V sadech u Jelínka



vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18312) - 67.66 (?)
21.8.2016 22:08

Jen podotykam, ze ve velkem to na 99% nemuze byt lepsi nez v malem(vzdy se najde nejaky "blbec").

To je otázka...
1. Podle nejen mé zkušenosti čím větší sud, tím líp a čistěji to kvasí. Platí to pro víno i mač.
2. I když se všude najde nějaký blbec, obvykle se v podniku najdou i profesionálové, kteří problematiku vystudovali.
3. Výhodou komerčního podniku je, že mohou sklízet v idální dobu a pálit přesně v den, kdy to vyžaduje kvas. Nemusí se čekat, až bude mít čas pěstitel či páleník.  Ze stejného důvodu (a díky velkým objemům) nemusí kvas stabilizovat přidaným cukrem. 
4. Problémem podniku je diktát rentability. Zřejmě proto se musí některé destiláty řezat lihem.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  1,  2   
                  
host - 40.41 (?), 21.8.2016 15:46

Tak je to u vsech podniku nehlede na zamereni(palenky, pivo, masokombinaty atd.). Ty, co jedou ve velkem se snazi o stale stejnou kvalitu - chteji se zamerit na co nejvice lidi. Ti, co jedou v malem tak vetsinou maji pokazde trochu jinou chut a vuni - specifikace pro kazdy region trochu jina. Ja jsem take rad ze podniky prosperuji. Jen podotykam, ze ve velkem to na 99% nemuze byt lepsi nez v malem(vzdy se najde nejaky "blbec").

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18312) - 67.66 (?), 21.8.2016 22:08

Jen podotykam, ze ve velkem to na 99% nemuze byt lepsi nez v malem(vzdy se najde nejaky "blbec").

To je otázka...
1. Podle nejen mé zkušenosti čím větší sud, tím líp a čistěji to kvasí. Platí to pro víno i mač.
2. I když se všude najde nějaký blbec, obvykle se v podniku najdou i profesionálové, kteří problematiku vystudovali.
3. Výhodou komerčního podniku je, že mohou sklízet v idální dobu a pálit přesně v den, kdy to vyžaduje kvas. Nemusí se čekat, až bude mít čas pěstitel či páleník.  Ze stejného důvodu (a díky velkým objemům) nemusí kvas stabilizovat přidaným cukrem. 
4. Problémem podniku je diktát rentability. Zřejmě proto se musí některé destiláty řezat lihem.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 155.244 (?), 22.2.2017 22:12

Nějak mně při výčtu odrůd chybí Haganta.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?30.4.2024
Úprava vody magnetickým polem29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika