Práve pre túto vlastnosť sa z nej nedá variť lekvár-povidla lebo sa pri varení pripeká.To je jej prvá nevýhoda.
Měkké plody se rychleji rozvářejí, ale pokud se plody připékají, není to problém odrůdy, nýbrž technologie vaření. Povidle lze uvařit i z tvrdých plodů.
Typická odroda na na pálenie to tiež nebude, je dosť sladká ale má menej kyselín. V testoch na pálenie vyšli najlepšie odrody Domáca, Anna Späth a Elena.
To je otázka U mně má kyselin až příliš. Testy na pálení jsou zavádějící, když nezohledňují polohu. V mých podmínkách Anna Späth ani Elena vhodné nejsou, protože nejsou dost sladké. Ostatně to není ani ani Presenta
Ďalšou nevýhodou tejto odrody je veľmi bujný rast... Možno to bude pre niekoho výhoda
To je pravda.
To že u mňa v 310 m.n.m. každý rok dobre nedozrieva tak to je moja chyba, nie je to chyba odrody. Nemal som ju do mojej pestovateľskej polohy sadiť
Stejná zkušenost