Campanula zvonek nevěsta



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
                     
host - 25.104 (?) 
7.9.2009 9:54

Ahojky já jsem si v Lounech na výstavě koupila ženicha i nevěstu a pán co mi je prodával říkal že můžou být přes zimu venku a že z nich bude keřík.         Ovšem když čtu Vaše příspěvky tak asi pro ně bude lepší na zimu je dát někam kde nepomrznou - rose vzhůru a nebo je to spíš převislá rostlinka(ty Vaše jsou nááádherné :) :) díky za odpověď Jarka

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
Berta - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (127) - 148.153 (?), 7.9.2009 19:07

Hančo, díky za pochvalu! A co se týče dotazu Jarky, to,že se může ženich a nevěsta nechat venku přes zimu je hloupost.Musí se včas uklidit, protože jsou na mráz citlivé.Možná Jaruš máte jiný druh zvonku, který venku být může, ale rozhodně to nezkoušejte s "pravým"žen. a nevěstou! Rostlinky, jak vidíte na fotce, jsou převislé.Mám jen bílou nevěstu, to modré tam, je jiný druh zvonku.Tak ať se vám pěstování daří B.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
micuko - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (712) - 19.201 (?), 7.9.2009 20:13

Ahojky Berto, Sundavilka nádherná, mám na tom aspoň malilinkatý podíl, když jsem Vás přemlouvala, aby jste do toho šla a koupila ji?Já o ni po dvou letech přišla, nevím proč.Obrazila a najednou, šlo to velmi rychle, uschla.

S těmi zvonečky je problém, co já už jich viděla prodávaných pod názvem ženich a nevěsta.Já jsem si letos koupila zvonek klubkatý, ten by měl zimu vydržet a jak tak na něj občas kouknu měl by tvořit keříček.Berti vložím foto zvonečku, nevím jak se jmenuje, ale vyrostl mi zničeho nic na zdi.Tak jsem nelenila a vzala si mladé rostlinky a šup s nima do záhonu.Ten zimu přežije bez úhony.Hezký večer.

Bez názvu
Bez názvu
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Berta - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (127) - 148.153 (?), 8.9.2009 19:25

Ahojky Micuko! Máte 100% pravdu, bez vašeho postrčení bych ji určitě nekoupila. Vlastně mi ji koupil syn, protože jsem o ní pořád mluvila.Nevím, přežije-li zimu, vím,že to bývá problém.No uvidíme.S těmi zvonky máte pravdu, někteří "taky zahradníci" by člověku vnutili kde co, obzvlášť,když sám chudák neví, jak to má správně vypadat.Ten váš zvoneček je taky moc hezký, je to asi ten, co koupila Jarka, jak se tu ptala.Ale parádní jsou na té fotce ty naaranžované hrnečky!!! Mějte se krásně, ať se vám vše daří B.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 174.166 (?), 8.9.2009 19:40

Na téhle fotce se mi moc líbí, jak se ten zvonek hezky doplňuje s tím kostivalem v pozadí. Taková obyčejná planá kytka, která roste sama (někdo by řekl plevel), a když se to umí, jak se dá krásně zakomponovat do zahrady. Super! Hanča

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
babima - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (98) - 143.253 (?), 8.9.2009 23:00

P.Berto máte nádhernou sundavilku i nevěstu.Já jsem sundavilku taky měla 3x a nikdy ji nepřezimovala, letos jsem řekla už nikdy, ale včervnu jsem v zahradnictví uviděla za 50kč tak jsem ji koupila, prodavačka mě řekla že ji pěstuje doma jako pokojovou kytku tak i já ji mám doma na parapetu jižní okno je pěkná, ale co bude v zimě to nevím co sní mám udělám.Zdraví Marie

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
micuko - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (712) - 19.201 (?), 9.9.2009 8:16

Ahojky děvčata, Berti je to byliňáček koupený v b... xu.Ještě ho tam vídám.Do něj jsem dala drobné kamínky a netřesky, na byliny je moc malý.Letos jsem si sundavilku nekoupila, i když jsem stála ve frontě v takovém to obchodě kam se chodí pro jídlo a koukala jsem na ni ve stojanu asi za 400kč. S těžkým srdcem jsem odolala.Až příští jaro.

Hanči děkuji, mám moc ráda takové ty nenápadné kytky okolo kterých většina lidí projde bez povšimnutí.I když na druhou stranu kostival se nedá přehlédnout.Narostl tak moc, že jsem ho letos musela dvakrát stříhat, ale on se nedá roste a roste.Hezký den všem.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Berta - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (127) - 148.153 (?), 9.9.2009 20:50

P.Marie, já jsem zrovna dneska nastříhala 4 "sazeničky" sundavilky a uvidím, co z toho bude.Já jsem tu svoji dostala, ale pak jsem je viděla taky prodávat v zahradnictví najaře za 56kč, měli růžovou a červenou.Kupovala jsem ji děvčatům do práce.400kč bych za ní nedala, tak se nedivím, že si to Micuko rozmyslela.Určitě je lepší ji kupovat přímo v zahradnictví.Zdravím vás děvčata všechny B.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 174.166 (?), 9.9.2009 21:02

Micuko, to jste napsala moc hezky, s těmi nenápadnými kytkami, taky to mám přesně takhle. Nejen, že si hýčkám na zahradě "plevely", které tam rostou samy od sebe, ale ještě si je nosím z přírody a pěstuju si mezi ovocnými stromy louku. Zatím je kopretinová, ale věřím, že se mi podaří vypěstovat i luční zvonky a další podobné kytky. No to jsem se dostala pěkně daleko od původního tématu diskuse . Hanča

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
micuko - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (712) - 19.201 (?), 9.9.2009 22:19

Dobrý večer všem, Hanči v tomhle vám moc fandím.U nás zatím vedou pampelišky, ale letos nádherně kvetly vlčí máky.Asi na 4m2 jich kvetlo nepřeberné množství.Prostě úžasná záplava červených květů.Ten kostival mám u jezírka a samozřejmě je tam i blatouch a další "plevele"přinesené od potoka či rybníka.Ale jsou krásné.Manžel říká, že mu z toho dělám pralesAle když potůček a jezírko s kameny ze zdejší lokality tak i zdejší rostliny... Samozřejmě máme i kupované, ale jde to dohromady a to je důležité.Teda je fakt, že původní téma bylo jiné, ale co, vždyť je to o kytičkách a jestli zvonek nebo blatouch.

Berti, já bych ty peníze za tu sundavilku asi dala, ale když jsem si vzpoměla jak ta moje "odešla",tak jsem si říkala 400stovky budou zas v háji a asi si ji raději koupím na jaře někde v zahradnictví za levnější peníz.Ale z prázdnou jsem neodešla, jak jinak, neodolala jsem campanulce Get Mee.Musela jsem si udělat radost, ne???Hezký večer

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika