Zakalená část pálenky



vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 236.1 (?)
26.1.2020 13:43

Nevezme vám to uhlí i část chuti a aromatu slivovice?

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   Předchozí příspěvky  |  1,  2   
                     
EL Edgar - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (98) - 76.161 (?), 10.11.2019 21:59

Také se mi vždy při ředění zakalí... lámu si s tím hlavu už delší dobu...

Pán Dakota.F

    to čo popisujete, nie je zákal. Je to vzduch vmiešaný do pálenky vo forme mikrobubliniek. Ak necháte fľašu v kľude, tak tieto mikrobublinky stúpajú smerom hore a nakoniec uniknú z nápoja a môže sa Vám zdať, že zakalená pálenka sa zázračne vyčistila... Myslím, že tento efekt nastáva, alebo je viac nápadný po miernom zvýšení hustoty destilátu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Dakota.F - (29) - 238.190 (?), 11.11.2019 19:33

Děkuji za vysvětlení.

To co popisujete je možné.Ty bublinky mě byli jasné, jen mě vždy zmátlo to co vypadalo jako zákal. Jak jsem psal po 10 minutách v klidném stavu již krásně čiré. Po zatřepání už jen klasické bublinky.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 95.134 (?), 9.11.2019 18:24
Ahoj, jak je to možné že při 2. destilaci mi teče nažloutlá pálenka? Nikdy se mi to nestalo. Díky
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 194.50 (?), 26.1.2020 13:02

Zdravím chlapi,

pro všechny z vás, co mají zkušenosti s pálením. Ať už se vám pálenka zakalila z nedostatečného chlazení při pálení, nebo při ředění, nejlepší co můžete udělat je, nechat ji překapat přes živočišné uhlí. Můj tatínek je chemik a když mi tohle poradil, vzal jsem trychtýř, do něj vložil filtrační sáček na kávu, nasypal rozdrcené živočišné uhlí a vložil ještě jeden filtrační sáček. Pokud dáte dostatečné množství uhlí, dostanete ze zakalené slivovice křišťál, který pohladí dušičku a vžene slzičky radosti do očí. Jen dodávám, je lepší nejprve zlehka uhlí prolít čistou vodou, protože může být začátek kalný a černý, to po chvilce zmizí a naprosto se vše srovná a mít trpělivost, opravdu to uhlím jen zlehka prokapává. Nicméně výsledek opravdu stojí za trochu trpělivosti, takže hodně štěstí

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 236.1 (?), 26.1.2020 13:43

Nevezme vám to uhlí i část chuti a aromatu slivovice?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 194.50 (?), 30.1.2020 21:40

Nebojte se, je to vážně úžasná věc, dokonalá

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 236.138 (?), 31.1.2020 21:43

Jasně, že ochudí vůni i chuť, nicméně omezí i vady destilátu. Ale hlavně způsobí zjemnění destilátu v chuti a to se cení. PŠ

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Cesta z litého betonu18.4.2024
Husqvarna 36. - zapalování17.4.2024
Ako očistiť zalakované časti?14.4.2024
Cesta z litého betonu13.4.2024
Motorova pila stihl 02813.4.2024
Kouří do místnosti12.4.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika