Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Vína > Ako pricukrit rozmiagane hrozno?

Stránky: 1, 2, 3   

Ako pricukrit rozmiagane hrozno?


host - xxx.xxx.132.67 (?)
3.11.2015 17:58, počet návštěv: 12425
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobry, chystam sa robit cervene vino len neviem ako ho pricukrit este v nadobe kde bude nakvasat a pustat farbivo,

obral som, rozmiagal do nadoby no odmerana stava ma len 16 NM-v clankoch pisu ze ak je mensia cukornatost tak sa pricukruje no nikde nie je napisane ako,???

vie mi s tym niekto poradit?

ci mam zobrat napr 2lit stavy prihriat a rozpustit dane mnozstvo cukru???

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Ako pricukrit rozmiagane hrozno?


host - xxx.xxx.130.177 (?)
3.11.2015 18:50
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

 Cukr se přidává vždy až do vylisovaného moštu.
Většinou zastudena prostým rozmícháním.
Nebo přeléváním přes plachetku nebo jemné síto s odváženým množstvím cukru při cezení moštu.
Ale můžete, jak píšete i část moštu přihřát a v něm ho rozpustit.
Záleží na Vás, na kvalitu to mít vliv nebude.

Rafael.

Připojit reakci
      

Ako pricukrit rozmiagane hrozno?


host - xxx.xxx.187.224 (?)
3.11.2015 19:14
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Probůh, hlavně NIC nezahřívejte. Cukr nasypte do rmutu do nádoby, kde se chystáte víno nakvášet a chvíli s tím vydržte míchat. Červená vína se doslazují na 23°NM. O zbytek se postarají kvasinky.      j.c.

Připojit reakci
      

Ako pricukrit rozmiagane hrozno?


host - xxx.xxx.132.67 (?)
3.11.2015 19:15
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

na www vina.szm.com pisu:

Na kvasenie mláta je vhodná kaďa, otvorený sud, alebo kanva z plastickej hmoty. Niekedy sa do mláta pridáva všetok nevyhnutný cukor, alebo len jeho časť, aby sa urýchlilo nakvasovanie a dosiahol sa vyšší obsah alkoholu, ktorý je nevyhnutný na vylúhovanie farbiva. Cukornatosť musíme merať hneď po rozmiaganí hrozna, pretože nakvasený mušt už nemá správnu cukornatosť.

preto teraz neviem co a ako ci teda pockat tych 10-12dni ako pisu a za obcasneho premiesania to potom vylisovat a pricukrit ci aj teraz...

Připojit reakci
         

Ako pricukrit rozmiagane hrozno?


host - xxx.xxx.187.224 (?)
3.11.2015 19:26
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

...je vhodná kaďa, otvorený sud, alebo kanva z plastickej hmoty...

Pokud máte v prostorách, kde víno budete nakvášet octomilky, nějakým způsobem si nádobu proti nim zabezpečte, Osobně se bez nich ve víně obejdu, Dobrá je plachetka z prostěradla, mikrotenu...  Mějte na paměti že hrozno je vhodné mít po dobu kvašení ponořené a v průběhu nakvášení s rmutem DENNĚ nejlépe několikrát zamíchat, minimálně 1x.   j.c.

Připojit reakci
            

Ako pricukrit rozmiagane hrozno?


dr.lecter (28) - xxx.xxx.132.67 (?)
3.11.2015 19:45
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

dal som to do takej klasickej masiarskej bednicky na balkon, umyl som to normalne len vodou zatial som to este nerozmiagal, mam tam cele prebrane bobule, zajtra dodam druhu polovicku, kedze nemam mlyncek, planujem to len pomiagat nejakym hranolom drevenym, a nakvasat to bude normalne vnutri v izbe kde je stala teplotaokolo 20stupnov. som zaciatocnik tak sa mi zide kazda rada, citam zatial kade co kade tade po internete co sa tyka tejto problematiky :)

takze s tym pricukrenim mam este pockat, az ked to vylisujem pricukrit hej?

Připojit reakci
               

Ako pricukrit rozmiagane hrozno?


host - xxx.xxx.187.224 (?)
3.11.2015 20:01
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu) Připojit reakci
                  

Ako pricukrit rozmiagane hrozno?


dr.lecter (28) - xxx.xxx.132.67 (?)
3.11.2015 20:17
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

takze normalne do rozgniaveneho pridat cukor a dokladne premiesat, 

no v clanku je pisane nakvasanie rychle 2-4dni a zacat lisovat,

co bude pre mna lepsie tych 10-14 dni alebo tieto 2-4 dni? nebudem mat toho vela odhadujem tak po vylisovani 10litrov v cisteho mustu

co by ste odporucili??

Připojit reakci
                     

Ako pricukrit rozmiagane hrozno?


host - xxx.xxx.225.241 (?)
3.11.2015 20:35
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

 Těžko radit, rozhodnout se musíte sám. Na netu je o tom psáno dost a toto je jen diskuze nebo tláchání...
*
Pro j.c.:

Kdyby byl tazatel vinař a měl kvalitní hrozny, tak by se na takové věci neptal.
Tak jsem napsal co mám vyzkoušeno. Domácí postup.
Není moc dobré používat osvědčené vinařské postupy pro domácí výrobu ze zjevně nekvalitních hroznů!
Hlavně tím myslím dlouhé nakvašování na slupkách kdy se vyluhují třísloviny apod. kterých takové hrozny obsahují nadstardní množství.
Dále si myslím, že je dost těžké určit množství cukru který by se měl přidat do rmutu. V případě moštu to lze lehce, i když někdy s menší chybou změřit, nebo přepočíst na původní cukernatost.
Barvivo se dostatečně vyluhuje i v méně alkoholickém rmutu - přidaný cukr pokud by neprokvasil, tomu nijak nepomůže.
*
Jinak co se týká teploty, ponoření koláče pod hladinou apod., je třeba se držet osvědčených postupů.

Rafael.

Připojit reakci
                        

Ako pricukrit rozmiagane hrozno?


host - xxx.xxx.187.224 (?)
3.11.2015 21:00
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

cituji z Vašeho příspěvku... Cukr se přidává vždy až do vylisovaného moštu...      při výrobě červeného je to samozřejmě nesmysl.

...část moštu přihřát a v něm ho rozpustit...  samozřejmě může ale pokud má víno něco rádo, je to stabilita. Všeho, teploty, prostředí, ležení...

Co jsou to vlastně ty osvědčené postupy??  Odrzňovat nebo ne?? Ušlechtilé kvasinky nebo spontání kvašení?? Nechat kvasit 3 neděle nebo použít některý z přípravků a lisovat už po 4 dnech??. Co třeba zkusit růžák? Odpadá tím starost s JMF a přitom si zachová kyselší víno svěžest a mladé víno je v tomto případě vhodný produkt. Zrání a ležení v tomto množství? Zrání v sudu??  

Všechno je to volba vinaře, jen musí vědět co chce dělat a hledat informace jak na to. Co neumím, je výroba vína v množství do kádinky a myslím že to ani nejde.    j.c.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Zpětný tah kvasné zátky - voda v demižonu49.8.20191107
Bratrancove trnkové víno919.7.20191531
Příliš sladké šípkové víno26.5.2019897
Skleněný chladič36.3.20197286
Jablečné víno191.3.20193498
Příliš velká hustota vína po dokvašení827.11.20185117
Síření silně alkoholového ovocného vína či vína z květu431.10.20181878
Množení kvasinek Vínka1431.10.201815035
Jak vyrobit domácí víno v malém2620.10.2018132444
Skladování vína v sudech 50.l z HDPE plastu11.6.20181372
Kvasná skleněná zátka (trubička)424.4.20183226
Jablečné víno81.3.20186282
Borůvkové víno913.9.20179992
Malinové víno 49.9.20174770
Bezové víno223.8.201714364
Rybízové víno 524.7.20173582
Víno z hlohu2928.12.201612823
Co se to vytvořilo na hladině? 312.12.20163368
Domácí víno - základní problémy5310.12.201646888
Ostružiny ve vodce1614.9.201621778
Zastavené kvašení u rybízového vína191.9.201610540
Jak odpeckovat 100 kg třešní?1126.7.201627900
Jaký další postup s rybízovým vínem?525.7.20165033
Pěna na rybízovém vínu36.7.20162737
Domácí víno z ananasu1426.6.201610240
Měření lihoměrem162.2.201631996
Ziadne bublinky21.12.20153056
Do akej vysky plnit demion? 1320.11.20158310
Ako pricukrit rozmiagane hrozno?269.11.201512426
Presny recept na vino z hrozna modreho neskoreho229.10.20154457
Víno, najrychlejsia vyroba2420.10.201515070
Jablečný burčák6013.10.2015102636
Domáci víno213.10.20156318
"Lisování" révy bez lisu103.10.201511192
Jiskra vína720.8.20155573
Rozdíl ve víně a v postupech1820.7.201515630
Proč mi pění víno?726.1.20158561
Matolinový klobouk - lisování711.6.20145899
Měření PH moštu34.6.20145946
Spínač teploty613.12.201310974
Další diskuze: 1, 2  
Další diskuze na téma Vína najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Tvrdá kůže na bůčku16.10.2019
Tvrdá kůže na bůčku15.10.2019
Tvrdá kůže na bůčku14.10.2019
Rajčata - recepty7.10.2019
Jakou keramickou pánev?2.10.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů