|
kotel ze sudu, 13.11.2007 Viděl jsem takto udělaný. Nahoře ho nechal odříznout flexou, potom navařit límec s dírama pro šrouby průměr 8mm. Navrch přiklopený jakýsi trychtýř se stejným límcem a dírami. Samozřejmě mezi sebou měl těsnění a docela mě překvapilo jak rychle bylo... celý příspěvek > |
|
kdo krade vejce, 13.11.2007 I já se přidávám, že se jedná o kunu. Jen buťte rádi, že si na slepice netroufnou. Možná když nic jiného k snědku nemají, i se slepicí si poradí. Jednou mi takto zlikvidovaly asi 20 holubů. VašekB. |
|
|
|
Černy jeřab (Aronie), 4.11.2007 Pane Vysloužil, nepřehlednost dělá to, že se příspěvky nechají vkládat kamkoliv a nejsou pokaždé nakonci jako je tomu třeba na livingu. Navíc lidé dělají to, že téma přepisují a kdo se v tom potom má vyznat když právě hledá to své oblíbené a ono už... celý příspěvek > |
|
Destilační přístroj, 21.10.2007 Hrdlo sudu o obsahu 150litrů mám 35cm a to je akorát na pruh z role folie. Folie na palety je jen o něco málo silnější než ta potravinářská, jinak v ní není rozdíl. Folii položím a přitáhnu okolo speciálním papírovo-umělým pruhem, který se jinak... celý příspěvek > |
|
Destilační přístroj, 21.10.2007 Jablečný mošt začne docela dost brzo kvasit, i když je třeba teď venku v chladném místě. Zřejmě to je právě tím, že na ovoci venku je spousta divokých kvasinek. No a tak právě proto vždy včas s přetstihem než začínám dělat vína a nebo kvas, namnožím... celý příspěvek > |
|
Destilační přístroj, 19.10.2007 Rád bych poradil, ale trochu mi není jasný Váš postup. Návod na kvasinky Vínka je napsaný na přiloženém letáku. Tedy do převařené šťávy třeba z moštu tak 1 a půl deci se po vychladnutí nasypou kvasinky a nechají 3 dny v pokojové teplotě rozjet. Toto... celý příspěvek > |
|
Destilační přístroj, 12.10.2007 Já toto téma sleduji od samého začátku a to každý den a mám v tom přehled. Každý si tam přídá své postřehy a zkušenosti a nebo se zeptá. Ještě tu běží dvě další diskuse a to kalvádos a kvasek. Sám jsem se pokoušel o téma Sklízíme a kde necháme... celý příspěvek > |
|
Thuje z Obi a Baumaxu, 18.9.2007 Cypřišky mají v dospělosti spíš ohnuté terminály a seménka jsou v jaké si kuličce. Zerav dělá malé šištičky. No ale rozpoznání je spíše po zkušenostech a praxe. Ty z Baumaxu a Obi jsou pěstované nejspíž v Itálii a tak pokud se dají do našich podmínek... celý příspěvek > |
|
Destilační přístroj, 18.9.2007 No pochlubte se, jak udělat dobrou "Jalovičku". Koupil jsem si před 14 dny jalovcové bobulky na Sychrovské pouti a přemýšlel jsem jak udělat tak dobrý nápoj jako je mnou zmíněná "Ořechovka". VašekB |
|
Destilační přístroj, 16.9.2007 Tak tady je opravdu vidět, že se v tom vyznáte. Protože jsem stále ještě nesehnal kontakt ani žádné doporučení na možnost u někoho toto sklo koupit, bral jsem to jako velice zajímavé. Do budoucna bych si něco pěkného rád koupil, bohužel nevím kde.... celý příspěvek > |
|
|
|
Destilační přístroj, 14.9.2007 Ten vínoměr je velice dobrá rada. Mají i spoustu dalších věcí, no samozřejmě i scháněné destilační přítroje tedy chladiče. http://www.vitrum.cz Děkuji VašekB |
|
destilační přístroj, 13.9.2007 Tak to gratuluji. Také bych potřeboval vymyslet název. Už jsem tu psal, že i mě se v dřívějších letech povedla takto nejlepší pálenka. Tou směsí ovoce je v ní úplně všechno. Někdo sice toto míchání ovoce a cukru nemá rád, ale právě to mi chutná. Jen... celý příspěvek > |
|
Blecha ze zahrady do bytu?, 13.9.2007 Tak jako se kočky pravidelně odčervují, i tak je dobré používat něco proti klíšťatům a blechám. Myslím že třebas Frontlain má na blechy působyt 4 měsíce. No a pokud si nějakou sama donesete, třebas vleze do kočky a tam zajde. Ale ani ona nemůže zato,... celý příspěvek > |
|
destilační přístroj, 12.9.2007 Jo "Ořechovku" samozřejmě beru jako likér, ale to že by se potom ještě pálila jsem neslyšel. Ale možná když to někdo popisuje takto, na příští rok to mohu zkusit také. Tedy bez rumu a cukru, jen koření ořechy a pálenku. Moc si od toho neslibuji... celý příspěvek > |
|
Jak na kvas z hrušek?, 11.9.2007 Každoročně chutnám pálenku z hrušek u souseda v Hronově, a tak dobrou jsem nikde ještě neměl. Zvláštní na tom je, že kvasí v sudech při severní straně domu, a ovoce stále přidává podle dozrávání na zahradě. Přesto že se všude říká naplnit najednou,... celý příspěvek > |
|