|
Vypeckovat svestky?
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | 1, 2
|
|
|
|
|
|
host - 84.190 (?), 25.1.2018 8:12
Tak sbírat švestky a loupat z nich pecky, se mi zdá velice obtížné.Pokud je nebudu chtít pálit, tak je přecedím před pálením.To jde dobře.Odvezuli to do pálenice, tak tam to udělají za mě.To je po technické stránce, tak nevím co se tu řeší.A po té chuťové je to podobné.Jestli si někdo zavede pálírnu a dělá to tak, jak jsem popsal,(pecky odstraní)tak k tomu má asi nějaký důvod.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18311) - 67.66 (?), 25.1.2018 8:50
nebudu chtít pálit, tak je přecedím před pálením.To jde dobře.Odvezuli to do pálenice, tak tam to udělají za mě.
U Vás v pálenici cedí kvas před pálením? Přiznám, zatím jsem takovou pálenici neviděl. Pravda, neviděl jsem zdaleka všechny.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18311) - 67.66 (?), 25.1.2018 11:39
Recykllujeme tu mnohokrát diskutované téma. Existují lidé, kteří při zakládání kvasů vypeckují i třešně, jablka, hrušky oloupají a vykrájí jádřinec. Samozřejmě tvrdí, že taková pálenka jim chutná líp. Pak jsou tací, kteří jablka a hruška ani nepomelou, jen je zalijí vodou s cukrem, i to jsem viděl.
Mně se osvědčilo následující:
Broskve vypeckovat vždy při zakládání, meruňky buďto vypeckovat (když je jich málo) nebo přecedit zkvašené. Hrušky pomlet, jablka zmoštovat. Švestky kvasit s peckami, jestli cedit před pálením nebo ne, na to nemám jasný názor. Pokud nemáme kotel s míchadlem a platíme energii (nač zahřívat pecky?), má přecezení kvasu před pálením jistou logiku. Do kvasu lze vrátit trochu vylouskaných jader. U sofistikovaného pálení s míchadlem ponechané pecky zvýrazní a vylepší chuť slivovice, u durancií zcela přesvědčivě.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 35.48 (?), 25.1.2018 17:13
Zdravím,
u hrušek jste zapoměl odstranit všechny stopky, upravit pH a přidat vodu
pecky odstranit když tak před pálením - před kvašením 2-3 t chci u toho někoho vidět a u některých druhů to ani nejde- preferuji pálení s peckou energetická náročnost s peckou či bez si myslím je zanedbatelná
jablka jen z moštu se mě zdají taková fádní -preferuji halb und halb.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18311) - 236.1 (?), 25.1.2018 20:54
u hrušek jste zapoměl odstranit všechny stopky, upravit pH a přidat vodu
Mluvil jsem jen o tom, co dělám s plody. Okyseluju nejen hrušky, i kvasy z broskví, meruněk a třešní. Vodu nepřidávám.
jablka jen z moštu se mě zdají taková fádní -preferuji halb und halb
Taky jsem to tak dělal. Rozdíl velký není. Mám velký lis, tak to nedá až tolik času a s moštem se líp pracuje
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář (4384) - 113.117 (?), 25.1.2018 12:00
Odkôstkovanie (odpeckování) slivek s následným spálením kôstok je mimoriadne prospešná vec...
...v prípade, ak sú slivky napadnuté škodcom čierňavkou (tmavka švestková). Zabráni to rozširovaniu tohto nebezpečného škodcu. (viď vlákno "Nový škůdce na duranciích...").
Iný zmysluplný benefit odkôstkovávania nevidím. IH
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
1, 2
|
|
|
Geniální nápady na police do koupelny pro dokonalý pořádek
Nezáleží na tom, jak malá je vaše koupelna, každá koupelna potřebuje vyhrazený kus nábytku na ručník...
3 důvody, proč si do zahrady přidat ptačí lázeň nebo fontánu
Vodní prvek je pro vaši zahradu stejně důležitý jako půda a slunce. Co kdybyste do své zahrady mohli...
7 způsobů, jak zvětšit malou zahradu
Podívejme se, jak zvětšit malou zahradu. Zelená barva je mnohem silnější, než si myslíte. Je spojová...
Výjimečné rostliny, které nemusíte téměř nikdy zalévat!
Pokud žijete v suché oblasti nebo se chcete podílet na ochraně životního prostředí vysazením zahrady...
10 úžasných bylinek, které můžete stříhat a budou se vám vracet
Trvalky jsou vynikajícím způsobem, jak si udržet zásoby čerstvých bylinek, aniž byste museli každou ...
|
|
|
|