Problém se zelím



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5   
                     
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6491) - 70.100 (?) 
2.11.2011 6:19

Když už opakujeme to, co je tu dávno popsané. S teplotou opatrně. Rozhodně nesouhalsím s pánem, který minulou neděli krouhal zelí v Receptáři. Doporučoval teplotu až 24 st. Osobně nemám dobrou zkušenost s kvašením při vyšších teplotách. Spíše bych to viděl na 15 - 18 st. Kvašení je sice pomalejší, ale spolehlivější a je menší nebezpečí, že se zvrhne.  Vlastní zkušenost.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
                     
saruska26 - (18) - 43.107 (?), 2.11.2011 6:56

Když jsme zelí dělali, bylo v tom sklepě tepleji, a taky jsme ho nechali 5 dni doma, takže v pokoji bylo okolo 20 stupnů, potom jsme ho dali do toho sklepa, kde bylo okolo 15 stupni, ted když je venku větší zima, je tam mezi 8-10 stupni. S tou plastovou misou je to dobry napad, dekuji. Snad to bude dobre, vcera jsem z toho sundala ten igelit a ochutnala ho, a je porad takove stiplave, ale prijde mi ze min, tak snad se nam povede. Dekuji vsem za rady

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
saruska26 - (18) - 43.107 (?), 7.11.2011 12:32

Tak jsem byla vcera ochutnat to naše zelí, a je výborné. Mám z toho hroznou radost. Děkuji všem za rady

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6491) - 70.100 (?), 7.11.2011 14:55

Ftip je v tom, že jste vlastně žádnou radu nepotřebovala, dělali jste to správně. Jen jste trochu podlehla panice.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 43.107 (?), 24.11.2011 9:00

Dobrý den, zalí mám naložene od září, ale ted se mi na zeli objevil nahore bilý povlak(jakoby plisen).Nevite co s tim?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 65.50 (?), 24.11.2011 9:26

Horní vrstvu zelí s křísovým povlaikem odstranit, dolít osolenou vodou, zatížit roštem s kamenem, aby bylo zbylé zelí pod hladinou a nádobu přenést do chladna.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6491) - 70.100 (?), 24.11.2011 11:02

Dostal se Vám k zelí vzduch. Jestli je v zeláku se žlábkem, nehlídal jste vodu. Nebo je uložené moc v teple. Kolega Vysloužil sice radí nápravu, ale mám zkušenost, že pachuti slizovitého kvašení se stejně už nezbavíte. Příště hlídat.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 43.107 (?), 25.11.2011 6:44

Takže mám zelí vyhodit?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 38.10 (?), 4.2.2013 9:22

Stalo sa mi dnes to isté? A hádame sa, či to stačí odstrániť alebo sa musí všetko vyhodiť? :-(

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 114.252 (?), 4.2.2013 11:03

horní vrstvu shrnout a vyhodit, napěchovat a dolít převařenou vodou.popř osolenou-nemusí být...,nahoře mám prkno a zatížené žulovým kamenem... zelí musí být pod vodou

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika