Taky nedávám jablka, dělala jsem ho podle Vás :-). Ale ze 3 kg Bejbín + cibule mám jen 6 dcl kečupu a tudíž vzhledem k této malé "výtěžnosti" je překořeněno. Letos mám jen Bejbína a Start, tak další várku proženu strojkem Tutti, dám 3 litry + ostatní podle receptu a uvidíme.
Já jsem včera dělal rajčatový protlak z různých odrůd a výsledek byl výborný. Bylo tam všechno co vyrostlo na zahradě (San Marzano, 1881, Ghittia, Tomanova, Stupické a další neznámé). Surového protlaků bylo 17 litrů, hotového 11. Nejlepší jsou ty, které mají vyšší podíl dužniny oproti osemení.
Byl jsem se schválně podívat: 3 kg rajčat + 0,5 kg cibule (+ koření, ocet, cukr) = cca 2 kg = 1300 ml kečupu. Jestli ho máte překořeněný, tak ho přidejte k další várce.
Na kečup pěstuji Šejky, Moskovskij delikates a ještě několik dalších keříkových odrůd. Rostliny pro kečup mám venku na poli, letos začínají teprve zrát, mám obavy, jestli nám vůbec něco na kečup uzraje. J.
ja poznám na kečup San Marzano, tie su take suche a Býčie srdce, tie sú velke mäsite, aj ja som si ich tento rok nasiala, ešte som ich nemala, ale ze sú aj chutné..