Máte nějaké tipy, co s tolika rajčaty? Také sklízíme desítky kil, v minulosti jsme sušili, ale jediným užitečným využitím nakonec zůstává kečup. Zde bych uvítal tip na nějaký recept, jehož výsledný produkt se blíží klasickým kečupům.
Jinak otázku "co s ním" asi brzy vyřeší houbové choroby - přes preventivní postřiky Cu a Vitisanem (ten mi snad u rajčat vůbec nefunguje, narozdíl od monilie peckovin) již mají rostliny znatelné napadení plísněmi a nějakou rzí či co.
Z odůd jsem po opakovaných pokusek zcela vyřadil bifteková a různá barevná rajčata, která podle mě prostě chuťově nedosahují kvalit klasiky. Zde stále zůstává solidní Start, neměknoucí, úrodné, trvanlivé a přitom chutné Parto (skupina Tornado), z lahůdkových odrůd pak Mandat a Tomatoberry/Gardenberry. Po letošku vyřadím i Harzfeuer (tmavě červené, měknoucí, praskající, podobné Startu. Zvědavý jsem na Sonet, zatím nedozrál, ale nese velké množství rozměrných plodů.