Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
 Zahradní grily Weber - plynové, elektrické a lávové grily 
Při vkládání příspěvků prosím respektujte pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky nesmí obsahovat díla (texty, fotografie nebo ilustrace) jiných autorů (například z knih, časopisů nebo jiných webových stránek). Příspěvky autorů, kteří nedodržují pravidla pro vkládání příspěvků, se v diskuzích zobrazují po jejich schválení administrátorem.
Připojit reakci do diskuze Ako pricukrit rozmiagane hrozno?
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

takze normalne do rozgniaveneho pridat cukor a dokladne premiesat, 

no v clanku je pisane nakvasanie rychle 2-4dni a zacat lisovat,

co bude pre mna lepsie tych 10-14 dni alebo tieto 2-4 dni? nebudem mat toho vela odhadujem tak po vylisovani 10litrov v cisteho mustu

co by ste odporucili??

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG.
Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů a rozměry 4920x3218 obrazových bodů.
Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Souhlas autora:*Jako autor příspěvku souhlasím s jeho časově neomezeným zveřejněním na serveru ZAHRADA.cz
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
Stránky: 1, 2, 3   

Ako pricukrit rozmiagane hrozno?


host - xxx.xxx.132.67 (?)
3.11.2015 17:58
Tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobry, chystam sa robit cervene vino len neviem ako ho pricukrit este v nadobe kde bude nakvasat a pustat farbivo,

obral som, rozmiagal do nadoby no odmerana stava ma len 16 NM-v clankoch pisu ze ak je mensia cukornatost tak sa pricukruje no nikde nie je napisane ako,???

vie mi s tym niekto poradit?

ci mam zobrat napr 2lit stavy prihriat a rozpustit dane mnozstvo cukru???

Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   

Ako pricukrit rozmiagane hrozno?


host - xxx.xxx.130.177 (?), 3.11.2015 18:50
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

 Cukr se přidává vždy až do vylisovaného moštu.
Většinou zastudena prostým rozmícháním.
Nebo přeléváním přes plachetku nebo jemné síto s odváženým množstvím cukru při cezení moštu.
Ale můžete, jak píšete i část moštu přihřát a v něm ho rozpustit.
Záleží na Vás, na kvalitu to mít vliv nebude.

Rafael.

Připojit reakci
      

Ako pricukrit rozmiagane hrozno?


host - xxx.xxx.187.224 (?), 3.11.2015 19:14
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Probůh, hlavně NIC nezahřívejte. Cukr nasypte do rmutu do nádoby, kde se chystáte víno nakvášet a chvíli s tím vydržte míchat. Červená vína se doslazují na 23°NM. O zbytek se postarají kvasinky.      j.c.

Připojit reakci
      

Ako pricukrit rozmiagane hrozno?


host - xxx.xxx.132.67 (?), 3.11.2015 19:15
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

na www vina.szm.com pisu:

Na kvasenie mláta je vhodná kaďa, otvorený sud, alebo kanva z plastickej hmoty. Niekedy sa do mláta pridáva všetok nevyhnutný cukor, alebo len jeho časť, aby sa urýchlilo nakvasovanie a dosiahol sa vyšší obsah alkoholu, ktorý je nevyhnutný na vylúhovanie farbiva. Cukornatosť musíme merať hneď po rozmiaganí hrozna, pretože nakvasený mušt už nemá správnu cukornatosť.

preto teraz neviem co a ako ci teda pockat tych 10-12dni ako pisu a za obcasneho premiesania to potom vylisovat a pricukrit ci aj teraz...

Připojit reakci
         

Ako pricukrit rozmiagane hrozno?


host - xxx.xxx.187.224 (?), 3.11.2015 19:26
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

...je vhodná kaďa, otvorený sud, alebo kanva z plastickej hmoty...

Pokud máte v prostorách, kde víno budete nakvášet octomilky, nějakým způsobem si nádobu proti nim zabezpečte, Osobně se bez nich ve víně obejdu, Dobrá je plachetka z prostěradla, mikrotenu...  Mějte na paměti že hrozno je vhodné mít po dobu kvašení ponořené a v průběhu nakvášení s rmutem DENNĚ nejlépe několikrát zamíchat, minimálně 1x.   j.c.

Připojit reakci
            

Ako pricukrit rozmiagane hrozno?


dr.lecter (28) - xxx.xxx.132.67 (?), 3.11.2015 19:45
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

dal som to do takej klasickej masiarskej bednicky na balkon, umyl som to normalne len vodou zatial som to este nerozmiagal, mam tam cele prebrane bobule, zajtra dodam druhu polovicku, kedze nemam mlyncek, planujem to len pomiagat nejakym hranolom drevenym, a nakvasat to bude normalne vnutri v izbe kde je stala teplotaokolo 20stupnov. som zaciatocnik tak sa mi zide kazda rada, citam zatial kade co kade tade po internete co sa tyka tejto problematiky :)

takze s tym pricukrenim mam este pockat, az ked to vylisujem pricukrit hej?

Připojit reakci
               

Ako pricukrit rozmiagane hrozno?


host - xxx.xxx.187.224 (?), 3.11.2015 20:01
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu) Připojit reakci
                  

Ako pricukrit rozmiagane hrozno?


dr.lecter (28) - xxx.xxx.132.67 (?), 3.11.2015 20:17
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

takze normalne do rozgniaveneho pridat cukor a dokladne premiesat, 

no v clanku je pisane nakvasanie rychle 2-4dni a zacat lisovat,

co bude pre mna lepsie tych 10-14 dni alebo tieto 2-4 dni? nebudem mat toho vela odhadujem tak po vylisovani 10litrov v cisteho mustu

co by ste odporucili??

Připojit reakci
                     

Ako pricukrit rozmiagane hrozno?


host - xxx.xxx.225.241 (?), 3.11.2015 20:35
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

 Těžko radit, rozhodnout se musíte sám. Na netu je o tom psáno dost a toto je jen diskuze nebo tláchání...
*
Pro j.c.:

Kdyby byl tazatel vinař a měl kvalitní hrozny, tak by se na takové věci neptal.
Tak jsem napsal co mám vyzkoušeno. Domácí postup.
Není moc dobré používat osvědčené vinařské postupy pro domácí výrobu ze zjevně nekvalitních hroznů!
Hlavně tím myslím dlouhé nakvašování na slupkách kdy se vyluhují třísloviny apod. kterých takové hrozny obsahují nadstardní množství.
Dále si myslím, že je dost těžké určit množství cukru který by se měl přidat do rmutu. V případě moštu to lze lehce, i když někdy s menší chybou změřit, nebo přepočíst na původní cukernatost.
Barvivo se dostatečně vyluhuje i v méně alkoholickém rmutu - přidaný cukr pokud by neprokvasil, tomu nijak nepomůže.
*
Jinak co se týká teploty, ponoření koláče pod hladinou apod., je třeba se držet osvědčených postupů.

Rafael.

Připojit reakci
                        

Ako pricukrit rozmiagane hrozno?


host - xxx.xxx.187.224 (?), 3.11.2015 21:00
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

cituji z Vašeho příspěvku... Cukr se přidává vždy až do vylisovaného moštu...      při výrobě červeného je to samozřejmě nesmysl.

...část moštu přihřát a v něm ho rozpustit...  samozřejmě může ale pokud má víno něco rádo, je to stabilita. Všeho, teploty, prostředí, ležení...

Co jsou to vlastně ty osvědčené postupy??  Odrzňovat nebo ne?? Ušlechtilé kvasinky nebo spontání kvašení?? Nechat kvasit 3 neděle nebo použít některý z přípravků a lisovat už po 4 dnech??. Co třeba zkusit růžák? Odpadá tím starost s JMF a přitom si zachová kyselší víno svěžest a mladé víno je v tomto případě vhodný produkt. Zrání a ležení v tomto množství? Zrání v sudu??  

Všechno je to volba vinaře, jen musí vědět co chce dělat a hledat informace jak na to. Co neumím, je výroba vína v množství do kádinky a myslím že to ani nejde.    j.c.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3   
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Nakládání a vakuování masa na uzení12.7.2020
Nakládání a vakuování masa na uzení11.7.2020
Nakládání a vakuování masa na uzení9.7.2020
Uzení domácích klobás30.6.2020
Strojek na uzavírání konzerv22.6.2020
Uzení domácích klobás16.6.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů