|
Slad - pálení
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | 1, 2, 3
|
|
|
|
|
|
host - 174.1 (?), 18.10.2015 14:18
Dobrý deň, potreboval by som sa poradiť s výrobou whisky, dostal som sa totiž k zadymenému jačmennému sladu. Moja otázka znie, či je možné k sladu pridať zošrotovaný jačmeň, prípadne kukuricu a aký to má vplyv na výsledok, resp. či bude výsledok najlepší pri použití iba zadymeného sladu bez prímesí.
Ďakujem
Jozef
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 18.116 (?), 19.1.2021 12:55
Díky za ověřený postup ale troufám si říct že vzhledem k ceně sladu je dost neefektivní. Enzymů ve sladu je tolik, že dokážou rozložit škroby z přidaného obilního nebo kukuřičného šrotu a to až v poměru 1dil sladu na 10dilů šrotu. Rozdíl v nákupní ceně kukuřičného šrotu a sladu je značný nehledě na to že kukuřičný slad ani pomalu neseženete.
To pro lidi co chtějí použít tradiční postup zcukřování sladem. Jinak je dneska už samozřejmě efektivnější použít dostupné tekuté kompletní enzimy.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 40.193 (?), 14.10.2014 14:41
cituji... Vás
Nemám dubový soudek, tak jsem ho "nahradil" tak, že jsem to nalél do 20 lt demižónu (který je tudíž téměř poloprázdný) a přidal tam třísky z dubu, které jsem předtím převařil (taky nalezeno na internetu). Zatím je to výborné, průběžně ochutnávám, whisky mám rád a v tomto je whisky znát. Ještě ale nemám vylaborováno správné množství třísek a dobu jak dlouho je tam mám nechat abych to nepokazil.
Asi si správně nerozumíme.. Zajímalo mně jak uvádíte kolik je správné množství tech třísek a jak dlouho je ve whiskynechat???
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | 1, 2, 3
|
|
|
|
|
|
|