|
Příspěvky uživatele - 236.1
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Williamsova - ten pravý požitek pro chuťové buňky, 17.7.2022 Jste si tou Williamsovou jistý? V tuto dobu slaďoučká chuť? | | Mladé ovocné stromky po krupobití, 8.7.2022 Trochu do toho hodím vidle. Mně až tak nepřipadá, že by rány byly způsobené kroupami. Ty vypadají trochu jinak, navíc zde jsou patrné i na spodní straně větviček, kam kroupa obvykle nedosáhne. Roztrhnout kůru na svislém kmínku, to by musely z nebe... celý příspěvek > | |
| | Rouby jabloně, 26.6.2022 Děkuji za upozornění. Mažu si Vás tedy ze zástupu zklamaných zahrádkářů a připisuji do skupiny nadšených, věřících a doufajících. | | Nemoc jabloně?, 22.6.2022 Padlí. | | Travin a kompost, 11.6.2022 A co takhle trávu kompostovat a kompostem hnojit trávník? | | Rouby jabloně, 4.6.2022 To je věc názoru. Před lety rozvinul pan Kaněra zajímavou debatu na toto téma: Odrůdy s polní odolností, dobrá strategie Holovous
Myslím, že hloupé to až tolik nebylo nebo aspoň ne víc než zpráva o holovouském roubu ujmutém na střížovické... celý příspěvek > | | Zná někdo višeň Vaixle, nebo její správný název?, 1.6.2022 Jirko, vajksle se skutečně říká kyselkám. Královna Hortensie je typická sladkovišeň - skleňovka. U nás se jí říkalo hamrle (z něm. amarelle), což není správné, neboť se o amarelku nejedná. Aby v tom byl větší zmatek, i o nejznámější višni Morele... celý příspěvek > | | Zesílení podnože, 31.5.2022 Stromkový angrešt vyžaduje oporu trvale. Průměrná životnost stromku je delší než jakéhkoli dřevěného kůlu (nemáte-li akát nebo tlakovou impregnaci). Že je třeba vyměnit, si řekne za silnějšího větru kůl sám, někdy ovšem pozdě. Řešením je stará... celý příspěvek > | | Kedy odstrániť pásku?, 28.5.2022 Kromě hermetického uzavření srůstu slouží úvazek i jako zábrana vylomení roubu. U přeroubování za kůru, kde nehrozí zaříznutí pásky, odstraňuji úvazek až po roce nebo později.
Zavoskování místa srůstu po odstranění pásky asi ničemu nevadí,... celý příspěvek > | | Vrúble - rouby slivky, 10.4.2022 Na přeroubování slivoní je ještě čas. Rouby k tomu účelu musejí být nařezány v zimě. | |
| | Horké kompostování ze studené hromady, 18.2.2022 Výsevní substrát se propařuje při 100 stupních (dělávali jsme to i doma), přesto v ní roste všechno. | | Rybízové víno je moc sladké, 16.1.2022 V 5 litrech rybízové šťávy je necelého 1/2 kila cukru.To jste abstrahoval poměrně dost (cca 10% veškerého cukru). | | Rybízové víno je moc sladké, 14.1.2022 Mošt s 20% cukernatostí vždy vykvasí se zbytkovým cukrem. Navíc tady byla ta cukernatost vyšší, protože musíme připočítat i cukr v rybízu. | | Mám nový srážkoměr a chci se pochlubit, 30.12.2021 Sníh, který neroztaje za tepla či při dešti na vodu, tak zřejmě nejde do země. Podle sedláků se tato voda i za mrazů postupně vyfouká.
Z tohoto důvodu zcela přesné měření srážek postrádá pro zahrádkáře smysl. Navíc sníh, který roztaje - klidně za... celý příspěvek > | | Plnicka klobas, 26.12.2021 v mlýnku něco zůstane, i když se vymele. Soudný kuchař to do jídla nedá.
Nevidím důvod.
Pokaždé, když udím klobásy, připravím ženě polotovar na sekanou. Suroviny jsou podobné, použité nádobí a strojky taky. To, co zůstane v mlýnku a v narážce... celý příspěvek > | |
|
|
|
|