Plnicka klobas



host - 236.1 (?)
26.12.2021 17:03

v mlýnku něco zůstane, i když se vymele. Soudný kuchař to do jídla nedá.

Nevidím důvod.
Pokaždé, když udím klobásy, připravím ženě polotovar na sekanou. Suroviny jsou podobné, použité nádobí a strojky taky. To, co zůstane v mlýnku a v narážce není závadné, samozřejmě se upeče a sní.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

   Předchozí příspěvky  |  <  6,  7,  8   
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 236.1 (?), 16.12.2016 12:58

Taky mi to přijde divné, pohánět zpřevodovaný mlýnek motorem na cirkulárku. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 27.13 (?), 25.12.2021 9:46
Dostal jsem nový mlynek Pokert a trochu mne vrtá hlavou varování nalepené na mlýnku "Nevymlete maso mezi nožem a řeznou deskou nepoužívat!". Nevěděl by někdo proč?
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 9.142 (?), 25.12.2021 9:51

Napadá mně jediné. To maso není umleté a firma tak snad reaguje na reklamace, které dostávali, když ""kuchařky"" to maso zamíchaly do karbošů a předložily zhýčkanému manžílkovi. Jen spekulace.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 91.196 (?), 25.12.2021 9:53

Snad že je jiné velikosti, než dílo z mlýnku vyšlécool-my ho vždy po vyndání hážeme na prkénko a nožem dodrobíme...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 91.196 (?), 25.12.2021 9:55

...anebo ke konci mletí vložíme rohlík a využijeme maso beze zbytkuenlightened!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 248.125 (?), 25.12.2021 21:33

Neznám tyhle mlýnky, ale u mého obyčejného ručního v těch místech zůstávají namotané slabší šlašky z masa, které nebyly vykrojené (i pokud zbytek vymelu rohlíkem), tak možná proto. U nás to sežerou kočičáci wink.      Lída

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 214.246 (?), 26.12.2021 6:32

Tak možnosti je několik. Důvodů taky. Hledal jsem v gogle, proč nedávat zbytek do díla, ale nic jsem nenašel. Šlachy omotané kolem nože, není zbytek mezi deskou a nožem. Do klobas nebudu dávat rozemlety rohlík, to si mužů dovolit do té sekané. Čistím mlýnek, ze před koncem vyčistim šlachy a potom nemleté vytlačím již umletym. V mlýnky mi tedy zbyde již mleté.Že by lidi měli potrebu dávat do díla šlachy a výrobce jim napsal na mlýnek, aby je vyhodili?Prostě jsem důvod nenašel 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 91.196 (?), 26.12.2021 8:06

To, že už jde z mlýnku rohlík přece vidím a práci-plnění střívka ukončím. Zda se během mletí cosi nezdravého z mlýnka uvolňuje a stěr by byl zdravotně nebezpečnýcool?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 9.142 (?), 26.12.2021 9:00

Tak samozřejmě, že v mlýnku něco zůstane, i když se vymele. Soudný kuchař to do jídla nedá. Je to dané zkušeností kuchařek, která se předávala generačně. Že se to stalo součástí návodu je trend dnešní doby.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 236.1 (?), 26.12.2021 17:03

v mlýnku něco zůstane, i když se vymele. Soudný kuchař to do jídla nedá.

Nevidím důvod.
Pokaždé, když udím klobásy, připravím ženě polotovar na sekanou. Suroviny jsou podobné, použité nádobí a strojky taky. To, co zůstane v mlýnku a v narážce není závadné, samozřejmě se upeče a sní.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  6,  7,  8   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika