Problém se zelím



Stránky: 1,  2,  3,  4,  5   
Kryspina - (1) - 30.254 (?) 
31.10.2011 18:48, zobrazeno: 62866x

Dobrý den, mám problém a nevím co s ním.Udělala jsem kysané zelí a ono nekvasí.Dala jsem do něj cibuli sůl, kmín a Deko a to bude asi ten problém.Poradte zda ho mam vyhodit a začít znovu a nebo půjde nějak zachránit?Děkuji za každou radu. K.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   
KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4477) - 38.136 (?), 31.10.2011 18:57

V Deku bývala kyselina benzoová, obecně bránící kvašení. Vloni jsem koukal na pytlík Deka a ona tam nebyla uvedená, takže by to vadit nemělo. Koukněte na pytlík, co tam je uvedeno, jestli tam není nějaká jiná konzervace /kyselina sorbová nevadí mléčnému kvašení/. A proč jste tam to Deko dávala?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 239.112 (?), 31.10.2011 19:24

Proč si do zelí dáváte chemické svinstvo! Toho přeci máme v průmyslově zpracovaných potravinách plno.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 162.128 (?), 31.10.2011 19:52
na zeli staci sul a kmin. nic vic.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 152.18 (?), 7.11.2011 13:38

A cibule kámo, cibule. nějak vám uniká pravá receptura bez cibule nelze

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
stanky - (23) - 68.188 (?), 7.10.2016 13:47

Tak ta mi tam také nechybí :-) Každý je zvyklý na něco jiného. Ale příště to schválně zkusím.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 17.210 (?), 7.10.2016 14:17

prava stupavska je len kapusta a sol. Ziadna cibula, jablko, slivka... nic

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 226.207 (?), 1.11.2011 4:29

Zravím, je tomu tak, jedna nejmenovaná paní od nás z práce dala kdysi do kvašáků deko a milé okurky skončily na kompostu.Zelí nakládám už dlouho a deko bych nikdy nepoužil.Dávám na dno zelný list, pár vinných listů a zelí prokládám : malé cibulky, křen,jadrničky, pár bobkových lístků a samozřejmě kmín a sůl.Vrch zase překryju zelným listem, zatížím aby bylo vše ponořeno a šup s kamenáčem do sklepa, tak at´se dílo zdaří J.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 46.234 (?), 1.11.2011 5:18
V Deku je konzervační přípravek, vždyť okurky naložené v Deku se nemusely ani zavářet. To zelí nevykvasí.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6491) - 70.100 (?), 1.11.2011 6:31

Prosimvás co Vás to napadlo za experiment? To nemáte na Internetu dost receptů na KYSANÉ zelí?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika