kniha Jak se dělá cidre calvados pommeau autor Helena Uhrová str. 38
,,Calvados se vyrábí z cidru, který zrál minimálně šest týdnů, nejlépe však jeden rok v dřevěném sudu.,,
Vyhláška francouzského Ministerstva zemědělství z 31.12.1997, vycházející z dřívějších vyhlášek a doplněna o dodatky, vztahující se k l´appelation d´origine controlée (AOC),, Calvados Pays d´Auge,,
Jako Calvados Pays d´ Auge může být nazýván pouze produkt pocházející z destilace cidru (cidr ze směsi jablek na cidr a hrušek na poiré), nebo z destilace cidru vzniklého smícháním cidru a poiré, nebo ze směsi destilátů vyrobených z cidru a poiré.
Calvados Pays d´ Auge AOC, musí mít tyto analytické charakteristiky:
-obsah alkoholu v % obj. při 20°C
-maximálně 72% při výstupu z dest. přístroje
-minimálně 40% při prodeji spotřebiteli
-obsah těkavých látek (s vyjímkou etanolu) 500g/hl absolutního alkoholu, z toho mimálně 100g esterů
-maximální obsah metanolu nesmí překročit 200g/hl absolutního alkoholu
Ke konzumaci mohou být dodávány pouze destiláty, které byly od data výroby skladovány v dřevěných sudech a které minimálně dva roky stárly v nádobě z dubu a to vše ve sklepích, které jsou zaregistrovány a pro které byla podána žádost o suhlas k výrobě
Takže z toho vyplývá, že zraje i cidr před destilací i Calvados po destilaci