Ještě mě v souvislosti s názvem tohoto tématu, napadlo, vzpomněl jsem si na toto:
Čím více všelijakých opičáren, zbytečností - tím lepší aparát a vyrobený destilát. Nebo jinak napsáno:
"S naším aparátem i úplný laik si může vyrobit špičkovou pálenku!"
aneb
"Čím více pruhů, tím víc Adidas!"
*
V tom směru mě mile překvapil Kovoděl Janča, koukněte:
"Produktová řada s názvem AROMA SPECIAL cílí na profesionály a zákazníky s nejvyššími nároky na kvalitu. Kotle z řady AROMA SPECIAL jsou vybaveny především..."
*
Tím nechci vůbec nijak hanit jednokotlové aparáty a jejích technologie, jen mi vadí způsoby jakými jsou mnohdy prezentovány a hlavně úplnými "technologickými" nesmysly s kterými jsou na netu nabízeny...

Rafael.

Připojit reakci
                           

Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?


host - xxx.xxx.26.215 (?), 25.10.2018 22:38
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Taky jsem na tento destil pristroj koukal, moc se mi libi za tu cenu, ja bych se ale spis rozhodl pro chalupare 60 litru, 30 je strasne malo. Honza
Připojit reakci
                           

Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?


host - xxx.xxx.168.88 (?), 19.11.2018 18:00
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím,

používám pouze jejich chladič a to z důvodu, že studené prsty které mají nahrazovat deflegmátor se nedají řídit škrcením průtoku chladící kapaliny. Jediný problém chladiče je, že průměr chladící trubičky je velmi malý a tudíž musí být válec chladiče v naprosto svislém stavu- důvodem je to aby chladič nekladl vstupujícím parám žádný odpor - (zkondenzovaný destilát odtéká ale pokud není chladič kolmo v závitech chladiče zkondenzuje a přes další závit chladiče jej musí vytlačit páry z kotle) pokud volně odtéká dochází k volné destilaci a na teploměru dokonce poznáte jaké frakce se odpařují - Teplota par jak v kotli tak v horní části kolony se zastaví a začne stoupat až po odpaření té které frakce. Osobně nevím kudy a co Vám mohlo unikat - celé destilační zařízení je beztlakové. Píšete, že v odkalovači máte metanol. Ten Vám ale v žádném případě nevyrábí destilační kolona - ten jste si vyrobil sám když jste si připravoval rmut. Pokud kvasíte ovocné cukry (mošty) budete mít metanolu z 10l několik kapek.Po naředění je tředa nechat nějakou dobu odvětrat - potom to bude mít tu správnou vůni a chuť. Nejdůležitější ale na celém procesu je udělat perfektní kvas a destilovat pouze tekuté složky kvasu, bez míchadla to připálíte ať děláte co děláte.  Hodně úspěchů v pokusech. VH.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5...>   
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Nakládání a vakuování masa na uzení9.7.2020
Uzení domácích klobás30.6.2020
Strojek na uzavírání konzerv22.6.2020
Uzení domácích klobás16.6.2020
Uzení domácích klobás10.6.2020
Nakládání a vakuování masa na uzení9.6.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů