Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

kniha Jak se dělá cidre calvados pommeau autor Helena Uhrová str. 38

,,Calvados se vyrábí z cidru, který zrál minimálně šest týdnů, nejlépe však jeden rok v dřevěném sudu.,,

Vyhláška francouzského Ministerstva zemědělství z 31.12.1997, vycházející z dřívějších vyhlášek a doplněna o dodatky, vztahující se k l´appelation d´origine controlée (AOC),, Calvados Pays d´Auge,,

Jako Calvados Pays d´ Auge může být nazýván pouze produkt pocházející z destilace cidru (cidr ze směsi jablek na cidr a hrušek na poiré), nebo z destilace cidru vzniklého smícháním cidru a poiré, nebo ze směsi destilátů vyrobených z cidru a poiré.

Calvados Pays d´ Auge AOC, musí mít tyto analytické charakteristiky:

-obsah alkoholu v % obj. při 20°C

-maximálně 72% při výstupu z dest. přístroje

-minimálně 40% při prodeji spotřebiteli

-obsah těkavých látek (s vyjímkou etanolu) 500g/hl absolutního alkoholu, z toho mimálně 100g esterů

-maximální obsah metanolu nesmí překročit 200g/hl absolutního alkoholu

Ke konzumaci mohou být dodávány pouze destiláty, které byly od data výroby skladovány v dřevěných sudech a které minimálně dva roky stárly v nádobě z dubu a to vše ve sklepích, které jsou zaregistrovány a pro které byla podána žádost o suhlas k výrobě

Takže z toho vyplývá, že zraje i cidr před destilací i Calvados po destilaci

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika