Kokosová palma



   Předchozí příspěvky  |  <  11,  12,  13,  14,  15  >   
                     
Terka003 - (5) - 205.181 (?) 
21.5.2009 12:37

Zdravím, tak jsem se konečně dostala ke druhému přesazování kokosovníku. Koupila jsem velikej květináč a udělala jsem razantní očes kořenů. Bylo jich tam hodně a chtěla jsem tu starou hlínu dostat pryč, takže jsem jich musela dost otrhat. No nakonec se povedlo, kokos i kořeny dostaly pořádnou sprchu ve vaně a pak už šla palma do novýho, jen nevim jestli jsem kokos nezasadila moc hluboko  kořeny totiž vyrůstaly i z boku, takže je kokos do půlky v hlíně aby byly všechny kořeny zakryté.

Teď uvidím jak to dopadne, snad jí to neuškodí. Děkuju za všechny rady a budu dále informovat.

Terka

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 117.119 (?), 21.5.2009 14:07

Dobrý den,

Paní Jano, nejdříve Vás poprosím o fotku (zaregistrujte se, pošlete příspěvek, odešlete a až poté jde přidat fotografie).

Palma by měla i v horších podmínká růst vždycky směrem nahoru, pokud se naklání nebo přepadá mimo svou osu, tak buď zřejmně uhnívá stonek u kokosu, nebo se naklání za světlem. Jestliže odumírá hlavní list a při tom je to ten nejspodnější (nejstarší), tak se nic neděje. Ale pokud je to list třeba třetí v pořadí (např. 2 nejnověšjší), tak buď může být na seznamu nějaký škůdce, palma uhnívá a tuten list je jenom předzvět, nebo se může jednat o nějakou fiziologickou poruchu(noční průvan, přímé sluneční záření,..).

Může to být způsobeno i tím, že palma je jak uvádíte na sluníčku, ale zrovna tuten list je nasměrován přímo vstříc němu a ostatní listy jsou bokem nebo slunce na ně svítí z rubu. V tom případě, je list ožehnutý a odejde. Jestliže z palmy vyráží nové listy a jsou viditelně zdravé, myslím že by se nemělo jednat o nic vážnějšího. Ještě tedy záleží jestli nezačala od spodu uhnívat (měkká na pohmat, vyklá se).

Paní Terezo, doufám že ten razantní očes neznamená že přišly na řadu i nůžky...? Jinak nevadí že je kokos hlouběji, aspoň bude palma stabilnější.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Terka003 - (5) - 205.181 (?), 25.5.2009 12:22

Zdravím, nůžky na řadu nepřišly, ale jak jsem se snažila odstranit starou hlínu z kořenů, tak jsem jich hodně utrhala, ale nějaký zbyly 

Hlavní asi je, že zůstalo těch přibližně 10 hlavních tlustých kořenů, které vyrůstají přímo z kokosu a ty malinký, který jsem otrhala snad časem zase narostou nový.

Jinak po víkendu, kdy jsme nebyli doma to palma přežila i bez rosení a zatím vypadá pořád dobře, uvidím jak to dopadne.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 218.250 (?), 24.7.2009 17:55

Dobrý den koupil sem kokosovou palmu v květinářstvi a ta pani mi řekla ze po mesici mam zasadit i ten kokos do země je to pravda? děkuji za odpověď

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 117.119 (?), 25.7.2009 13:00

Jako celý kokos dát pod zem? Ne to pravda určitě není! Mě zase jedna paní v květinářství tvrdila, že Areca catechu je malá kokosová palma bez kokosků.

Kokosový ořech má zůstat nad zemí, přesadit jí můžete, ale leda tak do většího květináče.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 218.250 (?), 13.8.2009 12:11

Dobrý den potřebuji poradit mám asi měsíc kokosovou palmu a list uprostřed který roste nový tak má nasobě pavučinu s hodně malíma bílíma broučkama který jsou menší než špendlíková klavička není to nějaký parazit? a nemůžou palmě uškodit? odstraňuji je každý den a furt se tam objevují dekuji za radu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 205.181 (?), 17.8.2009 13:56

to by mohla být sviluška, podívejte se na odkaz jestli jsou ti pavoučci stejní, na internetu najdete hodně rad jak se jich zbavit, pokud to jsou ony tak ale musíte ostatní rostily dát jinam než palmu, napadají všechny rostilny v okolí.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 111.97 (?), 21.8.2009 10:57

Kokosovou palmu máem již jeden rok. Stojí na podstavci v obýváku vedle televize, 2 metry od okna... Palmu nehnojím, nepřesazuju, pouze hojně zalévám přes kokos do květináče. A vypadá stále nádherně. Jediné s čím si nevím rady je, že jí nerostou nové lupeny - ale taky zatím žádný nezemřel...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 21.1 (?), 23.8.2009 11:31 Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 131.14 (?), 29.1.2010 10:49

Zdravim a mam dotaz. Mam doma kokosovou palmu, uz je to asi deset let. Trikrat se se mnou stehovala - nejdriv jsme bydleli v panelaku, pak v cinzaku a ted skoncila se mnou v domku. No a bohuzel v domku se ji nelibi, ac dostala misto u jizniho okna. Zacaly odchazet listy, nejdriv jsem si myslela ze je to jen zmenou prostredi, ale ted to vypada ze mi kokoska odejde uplne. Ma posledni dva listy, jeden uz je suchy, druhy zloutne od stredu a novy list je zalozen, ale neroste, naopak mu schne spicka.

Palmu jsem zalevala vzdycky stejne, spis mene nez vice. Obcas roseni. Presazovana byla nekolikrat, loni vsak ne. V lete byla jeste celkem v pohode, ale v zime to s ni zacalo jit rychle z kopce. Pres den je v dome 18C, po precteni diskuze tady mam za to ze tedy nachladla...

Otazka je, da se to jeste zachranit (a jak), nebo se mam smirit s faktem, ze deset let je na kokosovou palmu v byte dost a neda se nic delat? 

Mirka

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  11,  12,  13,  14,  15  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?30.4.2024
Úprava vody magnetickým polem29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika