|
Taphrina deformans, 6.1.2014 Jj to jste mi připomněl, že je svátek, který každou větší práci dnes vylučuje.Jinak novemberský termín postřiku je žádoucí.Kromě něj p.Matejsek doporučuje v dokumentu udělat od listopadu do jarních termínu několik postřiků ve vhodných dnech, a... celý příspěvek > | | Taphrina deformans, 6.1.2014 U nás dnes panuje od rána velmi slunečný den, s jasnou oblohou, a příjemnými teplotami.Ve 13ººhod jsem naměřil 8°C ve stínu.Dalo by se tento termín využít pro jeden z několika postřiků proti kadeřavosti broskvoní.Od čtvrtka hlásí... celý příspěvek > | |
| | Pohlubte se, co jste dnes stihli na své zahradě, 6.1.2014 Jezeďáci mají v tuto dobu volné kapacity, které musí zaplatit, na jaře se většinou věnují jiné práci.Pravděpodobně mají taky sjednané pojištění škod v sadu, které může pokrýt způsobené škody, a lze ho variabilně přesunout podle potřeby ze zimního... celý příspěvek > | | Pohlubte se, co jste dnes stihli na své zahradě, 6.1.2014 Jabloně, hrušeň a réva hotovo...
Pravděpodobně se jedná o dokončení zimního prořezu.Jsem zvědavý jak by řezné rány zareagovaly na mrazy,jaké v tuto dobu panují v USA(pocitová teplota má údajně spadnout k -50°C),potažmo jak by na jaře probíhalo... celý příspěvek > | | Sušené švestky, povidla, 5.1.2014 „Tak nám zabili marmeládu.“ „Kterou marmeládu paní Mullerová, tu ze švestek nebo nějakou jinou? Páč kdyby tu ze švestek, tak to nám zbydou ještě povidla …“
Mezi džemem, a povidly jsou velmi malé rozdíly-to jest právě ten menší poddíl vody v... celý příspěvek > | | Sušené švestky, povidla, 5.1.2014 Někdo povidla upravuje proti znehodnocení klasickou sterilizací ve vodní lázni, někdo nesteriluje vůbec, a radí, že znehodnocení plísní nehrozí.Většina receptů radí převrácení sklenic dnem vzhůru pro pomocnou sterilaci teplem vniklým při výrobě... celý příspěvek > | | Sušené švestky, povidla, 5.1.2014 Nepleťte sem pravidla od jamů a marmelád. Jenom proboha neotáčet!!!
Většina receptů na netu doporučuje po naplnění sklenic horkými povidly, a zavíčkování jejich překlopení za účelem lepší sterilace víčka, a nejbližšího volného prostoru.Asi to... celý příspěvek > | | Hořká pihovitost, 5.1.2014 Pan Vysloužil Vám jistě rád odpoví, ale i já se přidám se svým málem.
Ještě než jsem začal používat Wuxal aminocal, použil jsem jednou postřik vápennou vodou z obyčejného hašeného vápna.Zhašené vápno zalité vodou máme ve sklepě stále už několik... celý příspěvek > | | Sušené švestky, povidla, 5.1.2014 Povidla(CTRL+C,CTRL+V,(zdroj-net,účel:edukace populace)
Sdělovací prostředky nelžou. Švestek se letos opravdu urodilo. Pro majitele jedné hýčkané, před šarkou úzkostlivě střežené švestičky jistě zpráva velmi radostná. Pro opečovatele starého sadu... celý příspěvek > | | Jaký olej na mazani retezu do pily?, 5.1.2014 Odpovědět na dotaz je vždy žádoucí-byť by byl deset roku starý.Připadá mi užitečné si připomenout na co se tázatel v té době ptal, a přečíst si při té příležitosti i nejbližší příspěvky.Kdokoli potřebný si může jednoduše vlákno najít, vše potřebné... celý příspěvek > | |
| | Jak naložit maso na uzení, 3.1.2014 Taky jsme v dobách bez mražáků dávali maso do plechovek, sklenic,a můžu potvrdit, že to mana nebeská byla.Právě pro tu výbornou chuť zavařeného masa, které pustí sulc,šťávy a tuky děláme takto v dnešní "mražákové době"maso do sklenic účelově i... celý příspěvek > | | Staré odrody slivek, 2.1.2014 Zaznamenal jsem názor, který říká "nač bychom si pořizovali staré odrůdy švestek, když šlechtěním vznikájí, nebo mají vznikat lepší odrůdy, ve kterých už jsou dobré vlastnosti pospojovány s potřebnou odolností.
No, né vždy se to podaří, a i... celý příspěvek > | | Štěpařský vosk - složení vlastních směsí, oblíbené značky prodávaných, 2.1.2014 Vždy jsem používal na všechno kupovaný štěpařský vosk.Nepotřebuju mnoho, proto mně přijde kupovaný vosk, jako poměrně levný, a dostupný.Jeden menší kelímek, obsah neznám, mi vydrží na dva, někdy na tři roky.Časem tvrdne.Ke konci používaní je třeba ho... celý příspěvek > | | Nove odrody Sliviek, 30.12.2013 Joj,...není Kernlos, jako Kemlos! Každopádně budeme všici na ten zázrak dozajista zvědaví.A kdopak si časem vzpomene na dnešní TOPy?Jinak, kdo nechce experimentovat, tomu bude tak jako mě stačit Domácí slivka, Domácí velkoplodá, Bystrická,nebo... celý příspěvek > | | Je moja ceresna chora?, 29.12.2013 nech dozije, moc dlouho nevydrzi...
Tak tento výrok mi přijde úsměvně smutný... A copak tak fatálního spatřujete na tom, že strom zavaluje příliš rychle bujně rostoucí kosterní větev?Nic tak fatálního, co by do budoucna pěstování stromu... celý příspěvek > | |
|
|
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 > |
|