Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:
Cukr je nutno přidávat, pokud nechce o kvas přijít. Zažil jsem před třemi roky v pálenici dva lidi co měli zkažený kvas (jeden měl 350 litrů - vše se lilo do kanálu). Když je palírník vytěžil, zjistil, že nepřidali cukr. Ten cukr je nutný na "nastartovaní" kvasného procesu. Já osobně přidávám asi 2 kg medu vypraného z víček. Letos po přidání bečka po 12 hodinách doslova vařila. Dneska jsem měřil cukr a příští týden jedu do palírny. :-) Zastáncům nepřidávání cukru se dříve či později stane, že příjde špatný rok (např. výkyvy teplot) a kvas budou všemožně zachraňovat nebo lít do kanálu. p.s. jak už psali pánové nade mnou, to že je něco kyselé, ještě neznamená, že to má málo cukru. I kyselé jablko může mít více cukru než sladké jablko.
Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika