Flamingo
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Mart - Stříbrný Zahrádkář (294) - 247.50 (?), 4.8.2019 9:43
Může být tato odrůda Flamingo? Nepoznačil jsem ji, respektivě zapomněl, ale vím, že jsem ji zháněl.Plody jsou ještě tvrdé, dozrávají, u mne nadmořská výška 220 mnm, vcelku teplá poloha.Na dalších dvou fotkách by měla být Michaela, měla letos po mrazech jen dva plody, včera již byly skoro přezráté.Ale taky jen domněnka o odrůdě a tápání v paměti. Sdělte vaše názory.dík, Martin
|
|
 |
|
 |
 |
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10519) - 70.240 (?), 5.8.2019 22:15
Těžko říct, Martine. Nakonec bych nemohl ani identifikovat Flamingo podle chuti. Myslel jsem, že je každoročně stejné, dobře rozeznatelné, ale letos je všechno jinak. První plody jsou méně sladké, bez charakteristické plnosti, zato s výraznou "horkosťou kostky". Abych se přiznal, tak já mám takovou chuť nejraději, takže jsem naprosto spokojen. Flamingo by mělo dozrávat několik dní po RH, ale první plody jsou většinou zralé mnohem dříve, tak současně s RH, někdy i dříve. Jinak bych ještě připomněl, že REDHAVEN je letos vynikající, teda podle mě. 
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář (4384) - 234.44 (?), 6.8.2019 19:50
FLAMINGO som dnes obral. Po jeho obratí sa vždy tak trochu zahanbím - môj vzťah k broskyniam a kôstkovinám všeobecne je, mierne povedané, vlažný. Pritom ten stromček Flaminga sa naozaj snaží, pri iba vyslovene bazálnej starostlivosti pekne a spoľahlivo rodí, každoročne a bez ohľadu na počasie. Listy sú zdravé, plody krásne vyfarbené, veľké a voňavé, mimoriadne chutné. Úroda dvoch plných debničiek z neveľkého stromku je slušná, pritom všetky plody boli zdravé, nepoškodené, prvotriedne. Zahanbenie ale nikdy netrvá dlho, pretože ihneď sa vynára problém, typický pre všetky tieto neskladovateľné kôstkoviny - čo s tým? A čo s tým rýchlo... IH
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |