Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
 Zahradní grily Weber - plynové, elektrické a lávové grily 

Slivoně > Švestka Jojo

Stránky: 1, 2, 3, 4, 5...>   

Švestka Jojo


host - xxx.xxx.248.77 (?)
8.8.2012 19:27
Tento příspěvek (zjistit adresu)

švestka Jojo, tento rok plně osypaná a plody skoro všechny dosahují 5cm, foto 7.srpna

Obrázky:
švestka Jojo
švestka Jojo
Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Švestka Jojo


Petr z Pardubic (7109) - xxx.xxx.70.240 (?), 9.8.2012 0:48
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Mně začínají teprve vybarvovat. Jojo plodí velmi dobře, to musím uznat. To je asi tak všechno. Nechci Vás zbytečně otrávit, uvidíte sám.

Obrázky:
Jojo (2.8. 2012)
Jojo (2.8. 2012)
Připojit reakci
   

Švestka Jojo


host - xxx.xxx.146.52 (?), 11.8.2012 16:26
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Je dobrá na paleni JOJO? Voní? Děkuji

Připojit reakci
   

Švestka Jojo


host - xxx.xxx.248.77 (?), 24.8.2012 18:42
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

tento rok u mě na slovácku výborná po všeckých vlastnostech, super

Připojit reakci
      

Švestka Jojo


áda1 (62) - xxx.xxx.103.254 (?), 24.8.2012 23:05
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Trpí výrazněji monílií, jak je plodů hodně a dotýkají se. V teplých letech je i u nás na Vysočině sladká, pokud bylo chladněji dozrávala hodně pozdě a byla kyselejší. Dobá zrání je poměrně dlouhá, přestože plod působí na pohled dojmem zralosti.. Dá se říci, že letošní silné mrazy jí u nás až tolik nepoškodili.Vloni skončilo 50 kg v kvasu - byla docela sladká ......  

Připojit reakci
         

Švestka Jojo


Petr z Pardubic (7109) - xxx.xxx.70.240 (?), 14.9.2012 17:40
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Je možné, že Slovácko sa nesůdi, ale nevěřím tomu, že by na Slovácku byla Jojo tak vynikající už 24.8. S posledním příspěvkem bych naopak souhlasil. Silná moniliová hniloba, dlouhá doba vyzrávání, ale sladkých plodů je tedy jako šafránu a jsou spíše vyjímkou. Snad některé letošní vykazovaly opravdu o něco výraznější sladkost. Ale sem tam si tato světová novinka, nemající prozatím žádných následovníků, nějaké své příznivce najde. Z letošních obsypaných větví už spolykala moniliová hniloba hodně. Jinak ale celkem vzhledné plody, to se musí nechat. Bodejť by taky po Stanley nebyly pěkné (viz prozatím všichni další kříženci Stanley).

Obrázky:
Jojo (11.9. 2012)
Jojo (11.9. 2012)
Jojo (11.9. 2012)
Jojo (11.9. 2012)
Jojo (11.9. 2012)
Jojo (11.9. 2012)
Jojo (11.9. 2012)
Jojo (11.9. 2012)
Jojo (11.9. 2012)
Jojo (11.9. 2012)
Jojo (11.9. 2012)
Jojo (11.9. 2012)
Jojo (11.9. 2012)
Jojo (11.9. 2012)
Jojo (11.9. 2012)
Jojo (11.9. 2012)
Jojo (11.9. 2012)
Jojo (11.9. 2012)
Jojo (11.9. 2012)
Jojo (11.9. 2012)
Jojo (11.9. 2012)
Jojo (11.9. 2012)
Jojo (11.9. 2012)
Jojo (11.9. 2012)
Jojo (11.9. 2012)
Jojo (11.9. 2012)
Jojo (11.9. 2012)
Jojo (11.9. 2012)
Připojit reakci
            

Švestka Jojo


host - xxx.xxx.248.77 (?), 18.9.2012 20:50
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

U mě na Uherskobrodsku byly některé opravdu sladké již toho 24.8 a bez moniliové hniloby.  Samozřejmě je u nich velmi dlouhá doba vyzrávání a záleží jaké je počasí, ke konci při dozrávaní potřebuje dost vody. Já jsem ji celoročně zaléval. Tento rok se mě fakt vydařily, jinak s vámi plně souhlasím viz.příspěvky

Připojit reakci
               

Švestka Jojo


Petr z Pardubic (7109) - xxx.xxx.70.240 (?), 22.9.2012 12:34
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den a hlavně dobrý den, pane 248.77. I když se pološvestka Jojo snaží oslnit u větších, vyzrálejších plodů lákavou, tmavě oranžovou dužninou a celkem přijatelnou chutí, tak mi je přesto divné, že u Vás byla zralá tak brzo. Podle Vašich fotek jde opravdu o Jojo. Zde byly některé plody ještě před pár dny protivně nakyslé a nechutné, takže je to pro mě záhada. Máte zřejmě nějakou super lokalitu.

Obrázky:
Jojo (11.9. 2012)
Jojo (11.9. 2012)
Jojo (11.9. 2012)
Jojo (11.9. 2012)
Jojo (11.9. 2012)
Jojo (11.9. 2012)
Jojo (11.9. 2012)
Jojo (11.9. 2012)
Jojo (11.9. 2012)
Jojo (11.9. 2012)
Jojo (11.9. 2012)
Jojo (11.9. 2012)
Připojit reakci
                  

Švestka Jojo


host - xxx.xxx.248.77 (?), 23.9.2012 10:12
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Včera jsem posbíral poslední švestky Jojo co zbyly na stromě, chut dobrá.No je to fakt zajímavé že jen pár plodů bylo dozráto do dobré chuti již v uvedeném období, ostatní plody mi pomalu dozrávali až do tedka. tento rok absolutně bez monilie, plně osypaná, chut dobrá..Švestka Jojo teda dovede překvapit, píšete že v tuto dobu máte plody kyselé a nechutné tak v tom případě mám asi velmi dobrou lokalitu! (uherskobrodsko-230m/ú.m)

Připojit reakci
                     

Švestka Jojo


Petr z Pardubic (7109) - xxx.xxx.70.240 (?), 23.9.2012 13:22
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak nadmořskou výšku máme úplně stejnou. Nedobré plody Joja jsou jen ty, které ještě dostatečně nezměkly. Většina jich je už konzumovatelná. Chuť je uspokojivá. Je to vždy, když plody naberou potřebné cukry. Problém s pozdnějšími odrůdami je ten, že jsou navíc ještě napadány ptactvem, které je rozklobe. Z bohaté úrody toho nakonec po neustálém polykání plodů moniliovou hnilobou a poškozování ptactvem, moc nezbude. Takže dlouhé vyzrávání je u pozdních odrůd spíše nevýhoda. Například u Toptaste nebo Těchobuzické včasným sběrem nic nepokazím, právě naopak. To samozřejmě platí jen u malých výsadeb. Pokud si můžete dovolit mít Joja třeba tři vedle sebe, tak vám nějaké ty ztráty nevadí. Ale jinak toto současné Jojo by bylo k větší konzumaci velmi vhodné, jelikož by sladšími plody širší veřejnost uspokojilo.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5...>   
Fórum pro chovatele - domácí miláčci, psi, drůbež, králíci, včely, krmiva, pelíšky
Chov pstruhov2.7.2020
Teplota v kurníku2.7.2020
Teplota v kurníku1.7.2020
Jak skladovat hobliny?29.6.2020
Border kolie do bytu?22.6.2020
Chov pstruhov20.6.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů