Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Presenta je chuťovo dobrá slivka. Je to typická stolová odroda s dlhou dobou skladovatelnosti. Je dobre odolná na šarku.To sú jej výhody.

A to i přesto, že dužnina vždy zůstává poněkud tuhá.

Práve pre túto vlastnosť sa z nej nedá variť lekvár-povidla lebo sa pri varení pripeká.To je jej prvá nevýhoda.

Typická odroda na na pálenie to tiež nebude, je dosť sladká ale má menej kyselín. V testoch na pálenie vyšli najlepšie odrody Domáca, Anna Späth a Elena. 

Ďalšou nevýhodou tejto odrody je veľmi bujný rast a z toho vyplývajúca náročnosť na rez stromu. Pre túto odrodu úplne stačí podnož St. Julien, na myrobaláne vám narastie obrovský strom. Možno to bude pre niekoho výhoda ak bude mať na pozemku obrovskú slivku ale pre mňa je to nevýhoda.

To že u mňa v 310 m.n.m. každý rok dobre nedozrieva tak to je moja chyba, nie je to chyba odrody. Nemal som ju do mojej pestovateľskej polohy sadiť. V polohách do 250 m.n.m. by ale s dozrievaním nemal byť problém ani v horších rokoch keď na jeseň-podzim stále prší a je chladno tak ako je to v tomto roku.    Jano

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika