|
destilační přístroj
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | < 51, 52, 53, 54, 55 >
|
|
|
|
host - 166.20 (?), 21.10.2007 22:47
Hrdlo sudu o obsahu 150litrů mám 35cm a to je akorát na pruh z role folie. Folie na palety je jen o něco málo silnější než ta potravinářská, jinak v ní není rozdíl. Folii položím a přitáhnu okolo speciálním papírovo-umělým pruhem, který se jinak používá na higienické otírací kapesníčky. Je pružný, hebký a nepřetrhne se. Prostě sud dostane šálu a je do něj stále vidět. Tento postřeh mám z TV. Jinak sudy jsou z fruty, chodily v nich pomerančové koncentráty a stáli po 200kč. Ještě dnes voní po pomerančích. VašekB
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 113.29 (?), 22.10.2007 13:50
Já to řeším tak, že vše kvasí pod pevným víkem a kysličník jde přes kvasnou zátku - minimálně 120 l. Váš nápad s folií je zajímavý - poradte ještě kde ten pružný stahovací pruh sháníte. Dík Aldo
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 242.146 (?), 25.10.2007 10:34
Ty čerstvé jablka bych do již rozkvašených hrušek nedal v žádném případě, v hruškách je již určité množství alkoholu a ten částečně zabraňuje kvašení, je dost pravděpodobné, že by špatně kvasila i ta jablka. Nejlepší řešení je přenést kvas do tepla, minimálně 15°C i víc, pak to prokvasí i bez ušlechtilých kvasinek. Jinak v tuto dobu je už většina neušlechtilých kvasinek daleko za zenitem svých schopností a jestli jste ty koupené kvasinky jen zamíchal do kvasu, tak to byly vyhozené peníze.
Na zabránění přístupu vzduchu ke kvasu alespoň ze začátku dávám nahoru na kvas tenkou vrstvu cukru, stačí 1Kg i míň na 120l bečku, pokud nechci kvas víc doslazovat
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 250.231 (?), 26.10.2007 13:39
Celkem pochybuji, že by vrstva cukru zabránila přístupu vzduchu. Ale sám cukřím povrch hruškového kvasu a to asi 0,5 kg na 150l sud. Když ho nepocukřím tak se vytvoří sametově bílý povlak z křísu.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 242.146 (?), 29.10.2007 18:25
Před hodně lety mně při dost chladném počasí hrušky, ještě než se stačily rozkvasit, doslova shnily. Z 200 l bylo jen pár litrů ne moc dobré slivovice a páleník mně řekl, že hrušky se mají zasypat cukrem. Dělám to podle něj už několik let a podobný problém jsem od té doby neměl. Toho oleje bych se moc nebál vzhledem k vysokému bodu varu oleje. Kdysi jsem přivezl do pálenice 250 l vína a protože to páleník chtěl dělat v 300l kotli rázem, musel jsem přinést ještě dvě másla, která přidal do kotle proti pěnění. Radek
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | < 51, 52, 53, 54, 55 >
|
|
|
|
|
|
|