Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
 Zahradní grily Weber - plynové, elektrické a lávové grily 

Pálení > Zakalená část pálenky

Zakalená část pálenky


host - xxx.xxx.95.134 (?)
9.11.2019 18:24
Ahoj, jak je to možné že při 2. destilaci mi teče nažloutlá pálenka? Nikdy se mi to nestalo. Díky
Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   << Předchozí příspěvky | 1, 2   
                     

Zakalená část pálenky


EL Edgar (98) - xxx.xxx.76.161 (?), 10.11.2019 21:59
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Také se mi vždy při ředění zakalí... lámu si s tím hlavu už delší dobu...

Pán Dakota.F

    to čo popisujete, nie je zákal. Je to vzduch vmiešaný do pálenky vo forme mikrobubliniek. Ak necháte fľašu v kľude, tak tieto mikrobublinky stúpajú smerom hore a nakoniec uniknú z nápoja a môže sa Vám zdať, že zakalená pálenka sa zázračne vyčistila... Myslím, že tento efekt nastáva, alebo je viac nápadný po miernom zvýšení hustoty destilátu.

Připojit reakci   
                        

Zakalená část pálenky


Dakota.F (28) - xxx.xxx.238.190 (?), 11.11.2019 19:33
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Děkuji za vysvětlení.

To co popisujete je možné.Ty bublinky mě byli jasné, jen mě vždy zmátlo to co vypadalo jako zákal. Jak jsem psal po 10 minutách v klidném stavu již krásně čiré. Po zatřepání už jen klasické bublinky.

Připojit reakci
   

Zakalená část pálenky


host - xxx.xxx.95.134 (?), 9.11.2019 18:24
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Ahoj, jak je to možné že při 2. destilaci mi teče nažloutlá pálenka? Nikdy se mi to nestalo. Díky
Připojit reakci
      

Zakalená část pálenky


host - xxx.xxx.194.50 (?), 26.1.2020 13:02
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím chlapi,

pro všechny z vás, co mají zkušenosti s pálením. Ať už se vám pálenka zakalila z nedostatečného chlazení při pálení, nebo při ředění, nejlepší co můžete udělat je, nechat ji překapat přes živočišné uhlí. Můj tatínek je chemik a když mi tohle poradil, vzal jsem trychtýř, do něj vložil filtrační sáček na kávu, nasypal rozdrcené živočišné uhlí a vložil ještě jeden filtrační sáček. Pokud dáte dostatečné množství uhlí, dostanete ze zakalené slivovice křišťál, který pohladí dušičku a vžene slzičky radosti do očí. Jen dodávám, je lepší nejprve zlehka uhlí prolít čistou vodou, protože může být začátek kalný a černý, to po chvilce zmizí a naprosto se vše srovná a mít trpělivost, opravdu to uhlím jen zlehka prokapává. Nicméně výsledek opravdu stojí za trochu trpělivosti, takže hodně štěstí

Připojit reakci
         

Zakalená část pálenky


vyslouzil (17608) - xxx.xxx.236.1 (?), 26.1.2020 13:43
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nevezme vám to uhlí i část chuti a aromatu slivovice?

Připojit reakci
            

Zakalená část pálenky


host - xxx.xxx.194.50 (?), 30.1.2020 21:40
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nebojte se, je to vážně úžasná věc, dokonalá

Připojit reakci
            

Zakalená část pálenky


host - xxx.xxx.236.138 (?), 31.1.2020 21:43
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jasně, že ochudí vůni i chuť, nicméně omezí i vady destilátu. Ale hlavně způsobí zjemnění destilátu v chuti a to se cení. PŠ

Připojit reakci
1, 2   
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Nakládání a vakuování masa na uzení9.7.2020
Uzení domácích klobás30.6.2020
Strojek na uzavírání konzerv22.6.2020
Uzení domácích klobás16.6.2020
Uzení domácích klobás10.6.2020
Nakládání a vakuování masa na uzení9.6.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů