Zahradnictví Na Zázvorce (Tatobity)



sarkamala - (6) - 61.2 (?)
7.6.2011 23:01
Mohl by jste upřesnit kde jste koupil sazenice stolních hroznů a stromků, se kterými jste byl spokojen? Díky Š
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Stránky: 1,  2,  3,  4,  5  >   
host - 241.241 (?), 7.6.2011 16:30, zobrazeno: 180625x

Chtěl bych varovat všechny, kteří by si chtěli objednávat stromky v zahradnictví Na Zázvorce (Tatobity).

Nejen že se mi z 5 objednaných sazenic ujaly pouze 2, ostatní byly zjevně totálně suché a ani po namáčecích kůrách se neobjevil ani náznak rašení pupenů, ale reklamace dle jejich obchodního řádu byla naprosto nemožná a ani po 3 měsících jsem nedostal ani peníze, ani náhradu sazenic. Neustále na mně chtěli vyplnit dokument, který řešil umístění (GPS souřadnnice), složení půdy, hnojení čím a jak často, zálivka čím a jak často atd. což je zřejmě pro případ soušky opravdu podstatná záležitost a zároveň zaslání sazenic zpět (v mokrém zábalu).Fotky suchých sazenic jim nestačily. Proto, pokud chcete bezproblémový přístup a kvalitní sazenice, vyvarujte se kontaktu na zahradnictví Na Zázvorce!

Adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 176.161 (?), 7.6.2011 17:13

kromě starkla, od kterého jsem jednou objednal nějaké kytky- to ještě v dobách mích zahradních spíše experimentů- kupuju vše,,live,, myslím, že v dnešní době je specializovaných obchodů víc než dost.. konkrétně kolem Brna je asi 6 velkých zahradnictví, vinnou révu kupuju z Velkých Bílovic. Dávat v zahradnictví 100 korun za jednu sazeničku stolních hroznů je zlodějna od prodejců..

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 180.2 (?), 7.6.2011 20:59

Od prodejců to není žádná zlodějna. Je to nezbytný krok k tomu, aby vůbec přežili. Jen pro představu, na fungování jednoho zaměstnance je třeba mtržit za den přes 2000Kč, abyste mohl odvést všechny odvody a ještě měl na jeho mzdu. Ale Váš zisk je na nule. No a když nakoupíte sazenice vinné rávy, tak je nutné je nakontejnerovat a dále se o ně starat včetně zálivky, což jsou nemalé peníze. Pokud myslíte, že to zvládnete daleko levněji, proč se do toho nepustíte a nezbohatnete? Stanislaw

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 176.161 (?), 7.6.2011 21:41

vážený stanislawe.. o štepování vinohradu něco vím, dělal jsem to s dědou, cca 1000 sazenic... prodejní cena od vinaře je cca 40 korun, výrobní cenu bych odhadoval tak na 10-15 korun kus. V zahradnictví koupíte sazenici, zabalenou, v hlíně, přímo od dodavatele, na tu nikdo v obchodě ani nešáhne, jen ji naskladní a přitazí si svoje X procent. Když to lidi kupují, l proč ne.. ovšem ceny jsou i kolem 150 korun za jednu sazenici... když to někoho baví, at si to koupí..  Další věc- dovedete si představit, kolik je nákupní cena na stromky, rostlinky?? nula nula nic.. stromek, který se prodává za 150 korun má nákupku cca 70 korun... vynásobte si to prodeji XXXX stromků, mulčovaček, hnojiv, postřiků a všeho možného a vyjde vám neskutečný obrat. Navíc- když dá zaměstnavatel zaměstnanci 15000 hrubého, tak jeho celkové náklady jsou 20 tisíc měsíčně.. to se vám zdá jako hodně? řekl bych, že v sezoně je 20 tisíc zisk tak za pul dne prodeje, možná ani to ne... podle toho, kolik je jen v okolí brna zahradnictví bych si tipl, že majitelé žádní chudáci nejsou, to ani omylem. A proč to nedělám? Protože už dělám něco jiného. Každopádně nikomu nezávidím a všem přeji úspěchy v podnikání.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Mittwoch - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (312) - 158.241 (?), 7.6.2011 21:41

Co si budeme nalhávat... Není to problém všech, ale některá zahradnictví jsou nekorektní - bylo to zmiňováno z mnoha stran a dříve - prodej zavirovaných stromků (PPV), chybějící visačky, názvy odrůd neodpovídají realitě, přehození odrůd, neuvádí podnože, klamavá reklama typu: kamčatské borůvky apod. Řada zahradnictví je supr, ceny výtečné, vychází zákazníkům vstříc, ale některé jsou skutečně předražené... P. Stanislawe, Vy byste dal za sazenici révy 160 Kč (u Olomouce), když tutéž odrůdu koupíte v Bílovicích za 45,-? To mi přijde trošku uhozené. Navíc řada podnikavců nakupuje nekvalitní stromky z Polska a snaží se je pak zpeněžit u nás. Dalším problémem je, že často chtějí svůj produkt za každou cenu prodat (aby taky ne když je to živí), ale výsledkem může být nevhodná odrůda na nevhodné podnoži do nevhodných podmínek. Př. za všechny: Před 6 lety Flora Olomouc, renomovaný velkoprodejce, požadavek: hrušeň do 550m.n.m., jeho doporučení: Dicolor, Amfora na kdouloni !Není zahradnictví jako zahradnictví. Ale je škoda, že se lidi nechají oškubat od německých zahradnictví a ne od českých. Ale to je tak se vším - lidi teď nadávají, že v obchodech nenajdou české výrobky a přitom (dříve i nyní) nakupují houfně zlevněné dotované šunty z Německa ve slevách. Čeští výrobci(zemědělci) krachují a kruh se uzavírá.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 176.161 (?), 7.6.2011 21:55

k tomu bych jen dodal- kupoval jsem v bílovich sazenice- 20 ks mopru, dostal jsem 22, prej kdyby se nějaký zlomil- cena 35 korun za kus, celkem jsem platil 700. Kupoval jsem stolní hrozny od téhož výrobce, chtěl jsem asi 15 ks, celkem 4 odrůdy, nebyl problem, i s popiskama, cena 40 korun za kus. Jedna sazenice se neujala, ostatní rostou, krásně. Co mám zprávu od kolegy, který sadil těch 22 sazenic, tak mu 2 nerostou. Kupoval jsem v bílovich stromky, přímo od šlechtitele- Broskev melodie 1ks, letní průsvitné 2ks, meruňka Radka 1KS. Cena 200 korun za vše, mohl jsem si vybrat který stromek chci. POdotknu, že všechny stromky krásně rostou, jen broskev má střední kadeřavost, l ale to jen díky tomu, že jsem nestříkal- moje blbost. Ovšem pokud je někdo ochoten dát za sazeničku Primu 140 korun, nebo za stromek broskve 250- OK, já mu to neberu, ale nekoupil bych si to.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
sarkamala - (6) - 61.2 (?), 7.6.2011 23:01
Mohl by jste upřesnit kde jste koupil sazenice stolních hroznů a stromků, se kterými jste byl spokojen? Díky Š
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 176.161 (?), 9.6.2011 18:28

dobrý den, révu kupuju pouze ve velkých bílovicích, z důvodu reklamy jen napíšu, že prodejce se jmenuje Osička a bydlí na ulici Fabián. Stromky kupuji také v Bílovicích, kontakt bohužel nemám, resp. nebyl by problém ho v případě zájmu zaslat. Další stromky jsem kupoval v nejmenovaném zahradnictví v Modřicích u Brna, ale cena byla samozřejmě uplně jiná než u pěstitele.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 141.140 (?), 10.6.2011 0:27
Dobrý deň! Už som v minulosti chválil Velké Bílovice, že majú najserióznejšie ceny. Ak by človek vysádzal vinohrad, oplatí sa tam páliť benzín zo Slovenska. Keď ale túžite po jednej sadenici, ktorú v Bíloviciach nemajú, prečo za ňu nedať tých 6 éček, aj keď je to popravde vysoká cena? Teraz napr. majú v záhradníctve v Limbachu množstvo nových ruských veľkoplodých stolových rezistentov, ktoré nikde inde, okrem Ruska či Ukrajiny, nekúpite. Ak ich chcete pestovať, budete nútený akceptovať podmienky predajcu. Bohužiaľ zatiaľ ich nepredávajú- čakajú, až sa kontajnery prekorenia. Paľo
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 47.93 (?), 10.6.2011 8:26

ZDRAVÍM..ano, bavím se o komerčních odrůdách stolních hroznů -Prim, Vostorg, Augustovskij, atd atd.. které jsou nejvíce obsaženy v zahradnictvích.. většinu,,lepších,, odrůd ani neseženete.. já např. sháněl letos na jaro broskev Cresthaven a nesehnal.. tak jsem vzal Synfonii, prý je taky dobrá a plody má až v srpnu.. uvidíme.. stejně tak meruňka Pinkcot-letos nesehnatelná.. tak jsem vzal radku-dle všeho skorá a chuťově dobrá.. uvidíme.. bavíme se o dostupnosti stromků v okolí Brna, resp. Břeclavi-- je jasné, že pokud uvidím někde zajímavé odrůdy at stromků, nebo révy, neváhal bych např. 100 kč za révu obětovat.. s tím souhlasím! ještě dodatek- když jsme tak procházel zahradnictví, tak nejvíce obsažené byly z broskví redhaven a sunhaven a z meruněk velkopavlovická a Goldrich (tu už mám na zahradě..) z čeho si pak má člověk vybrat, když nám pěstitelé nejsou schopni dodat jiné varianty stromků a na nějaké ne zrovna známé odrůdy člověk nenarazí.. např. výše zmíněnou Radku ani Synfonii jsem prostě u žádných velkoprodejců nenarazil, tyto mám přímo od šlechtitele právě z Bílovic a ještě mi je doporučil.. radka je poměrně mladá odrůda, o synfonii jsem toho moc nesehnal, snad jen to, že má plody v půlce srpna.. uvidíme--

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika