|
Špendlíky - kolik cukru do kvasu?
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 11.126 (?), 4.8.2009 13:25, zobrazeno: 69973x
Dotazuji se prosím, kolik cukru je potřeba dát do špendlíkového kvasu?
Slyšel jsem, že je cukr nutno přidat, neboť je špendlík kyselý.
Bude z doslazeného kvvasu výsledný destilát tzv. pálit v ústech?
Jaké máte prosím zkušenosti?
Předem děkuji Pepík
Adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 73.143 (?), 23.8.2009 21:34
Přidal bych minimálně 1 kg na 100 l kvasu pokud bude celkové množství alespoň 300 l. Čím menší množství ovoce tím víc cukru. Tímto zajistíte aby se ovoce dobře rozkvasilo a nezačalo octovatět, k čemuž jsou letní kvasy náchylné. Petr
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
Honza_P - (33) - 96.36 (?), 2.9.2009 11:58
Cukr je nutno přidávat, pokud nechce o kvas přijít. Zažil jsem před třemi roky v pálenici dva lidi co měli zkažený kvas (jeden měl 350 litrů - vše se lilo do kanálu). Když je palírník vytěžil, zjistil, že nepřidali cukr. Ten cukr je nutný na "nastartovaní" kvasného procesu. Já osobně přidávám asi 2 kg medu vypraného z víček. Letos po přidání bečka po 12 hodinách doslova vařila. Dneska jsem měřil cukr a příští týden jedu do palírny. :-)
Zastáncům nepřidávání cukru se dříve či později stane, že příjde špatný rok (např. výkyvy teplot) a kvas budou všemožně zachraňovat nebo lít do kanálu.
p.s. jak už psali pánové nade mnou, to že je něco kyselé, ještě neznamená, že to má málo cukru. I kyselé jablko může mít více cukru než sladké jablko.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 180.2 (?), 2.9.2009 12:21
Dobrý den. Pálím už nějaký ten pátek a nepřidávám ani gram cukru do kvasu. Naopak si před založením kádě nachystám rozmixované ovoce do kterého přidám ušlechtilé kvasinky a tím nachystané rozmixované ovoce v kádi zaleju. Řepný cukr je složený cukr, který je třeba nejdříve rozštěpit na jednoduché cukry a ty jsou kvasinky schopné zpracovat. V samotném ovoci je dostatek cukrů na kvalitní pálenku. Používám výhradně jednodruhové kvasy, protože pálím meruňkovici a slivovici. Výsledky naprosto pohodové, neskromně označím za špičkové. Stanislaw
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 151.38 (?), 2.9.2009 12:47
Naprosto odsuzuji tzv.přidavače cukru.Je to barbarství na kvalitním ovoci.To už bych mohl rovnou pálit bramborovicu, nebo řepovicu.Nepotřebuji kvantitu, ale kvalitu.Radeji míň ale kvalitní.Ovoce musí být v prvé řadě dozralé.Tím pádem aromatické a cukru jen co příroda dá.Může být i poškozené, padané,ale v prvé řadě čisté.Podzimní nebo zimní ovoce dát klidně dozrát, odležet i když něco mezitím zhnije a vyhodí se to.
rostislavik
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | 1, 2, 3
|
|
|
Okouzlující pohádkové zahrady, které rozproudí vaši představivost
Zde je spoustu okouzlujících nápadů na miniaturní vílí zahrádky, které rozproudí vaši představivost ...
Skladování a organizace hrnků na kávu: kreativní nápady
Dobře, přiznejme si to! Pokud jste se zastavili až tady, pak jste stejní závisláci na kávě jako já! ...
Geniální nápady na police do koupelny pro dokonalý pořádek
Nezáleží na tom, jak malá je vaše koupelna, každá koupelna potřebuje vyhrazený kus nábytku na ručník...
3 důvody, proč si do zahrady přidat ptačí lázeň nebo fontánu
Vodní prvek je pro vaši zahradu stejně důležitý jako půda a slunce. Co kdybyste do své zahrady mohli...
7 způsobů, jak zvětšit malou zahradu
Podívejme se, jak zvětšit malou zahradu. Zelená barva je mnohem silnější, než si myslíte. Je spojová...
|
|
|
|