Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Recykllujeme tu mnohokrát diskutované téma. Existují lidé, kteří při zakládání kvasů vypeckují i třešně, jablka, hrušky oloupají a vykrájí jádřinec. Samozřejmě tvrdí, že taková pálenka jim chutná líp. Pak jsou tací, kteří jablka a hruška ani nepomelou, jen je zalijí vodou s cukrem, i to jsem viděl.
  Mně se osvědčilo následující:
   Broskve vypeckovat vždy při zakládání, meruňky buďto vypeckovat (když je jich málo) nebo přecedit zkvašené. Hrušky pomlet, jablka zmoštovat. Švestky kvasit s peckami, jestli cedit před pálením nebo ne, na to nemám jasný názor. Pokud nemáme kotel s míchadlem a platíme energii (nač zahřívat pecky?), má přecezení kvasu před pálením jistou logiku. Do kvasu lze vrátit trochu vylouskaných jader. U sofistikovaného pálení s míchadlem ponechané pecky zvýrazní a vylepší chuť slivovice, u durancií zcela přesvědčivě.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika