Ako pricukrit rozmiagane hrozno?



host - 132.67 (?)
3.11.2015 19:15

na www vina.szm.com pisu:

Na kvasenie mláta je vhodná kaďa, otvorený sud, alebo kanva z plastickej hmoty. Niekedy sa do mláta pridáva všetok nevyhnutný cukor, alebo len jeho časť, aby sa urýchlilo nakvasovanie a dosiahol sa vyšší obsah alkoholu, ktorý je nevyhnutný na vylúhovanie farbiva. Cukornatosť musíme merať hneď po rozmiaganí hrozna, pretože nakvasený mušt už nemá správnu cukornatosť.

preto teraz neviem co a ako ci teda pockat tych 10-12dni ako pisu a za obcasneho premiesania to potom vylisovat a pricukrit ci aj teraz...

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
Stránky: 1,  2,  3   
host - 132.67 (?), 3.11.2015 17:58, zobrazeno: 15850x

Dobry, chystam sa robit cervene vino len neviem ako ho pricukrit este v nadobe kde bude nakvasat a pustat farbivo,

obral som, rozmiagal do nadoby no odmerana stava ma len 16 NM-v clankoch pisu ze ak je mensia cukornatost tak sa pricukruje no nikde nie je napisane ako,???

vie mi s tym niekto poradit?

ci mam zobrat napr 2lit stavy prihriat a rozpustit dane mnozstvo cukru???

Adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 130.177 (?), 3.11.2015 18:50

 Cukr se přidává vždy až do vylisovaného moštu.
Většinou zastudena prostým rozmícháním.
Nebo přeléváním přes plachetku nebo jemné síto s odváženým množstvím cukru při cezení moštu.
Ale můžete, jak píšete i část moštu přihřát a v něm ho rozpustit.
Záleží na Vás, na kvalitu to mít vliv nebude.

Rafael.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 187.224 (?), 3.11.2015 19:14

Probůh, hlavně NIC nezahřívejte. Cukr nasypte do rmutu do nádoby, kde se chystáte víno nakvášet a chvíli s tím vydržte míchat. Červená vína se doslazují na 23°NM. O zbytek se postarají kvasinky.      j.c.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 132.67 (?), 3.11.2015 19:15

na www vina.szm.com pisu:

Na kvasenie mláta je vhodná kaďa, otvorený sud, alebo kanva z plastickej hmoty. Niekedy sa do mláta pridáva všetok nevyhnutný cukor, alebo len jeho časť, aby sa urýchlilo nakvasovanie a dosiahol sa vyšší obsah alkoholu, ktorý je nevyhnutný na vylúhovanie farbiva. Cukornatosť musíme merať hneď po rozmiaganí hrozna, pretože nakvasený mušt už nemá správnu cukornatosť.

preto teraz neviem co a ako ci teda pockat tych 10-12dni ako pisu a za obcasneho premiesania to potom vylisovat a pricukrit ci aj teraz...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 187.224 (?), 3.11.2015 19:26

...je vhodná kaďa, otvorený sud, alebo kanva z plastickej hmoty...

Pokud máte v prostorách, kde víno budete nakvášet octomilky, nějakým způsobem si nádobu proti nim zabezpečte, Osobně se bez nich ve víně obejdu, Dobrá je plachetka z prostěradla, mikrotenu...  Mějte na paměti že hrozno je vhodné mít po dobu kvašení ponořené a v průběhu nakvášení s rmutem DENNĚ nejlépe několikrát zamíchat, minimálně 1x.   j.c.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
dr.lecter - (28) - 132.67 (?), 3.11.2015 19:45

dal som to do takej klasickej masiarskej bednicky na balkon, umyl som to normalne len vodou zatial som to este nerozmiagal, mam tam cele prebrane bobule, zajtra dodam druhu polovicku, kedze nemam mlyncek, planujem to len pomiagat nejakym hranolom drevenym, a nakvasat to bude normalne vnutri v izbe kde je stala teplotaokolo 20stupnov. som zaciatocnik tak sa mi zide kazda rada, citam zatial kade co kade tade po internete co sa tyka tejto problematiky :)

takze s tym pricukrenim mam este pockat, az ked to vylisujem pricukrit hej?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 187.224 (?), 3.11.2015 20:01 Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
dr.lecter - (28) - 132.67 (?), 3.11.2015 20:17

takze normalne do rozgniaveneho pridat cukor a dokladne premiesat, 

no v clanku je pisane nakvasanie rychle 2-4dni a zacat lisovat,

co bude pre mna lepsie tych 10-14 dni alebo tieto 2-4 dni? nebudem mat toho vela odhadujem tak po vylisovani 10litrov v cisteho mustu

co by ste odporucili??

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 225.241 (?), 3.11.2015 20:35

 Těžko radit, rozhodnout se musíte sám. Na netu je o tom psáno dost a toto je jen diskuze nebo tláchání...
*
Pro j.c.:

Kdyby byl tazatel vinař a měl kvalitní hrozny, tak by se na takové věci neptal.
Tak jsem napsal co mám vyzkoušeno. Domácí postup.
Není moc dobré používat osvědčené vinařské postupy pro domácí výrobu ze zjevně nekvalitních hroznů!
Hlavně tím myslím dlouhé nakvašování na slupkách kdy se vyluhují třísloviny apod. kterých takové hrozny obsahují nadstardní množství.
Dále si myslím, že je dost těžké určit množství cukru který by se měl přidat do rmutu. V případě moštu to lze lehce, i když někdy s menší chybou změřit, nebo přepočíst na původní cukernatost.
Barvivo se dostatečně vyluhuje i v méně alkoholickém rmutu - přidaný cukr pokud by neprokvasil, tomu nijak nepomůže.
*
Jinak co se týká teploty, ponoření koláče pod hladinou apod., je třeba se držet osvědčených postupů.

Rafael.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 187.224 (?), 3.11.2015 21:00

cituji z Vašeho příspěvku... Cukr se přidává vždy až do vylisovaného moštu...      při výrobě červeného je to samozřejmě nesmysl.

...část moštu přihřát a v něm ho rozpustit...  samozřejmě může ale pokud má víno něco rádo, je to stabilita. Všeho, teploty, prostředí, ležení...

Co jsou to vlastně ty osvědčené postupy??  Odrzňovat nebo ne?? Ušlechtilé kvasinky nebo spontání kvašení?? Nechat kvasit 3 neděle nebo použít některý z přípravků a lisovat už po 4 dnech??. Co třeba zkusit růžák? Odpadá tím starost s JMF a přitom si zachová kyselší víno svěžest a mladé víno je v tomto případě vhodný produkt. Zrání a ležení v tomto množství? Zrání v sudu??  

Všechno je to volba vinaře, jen musí vědět co chce dělat a hledat informace jak na to. Co neumím, je výroba vína v množství do kádinky a myslím že to ani nejde.    j.c.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika