Výroba ptačího krmítka 

Pokud máte rádi ptáky a rádi byste jim pomohli během zimy najít si potravu, můžete si sami vyrobit jednoduché ptačí krmítko. Sledujte následující krok za krokem návod, jak si vyrobit ptačí krmítko ze dřeva.

Vyberte si materiál

Pro výrobu ptačího krmítka budete potřebovat následující materiály:

Dřevěné latě nebo desky (například smrkové nebo borovicové)

Pila

Vrták

Řetízek

Očko

Hřebíky

Spony na papírové pytlíky

Ptačí směs

Navrhněte si krmítko

Přemýšlejte o tom, jaké krmítko byste rádi postavili. Mohou to být například dva dřevěné kruhy, spojené řetízkem, nebo jednoduchá krabice s otvorem v přední části. Rozhodněte se, jaké rozměry by mělo mít krmítko a z jakého materiálu by mělo být vyrobeno.

Nakreslete plán

Když máte jasnou představu o tom, jak bude vaše ptačí krmítko vypadat, nakreslete plán. Zkuste nakreslit náčrt na papír a označte si místa, kde budete muset provrtat díry a připevnit řetízek.

Vyřízněte díry

Když máte plán, můžete začít s řezáním dřeva. Použijte pilu k výrobě krmítka podle svého plánu. Poté pomocí vrtáku vyvrtáte díry na místech, kde budete muset provléknout řetízek.

Sestavte krmítko

Když máte hotové díry, můžete začít sestavovat krmítko. Sestavte díly krmítka pomocí hřebíků nebo spon na papírové pytlíky.

Připevněte řetízek

Poté, co máte hotové krmítko, můžete připevnit řetízek. Zavěste ho na jedné straně krmítka, tak aby se dalo krmítko zavěsit na větvi. Na druhém konci řetízku připevněte očko, které vám umožní zavěsit krmítko na strom.

Naplňte krmítko

Nyní můžete naplnit krm ítko ptačí směsí. Můžete koupit hotovou směs v obchodě nebo si ji vyrobit sami. Pokud se rozhodnete pro druhou možnost, můžete smíchat semínka slunečnice, konopí, prosa a další semínka vhodná pro ptáky.

Umístěte krmítko

Když je krmítko hotové a naplněné, můžete jej zavěsit na vhodné místo. Vyberte si místo, kde bude krmítko dobře vidět a kde se ptáci budou cítit bezpečně. Můžete jej zavěsit na strom, větev, nebo na stojan.

Udržujte krmítko čisté

Je důležité udržovat ptačí krmítko čisté, aby se předešlo růstu bakterií a plísní. Pravidelně kontrolujte a čistěte krmítko. Krmivo, které zbyde, může být zdrojem potravy pro hlodavce a jiná zvířata, takže je dobré ho pravidelně odstraňovat.

Vyrobit ptačí krmítko není složité a může být skvělým způsobem, jak pomoci ptákům v zimě. Pokud máte rádi ptáky, můžete si vyzkoušet vyrobit vlastní krmítko a sledovat, jak se ptáci shromažďují na vašem zahradě.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno