Sezona výsadby ovocný stromků začala



Stránky: 1,  2,  3,  4,  5  >   
sadař vlada z opavy - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (373) - 229.90 (?) 
30.9.2018 23:11, zobrazeno: 42479x

Zdravím.

Je tu podzim a s ním i diléma s výsadbou ovocných stromků.

Při koupi ovocného stromku si musíte býti vědomi jak má býti v dospělosti velký a jakou barvu a délku skladování preferujete!!!

U prodejce se vždy tvařte odborně, něco se naučte a i tak Vám to bude ku prospěchu! Nebude se potom Vám snažit vnutit ledasjaký stromek co potřebuje prodat.

U koupi stromku se chovejte tak , jak kdyby jste chtěli kupovat auto či nemovitost. Je to investice na dlouhá lěta a není hezké potom to zklamání z důvodu neznalosti.

Jestli nemáte moc času a nebo Vám vadí u rozmyslu rychlost kvůli času prodejce tak Vám z vlastních zkušeností mohu vřele doporučit i nákup stromků přes internet. Máte na to klid a i odborná poradna u některých školek funguje skvěle.

Já osobně se mohu zaručit za internetový prodej stromků na stránkách prodejstromku.cz a zahradnictocaklov.sk. Já sám dlouhodobě beru od těchto dodovatelů stromky a mohu říci, že jsou supr!

Rozhodně musím vyzdvihnout kvality ovocné školky Vajda!

Zásilka odpovídá nabídce a to i u prodej stromku.cz. Líbí se mi moc i to, že Vám osobně zavolají a to i do naší vlasti a domluví se s Vámi na dodávce! Zásilka do ČR dorazí bez problému a stromky jsou ve vysoké kvalitě a i zabalení je perfektní!

Nemusíte mít obavy ze zásilky ze Slovenska. U této školky rozhodně né! Slovenská a česká pošta skvěle spolupracují a stromky dojdou v perfektním stavu!  Při doručení platíte našemu pošťákovi v korunách i když je to na portálu ovocné školky v EU. Sám ručím i svým srdce za kvality těchto portálů a Slovenským přátelům školku Čaklov vřele doporučuji a nejen jim.

S pozdravem Kaněra Vl.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
sadař vlada z opavy - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (373) - 229.90 (?), 18.10.2018 18:30

Zdravím

A aby nebylo jenom u těch mých řečí, tak jsem se rozhodl Vám ukázat názorně vzorovou dodávku ovocných stromků objednaných přes internet u ovocné školky Čaklov p. Vajdy na Slovensku.

Už jejich internetové stránky jsou kvalitně udělané a to hlavně pro laiky.

Ovocná školka před dodáním si s Vámi ještě ujišťuje objednávku a radí se i s Vámi. Balík mi přišel za 3 dny Českou poštou až domů.

Stromky byly v dobré kondici a řádně označené. Kořeny byly ještě i mírně vlhké. Balík byl dlouhý 2m a nebyl ani jeden výhon úmyslně zkrácen a nebylo nic polámané.

Já jsem si objednal odrůdy - Jonathan, Krasokvět, Zl. Parména, Denár, 

          Spartan, Ingrid Marii, Starking, Boscoopské

           Hardyho, Avraňšká, Krvavka,

          ryngle Ontáro, myrab. Nanciská

Hrušně na kdouli MA
Hrušně na kdouli MA
Doručené stromky
Doručené stromky
Rozbalené stromky
Rozbalené stromky
Jabloné na MM 106
Jabloné na MM 106
 Štítky jsou na každém stromku podle předpisů
Štítky jsou na každém stromku podle předpisů
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
Peter.pe - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (199) - 64.44 (?), 19.10.2018 10:07


Aj ja som z Caklovom nadmieru spokojny :-)

Dobra komunikacia a super stav stromcekov, korenova sustava bohata (vyska takisto 2m, nic nestracovali).

Peto

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Mičurin II - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1594) - 77.140 (?), 19.10.2018 11:22

Také mám pár stromečků jabloní z Čaklova.Stromky perfektně rostou a současně s tím přicházejí do plné plodnosti.Velká spokojenost.Letos jsem vysadil 3 jablůňky ze své produkce a 3 jablůňky pocházející ze Slovenska ovšem ne z Čaklova.Od českých školkařů a prodejců nekoupím už ano brko.Před dvěma lety vysazený Admirál pro studijní účely (hořká pihovatost)stále stojí.Ač triploid, přírustky kolem 6÷8 cm.Tito nadopovaní supermani buď léta stojí ale mnohdy hynou při přesazení do normálního prostředí.A to se o tom tady píše jako o normě.Neuvěřitelné.Chodí za mnou známí a ptají se co se děje.Vysadí 10 stromků a půlka jim prvním rokem uhyne.Hrušně komplet všechny při dodržování všech zásad při výsadbě, letní zálivce a správném jarním řezu.Co jim mám říci?No přece zahradkáři jsou pro dnešní školkaře a prodejce pouze dojná kráva bez cti k tomu co produkují.Já už jedině Slovensko.Sice si připlatím ale kvalita za to stojí - Mičurin II (470 m)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 191.123 (?), 19.10.2018 18:50

Do své zahrady a pěti zahrad mých přátel jsem za poslední tři roky nakoupil už zhruba 60 ovocných stromků. Po velmi špatných zkušenostech (minimální sortiment, chybějící údaje o podnoži, vysoké ceny) jsem se hned v prvopočátku vykašlal na místní "kamenné" prodejce a začal nakupovat přes eshopy.

Vyzkoušel jsem jich pět, pokud se nemýlím tak dva z nich už přes internet stromky nezasílají, byť stále prodávají. Se všemi mám kladné zkušenosti. Nedorazil mi nikdy žádný stromek, který by byl okem nepěkný, a ze všech těch vysazených stromů mám jen jeden úhyn (a to až na podzim následujícího roku, patrně hlodavci). Jinak vyslovuji spokojenost, kompletně. Záleží asi na konkrétní lokalitě, ale pokud bych porovnával jen ceny, tak nákup přes internet se vyplatí už od tří ovocných stromků, což je vzhledem k malému sortimentu zahradnictví v okolí doslova směšné.

Pochopitelně že někdo jiný může mít zkušenosti jiné, ale paušálně odsuzovat všechny... to bych si tedy netroufl ani všeobecně, natož když mám tak kladnou vlastní zkušenost.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4384) - 234.181 (?), 19.10.2018 18:07

Pár poznámok: Chvála slovenských predajcov ma ako Slováka mimoriadne teší, obzvlášť ak zaznieva z Čiech (nie je to až tak obvyklé). Nebudem tu robiť nikomu reklamu, ale pre spravodlivosť nebudem ani mlčať (aj za cenu že prídu invektívy - už som si zvykol). Takže moja skúsenosť: za svoju ovocinársku prax som vysadil stovky stromkov, tak zo Slovenska ako aj z Čiech, ale mnohé aj zo zahraničia. V drvivej väčšine to boli a sú kvalitné výpestky. Rozhodne sa nestotožňujem s postojom, ktorý hádže všetkých českých predajcov do jedného odsudzujúceho vreca. Moja skúsenosť je iná, mám mnoho stromkov z Čiech (najmä z Fytosu, Uh.Ostrohu a i.) a s ich kvalitou som absolútne spokojný. Nechápem výrazy ako "nadopovaní supermani", tiež nerozumiem tomu ako niekto na základe svojej "bohatej" skúsenosti s jediným stromkom danej odrody dokáže bohorovne zhodnotiť jej kvality (bez toho aby dopestoval jej jediný plod). Aby nebolo nejasností - píšem o vyjadrení pána Mičurina II na adresu Admiralu. Moja konkrétna skúsenosť s touto odrodou je diametrálne iná, nech sa páči pozrieť si moje konkrétne príspevky s konkrétnymi fotkami na príslušnom vlákne/vláknach. Asi som nejaký čarodejník, keď ten Admiral sa nikomu nedarí iba mne... Pravda bude inde - Admiral je jedna z najkvalitnejších odrôd s akými som sa za desiatky rokov praxe stretol. A to tvrdím ako skalný fanúšik starých nerezistentov Jonathanu, Coxovky, Jonagoredu či Golden Deliciousu. A ako Slovák, chváliaci českú odrodu. Pretože: padni komu padni, komu česť - tomu sláva. Takže asi tak. IH

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 58.132 (?), 19.10.2018 19:01

Internet mám rád a eshopy taky. Už dost dlouhou dobu je využívám. Včetně následných služeb České pošty na které si nemůžu ani v nejmenším stěžovat.
Ale kupovat tímto způsobem stromečky mi přijde až už poněkud úchylné v tom směru.
Nějaké rouby, očka, semena, sazenice bylin nebo malých keříčků proč ne, ale stromky?
V tom případě si musím vybrat, prošmejdit nabídku, prostory prodejce atd.
Bral jsem vždy nákupy stromečků něco jako návštěvu nějaké výstavy, jako nějakou velkou událost. Jako koupě, nebo získání parťáka který se mnou prožije větší část života a v lepším případě bude dělat radost a užitek i budoucím.
Možná špatné přirovnání, ale třeba štěně bych si na internetu taky nekoupil a nenechal si ho přivézt v krabici nebo v pytli nějakou přepravní službou když jsem ho před tím neviděl...
*
Osobní zkušenosti ale se stromkovými eshopy nemám, tak to berte jen jako můj osobní názor bez zkušenosti s nimi. A možná i hodně ovlivněn mým okolím které kdysi podlehlo Bakerům a podobným...

Rafael.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4384) - 234.255 (?), 19.10.2018 19:44
Pán Rafael, plne s Vami súhlasím v tom, že nákup cez internet je vždy istým rizikom a kúpou "mačky vo vreci". Kupujúci sa vzdáva možnosti výberu a kontroly, je plne odsúdený na serióznosť predajcu. Čo samozrejme neznamená, že musí obdržať šmejdy. Pri osobnom výbere toto riziko odpadá. Aj do Čiech či Maďarska som si radšej zbehol a vybral sám. Samozrejme, nie každý má takú možnosť, resp. tomu nemôže venovať toľko času. Osobne som cez net nakupoval len asi 2x v živote, keď to nešlo inak (raz hrušku Abate Fetel, raz hurmikaki). S tým nákupom v rámci nejakej výstavy by som bol opatrný, predajcovia tam často dajú "ležiaky" ktoré treba predať a tiež tam stromčeky nemusia mať ideálne prechovávacie podmienky. Najlepšie je nakupovať osobne, čo najskôr po vyorávkach. IH
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
Janst - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (192) - 226.91 (?), 19.10.2018 20:14

V záhradníctve som doteraz kupoval priamo stromky.Raz mi predali inú odrodu slivky ako som chcel.Vloni jsem kupoval prvý krát cez internet Lumigrín, strašne drahé je to tam ale meli všechno a kvalitné, jen Rubinola a Admirál byli malinké 25cm, no ted už mají vyše jednoho metra,  nad 50Eur dávají dopravu zdarma.

Takový Agrofruct.sk má veľmi levné stromky a zasílá poštou.Má nekdo s nimi skušenosti?

Vědel by nekdo tady poradit nejakou podobne kvalitný a chutnou odrodu jako je Idared?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 58.132 (?), 19.10.2018 20:19

Beru to už z toho pohledu, že velké vitální stromky se blbě balí, ostříhat si je prodejce, zkrátit, netroufne, i když na škodu by to nebylo, tak pro zásilkový prodej si nechá, nebo použije ty menší.
(Nechtěl jsem přímo napsat ty neduživé... Co si budeme povídat, každý kdo něco někdy množil a pěstoval ví, že selekce je nutná..).
*
A s těmi výstavami jste mě špatně pochopil. Myslel jsem to tak, že nákup stromků jsem bral jako návštěvu něčeho podobného, ne že bych je bral jako možnost nákupu. Jen jsem si při nákupech a šmejdění po školkách připadal a užíval jsem si to tak.

Rafael.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika