2 KOMENTÁŘE

  1. Koupil jsem u zahradníka 2 druhy jahod. Dnes už nevím o jaké šlo. Jedny byly fakt dobré a druhá odrůda byla bez chuti jako ty, co se prodávají v obchodech.

    První odrůda však snadno plesnivěla. Ta druhá byla velmi odolná.

    Domnívám se, že pěstitelé prodávají právě tyto odolné, ale bez chuti odrůdy. U nás ve vesnici je zelinářka, co prodává někdy jahody z Polska. Jsou bez chuti jako ty ze Šp., Maroka atp. Už jsem se smířil s tím, že jahody nejsou. Nekupuju je, ani když krásně voní a jsou fakt pořádně červnené. Chuť je velmi vlažná.

    Můj tata kdysi pěstoval na zahrádce za barákem jakési jahody a ty měly chuť i oranžové. Ne sice jako červené, ale daly se. Ta první odrůda, co jsem zmínil, ta měla taky oranžové jahody s chutí. Ta druhá byla samo bez chuti.

    Doma vypěstované není vždy super. Záleží na odrůdě.

    Podobně meruňky, nebo rajčata. Oboji pěstuji, tak vím. Rajčata(Tornado, nebo Cherola) chutnají jak z obchodu(ale nemám na mysli jako ty z Lidlu v síťce za 60kč/kg). Ale vůbec neplesniví. Už jsem se smířil, že nemají výraznou chuť, jako pravé rajčata.
    Meruňky(Viccot a Leskora). Chuť podobná jako Pavlovická. Fakt sladká. Nejsou to mňagy jak Pavlovická. Ale zase kvete moc brzo a tak to většinou jarní mrazy vyřeší. Za 10let mělem asi 10ks meruněk. Už jsem to vytěpal a nasadil třešně 😀 Třešní není nikdy dost. Tata pěstoval jakousi jinou odrůdu, která kvetla později, ale chuť jak ty z obchodu. Tedy bez chuti.

  2. Drobná oprava v logice. Meruňky jsem vytěpal loni a nasadilem třešně na podzim. M.už tedy nepěstuji.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno