Problém se zelím



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5   
            
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6491) - 9.135 (?) 
5.10.2016 18:26

Potřebné je to tehdy, když při dusání zelí pustí málo vody, takže není při kvašení potopené, nebo voda klesne brzy v průběhu kvašení. Ale my jsme u toho jaksi kolegovi nesvítili, takže těžko soudit, je to na něm.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
               
KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4477) - 38.136 (?), 5.10.2016 19:44

20 g soli na 1 l vody, převařit a nechat vychladnout. Musí být stále potopené. Já doléval asi po týdnu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 234.91 (?), 5.10.2016 20:33
Zajtra dolejem liter, diky za vsetky rady
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6491) - 9.135 (?), 11.10.2016 9:21

Půhoný: Umělá zelná šťáva 10 g cukru, 25 g soli, 1 l vody - když není dost štávy při dusání. Dolévání vykvašeného - 2% slaný roztok.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 234.79 (?), 7.10.2016 17:06
Kolko tyzdnov nechavate sud v teple? Citam ze ma byt 2-4 tyzdne, znamy mi povedal, ze staci tyzden. Mam ho akurat tyzden v miestnost kde je 22 stupnov. Preniest ho uz do pivnice?
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 254.91 (?), 9.11.2016 16:56

Takto kvasím zelí každoročně. Je úžasné, chutné, křupavé a veškerá štáva zůstane v zelí. 2 týdny zůstane na sektorce a až se prsty začnou vracet a stáhnou štávu nezpět do zelí, tak umyju lahve, zavíčkuju a odnesu do sklepa. Přesně za měsíc je úplně mnam. Míla


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 254.91 (?), 9.11.2016 16:58

O týden později... Míla


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 173.31 (?), 19.5.2018 18:26

Geniální Mílo děkuji, jak jste na to prosím přišla?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2,  3,  4,  5   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika