Flamingo

Peter.pe - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (208) - 243.253 (?) 
7.8.2017 16:16

Presne, Redhaveny vypadaju pekne, ale ako ste pisali co kus to loteria.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10575) - 196.17 (?), 7.8.2017 18:24

Tolik kritiky jsem na RH už dlouho neslyšel. Miloš se musí úplně červenat, že založil vlákno s názvem Veličenstvo Redhaven. smileyJá myslím, že je to kritika zasloužená, nebýt toho sousedova stromu. Říznější broskvovou chuť spíše zajistí EARLY RH, hlavně vyrovnanější. Ale i Earliglo. Michaela se mi zdá více do FM3. Nevýhodou těchto odrůd je neodlučitelnost dužniny od pecky.

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10575) - 196.17 (?), 8.8.2017 22:25

Tak musím říct, že i když Flamingo nikdy netrpělo "jalovinou", to co předvádí v tento sváteční broskvoňový rok, to je teda fakt broskvové posvícení. Kdo by to byl řekl, po tolika letech. Otázka je, jestli je schopno předvést to třeba u Jirky (FM), který ho, myslím, kvůli nepřesvědčivé chuti zrušil, nebo u Miloše Vysloužila, protože těch let k tomu potřebovalo opravdu dost. 

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10575) - 196.17 (?), 14.8.2017 11:50

Po mnoha letech pěstování této odrůdy jsem nezaznamenal nějakou větší popularitu což, jak se zdá, se změnilo až letos, kdy se vyrojily pochvalné příspěvky. Už před časem jsem uvažoval o možné náhradě do vyšších poloh například za doporučovaný Fairhaven, kde by FLAMINGO (Burbank July Elberta x Cresthaven) mohlo poskytovat lepší kvalitu plodů. Letos by samozřejmě v lednu zmrzlo, jako jiné odrůdy ve vyšších polohách, kde mrzlo silněji.

Flamingo
Flamingo

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10575) - 70.240 (?), 1.6.2018 16:31

Ještě jednou pro PP k Pejřimovu. Co takhle zkusit Flamingo?

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10575) - 196.17 (?), 24.6.2018 10:58

Prostě tady Flamingo nedozraje do přijatelné kvality i kdydy jsi se Petře na hlavu stavěl a můžeš s tím nesouhlasit jak chceš.

Slovenskou broskvoň Flamingo bych každému doporučil vyzkoušet. O odolnosti a bohaté plodnosti se toho napsalo už dost. Co se týče chuti plodů, tak ta se v posledních teplých letech hodně zvedla. Zraje těsně po RH, v nadprůměrně teplých letech je začátek zralosti již začátkem srpna. Mám na mysli zdejší oblast.

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 236.1 (?), 24.6.2018 11:22

Je to místo od míst a možná hraje roli i umístění na dané zahradě. Mně Flamningo za 10 let žádnou kvalitní broskev neurodilo, tak jsem ji zrušil. Stejně zklamala Harbrite. Ale chápu, že jiní z nich mohou být nadšeni.

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10575) - 196.17 (?), 24.6.2018 11:51

Ocenil bych hlavně zvýšenou sladkost plodů, která v minulosti u broskví jiných odrůd dost často chyběla. Není to žádný průměr typu Fairhaven. V minulosti byla chuť u Flaminga vždy plnější, ale chyběl silnější broskvový říz. V posledních letech si obdobně dobře vede i Envoy, se kterým jsem hodně let spokojen nebyl. Naopak u pana Hasmana byl vždy mezi elitou. 

Mikeš13 - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1994) - 26.152 (?), 24.6.2018 20:22

Flamingo beru jako "dobrou broskev". Stromek tu mám ze soucitu - je stejně malý, možná menší, než když jsem ho před x lety kupoval na nevhodné podnoži (B-VA-2) do místního jílu. Těch svých 10 plodů si ale i letos podrží smiley.

Kamil Hasman - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (491) - 62.50 (?), 24.6.2018 21:07

Flamingo mívám sladší a krásně vybarvené, Envoy má plody větší a aromatičtější, Flamingo má bujnější růst a vyžaduje důkladnou probírku (přeplozuje). Obou odrůd si velmi cením. Jedinou nevýhodou je jejich současné zrání.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz