Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
 Zahradní grily Weber - plynové, elektrické a lávové grily 
přesný výraz

Zavařování > Využití letních jablek

Využití letních jablek


PP. (5550) - xxx.xxx.9.144 (?)
15.8.2020 9:59

Když se letní urodí, děláme pyré typu dětské přesnídávky. Odjadřincovat, rozvařit, propasírovat. Pak se lehce zahustí, nepatrně okoření a podle potřeby přisladí. Do malých skleniček, krátce sterilovat. Má příjemnou světlou barvu, využít se dá rovnou pro děti, nebo do jogurutu, pudingu, musli a podobně. Z jiných než letních to není tak pěkné a jemné.

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
Stránky: 1, 2   

Využití letních jablek


host - xxx.xxx.130.237 (?), 20.7.2013 8:29
Tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den můžete prosím poradit využití letních jablek, jsou sice letos menší, ale na rozdíl o jiného je jich hodně. Je možné z nich vyrobit nějakou marmeládu, džem? Budu mít asi 2kg rybízu a rád bych to nějak smíchal.

Připojit reakci   
   

Využití letních jablek


vyslouzil (17610) - xxx.xxx.102.201 (?), 20.7.2013 10:50
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Marmeládu či džem z letních jablek jistě vyrobit lze. Chuťově to není ale žádná špička a tím, že zužitkujete 1,5 kg plodů, problém s nadbytkem letních jablek nevyřešíte.  Do marmelád se hodí spíš jablka nezralá jako přídavek k chuťově pestřejšímu, ale málo želírujícímu ovoci (jahody, borůvky, maliny). Smíchat jablka s rybízem je možné, ale výsledek není o mnoho lepší. Rybíz se totiž používá ke stejnému účelu jako nezralá jablka (nastaví objem a dodá pektiny).

Připojit reakci
      

Využití letních jablek


host - xxx.xxx.178.235 (?), 20.7.2013 12:28
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nadúrodu Průsvit.letního řeším sušením.Deficit kyselin nevadí a ochucená skořicí s hřebíčkem docela chutnají.Okyselit se(např. bylinami) rovněž dají.Steriluji je do sklenic za sucha v mikrotroubě.  AB

Připojit reakci
         

Využití letních jablek


host - xxx.xxx.129.23 (?), 4.8.2013 21:35
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nakonec z nich děláme něco jako jablečná povidla, padne tam trochu cukru a trochu octu, nezavařje se to, tak uvidíme jestli vydrží. Jinak na chuť jsou perfektní.

Připojit reakci
            

Využití letních jablek


host - xxx.xxx.234.4 (?), 2.2.2017 5:19
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vydržali Vám?Tiež by som privítala nejaký receptík z letných jablk, odšťavujeme to, ale myslíte že nejaká výživa by ztoho bola dobrá?

N.K.

Připojit reakci
               

Využití letních jablek


host - xxx.xxx.117.245 (?), 2.2.2017 7:40
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

měl jsem stejný problém a řešení je prosté letní jablka téměř nestříkám kromě jarního postřiku proti přezimujícím škůdcům.Padlí řeším odlomením napadených výhonů, strupovitost vzhledem k okamžité spotřebě a absence uskladnění vůbec.Tím pádem jsou jablka téměř nestříkaná a tím skoro bio.A hlavněprvní jádrové ovoce do kterého kousnete a je plné šťávy a chutí.Ale abych odpověděl každý z mích sousedů rád ochutná mé jablka kterými je každoročně podělím a kolikrát, i když mám velký strom a několik odrůd na něm naštěpených je jich málo.A pokud vím až na vyjímky je všichni schroupou a ptají se kdy uzrají další.tepelně je také upravuju na štrůdl ale většinou je sníme hned ze stromu a ostatní rozdám.

Připojit reakci
                  

Využití letních jablek


host - xxx.xxx.153.50 (?), 12.7.2018 9:53
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Můžete prosím dát někdo návod na "povidlí" z letních jablek, poměr ovoce, cukru, octa? Kdysi jsme dělali ještě s maminkou, barva nebyla zvláštní, ale chuť vynikající i k nmazání na chleba s máslem i na palačinky. Jablek letních mám letos průměrně a jsou hodně malé. Jak píši v jiném dotazu děla ljsem marmeládu z letních jablek, špendlíků a rybízu 3/3/1/kg popasíroval pecky od špendlíků, 1,5kg cukru a želírovací přípravk na2kg ovoce. Děkuji

Připojit reakci
                     

Využití letních jablek


vyslouzil (17610) - xxx.xxx.236.1 (?), 12.7.2018 10:26
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Receptura je stejná jako u švestek, možná trochu víc cukru. Ovoce dodá jen hmotu, chuť povidel je dána karamelem.
1/4l octa na dno, 5kg odjádřincovaných jablek, 0,5 kg cukru,. Vařit na mírném plameni přes noc. Nemíchat. Hotové rozmixovat tyčákem. Nejsou-li dost hustá, dopéct na plechu v troubě při 160 st. I když jsou povidla trvanlivá, přeste je steriluju.
   Už roky je z jablek nedělám (mám dost švestek). Ale chuťově byly dobré a švestkovým překvapivě podobné (na rozdíl od hruškových).

Připojit reakci
                        

Využití letních jablek


host - xxx.xxx.153.50 (?), 15.8.2020 9:51
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak jsem to letos vyzkoušel ve 3 dávkách, vždy asi 5-6kg již odjádřincovaných letních jablek jsem rozvařil, trochu zahustil propasíroval přes hrubší cedník dal 0,1l octa a 60-80dkg cukru, asi tak o další 1/3 zahustit. Nalil do sklenic, menší se šroubovacími uzávěry na cca 5min obrátil, omniovky s víčky menší i 0,7 po předloňské zkušenosti s opařenou rukou neobracel, dál jsem nazavařoval. Tak uvidím jaká bude trvanlivost. Chuťově a hustotou zbytek co nevlezl do sklenic je po vychlazení velice dobrý, jen ta barva je nevýrazná... Používat chci jako marmeládu na chleba, plalačinky a koblihy, teď jsem někde četl také o vmíchání do pudinku. Jediné, co se nepovedlo, připálil jsem smaltovaný hrnec.

Připojit reakci
                           

Využití letních jablek


PP. (5550) - xxx.xxx.9.144 (?), 15.8.2020 9:59
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Když se letní urodí, děláme pyré typu dětské přesnídávky. Odjadřincovat, rozvařit, propasírovat. Pak se lehce zahustí, nepatrně okoření a podle potřeby přisladí. Do malých skleniček, krátce sterilovat. Má příjemnou světlou barvu, využít se dá rovnou pro děti, nebo do jogurutu, pudingu, musli a podobně. Z jiných než letních to není tak pěkné a jemné.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2   
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Průměr komínu k udírně22.9.2020
Generátor kouře25.8.2020
Generátor kouře25.8.2020
Proč?6.8.2020
Nakládání a vakuování masa na uzení20.7.2020
Maso jíž ze začátku černé16.7.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020