|
Evercrisp, 31.10.2018 Na pořadník je brzo zatím se vzdělávám a dále se budu více či méně spoléhat na štěstí začátečníka. Zatím kopejte jámy a vylepšujte půdu v místech budoucí výsadby | | Odrůda Admiral, 31.10.2018 Hodnocení chuti odrůdy Admirál, které napsal pan Hlavatý, doplním stručným oznámením, že moje manželka dnes vyhlásila Admirál za nejlepší jablko. | |
| | Sezona výsadby ovocný stromků začala, 31.10.2018 Dnes jsem na zahradě přesadil z miniškolky na trvalé stanoviště Williamsovu žlutou na hrušňovém semenáči, do extenzivních podmínek švestku Katinku na semenáči Zelené ryngle, sousedům daroval Williamsovu červenou na hrušňovém semenáči a známému... celý příspěvek > | | Teplota a rýchlosť kvasenia, 29.10.2018 S podstatou vašeho příspěvku se ztotožňuji. Snad až na "aromatičnost drti", kterou zmiňujete. Myslím, že v průběhu kvašení odejde jablečné aroma snad někam "k andělům do nebe", ale rozhodně ne do tekuté části kvasu. Ale budiž.
Sympatický a... celý příspěvek > | | Nové odrody jabloni, 29.10.2018 Na názory druhých se vykašlete a pěstujte odrůdy které vám chutnají. | | Teplota a rýchlosť kvasenia, 29.10.2018 Poznámka k otázce kvalita nebo kvantita. S velmi dobrým přítelem jsme se názorově neshodli na způsobu přípravy jablečného kvasu natolik, že budeme pálit každý svoje, ačkoliv jsme v minulosti pálili slivovici společně. On preferuje kvas z... celý příspěvek > | | Teplota a rýchlosť kvasenia, 29.10.2018 Neviem prečo usudzujete že horná vrstva nastrúhaných jabĺk bola dlho na vzduchu?
Usuzuji tak proto, že jste z kvasu cítil myšinu již před odjezdem do pálenice. To znamená, že hnilobné/plísňové bakterie dostaly šanci v založeném kvasu přežívat... celý příspěvek > | | Teplota a rýchlosť kvasenia, 28.10.2018 Pri zakladaní kvasu som do nastrúhaných jabĺk pridal enzým na rozklad pektínu, živnú soľ a kvások pripravený z cca 10 g čerstvého droždia na 100 litrov kvasu.
Pokud jste rovnou nenastrouhal i několik nahnilých jablek, tak potom horní vrstva... celý příspěvek > | | Vhodne odrody jabĺk na pálenku, 28.10.2018 Kvalitu burčáku ze Šampionu mohu potvrdit. Malé množství jsem si letos také připravil a chutnal mi dokonce víc, než zakoupený burčák z jižní moravy. | | Vhodne odrody jabĺk na pálenku, 28.10.2018 Ještě jednou. Rozšrotovat, vymoštovat, nechat zkvasit a vypálit, je možné kteroukoli odrůdu nebo směs odrůd. Ovšem suveréně nejlepší mošty, nejen pro zamýšlené kvašení, dávají Panenské české a Jadernička moravská, Obojí prodává p. Pešek z Bojkovic... celý příspěvek > | |
| | Odrůda Admiral, 27.10.2018 Šlechtitel nových odrůd jabloní pan Buzrla fakticky naplňuje přísloví, že "ani celá armáda těch kteří mluví, nezmůže jednoho, který jedná." | | Sezona výsadby ovocný stromků začala, 27.10.2018 Díky za informace, pane Hlavatý. Ono asi záleží na tom, jak se kde změnila průměrná roční teplota od doby uvedení této odrůdy a také na tom, jak který autor opisoval údaje od kterého dřívějšího autora. Ať už je to „říjen až prosinec i déle“ nebo... celý příspěvek > | | Opál, 27.10.2018 Krásné žluté zbarvení jablek. V lednu a později, bude jejich chuť nepochybně skvělá. | | Sezona výsadby ovocný stromků začala, 27.10.2018 Nepleteš se Miloši s tou krátkou skladovatelností? Jak K.Kamenický, tak i např. R.Pešek z Bojkovic, uvádějí konzumní dobu Listopad až Březen... a to podle mne krátkou skladovatelnost jaksi vylučuje. | | Evercrisp, 27.10.2018 Hernajs, tak znovu jsou nejméně 20 let přede mnou. Nápad na stejné křížení jsem měl totiž před nedávnem No nic, provedu křížení Opal x Honeycrisp a Honeycrisp x Opal a to nejlepší, co z tohoto křížení vzejde, to bude určitě ještě větší pecka, než je... celý příspěvek > | |
|
|